Afgelopen vrijdag was het dan zover, toch wel een jongensdroom voor velen van ons die in vervulling ging. Spelen op het “heilige” gras van de Vijverberg.

Waarom? De finale van het Pincvision de Graafschap jeugd toernooi. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen hebben onze mannen zich op 1e Paasdag geplaatst door op die dag het toernooi te winnen in de categorie JO9 teams 1e klasse of hoger. De finale werd gespeeld tegen de winnaar van de 2e Paasdag en wie anders dan stadsgenoot DZC werd onze tegenstander.

Rond de klok van 17:00 uur, verzamelden de mannen zich voor de hoofdingang van de Vijverberg samen met ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. Ook was de juf van Cesur,Lloyd en Julian van OBS Mozaiek komen kijken! Gespannen wachtend op het sein het stadion te betreden. Helaas was Timo nog in Barcelona en Thijmen lag ziek op bed. Gelukkig konden ze alles wel live volgen via facebook, gestreamd door Marcel Komdeur, waarvoor dank!

Eenmaal in het stadion werd het presentatiepak ingewisseld voor het wedstrijdtenue en de voetbalschoenen werden gestrikt.

Een kleine 20 minuten werd er een geïmproviseerde warming up gedaan totdat het eerste fluitsignaal klonk.

Er was te zien dat er op beide teams toch wat druk stond, het spelen in een stadion is natuurlijk niet niks.

Het spel golfde over en weer, een zichtbare bovenliggende partij was lastig aan te wijzen. Maar dan was daar opeens de 1-0! Lloyd trapte de bal met een mooi en bekeken schot over de DZC keeper en het stadion ontplofte! Nu door zetten, maar niet veel later wist ook DZC uit het niets te scoren, 1-1.

Al waren er kansen over en weer, DZC scoorde de 2e van de avond en Viod stond met 1-2 achter in de rust. Snel de koppen bij elkaar voor een peptalk en weer door! Met hard werken en de duels aan te gaan werd het weer snel gelijk, rechtspoot Jorg scoorde keurig met links en alles was weer mogelijk! 2-2!

Helaas dachten de jongens van DZC hier anders over en niet veel later de 2-3! Pfff! Nu werd het toch echt spannend, nog 7 minuten op de klok, in een groot stadion, de spanning was van het spel af te zien. Viod kreeg kansen maar had niet het geluk, Cesur kon door een acrobatische sprong nog net bij een bal maar miste op een haar na het doel, Niek sleurde, trok en schoot maar ook hij kreeg de bal er niet in. Lloyd, Jorg en Julian moesten fysiek duels aan en af en toe een overtreding maken om DZC niet verder uit te laten lopen, totdat de bal Koen bereikte en hij de 3-3 maakte! Niet veel later blies de scheidsrechter af voor het eindsignaal. Tweemaal terugkomen van een achterstand op de Vijverberg, complimenten! Dit door strijd leveren en af en toe mooie combinaties te laten zien.

Er moest natuurlijk wel een winnaar komen, dit werd bepaald door shoot-outs. Ieder team mocht er 3 nemen, om de beurt.

Lloyd nam de eerste: Raak! 1-0!

Dzc: 1-1

Toen mocht Julian: Raak! 2-1!

DZC: 2-2

Niek was aan zet: Raak! 3-2!

Als Timme deze bal nu stopt is Viod de winnaar….

De keeper van DZC zet aan, probeert Timme te omzeilen, Timme heeft de bal bijna maar de DZC keeper geeft net een laatste tikje: 3-3.

Kort overleg over het vervolg van de shoot-out serie met de scheidsrechter: We gaan nu om de beurt en het team dat dan als 1e mist is de verliezer.

Koen mag beginnen en schiet hem feilloos langs de keeper. Heerlijk!!

Nu zijn alle ogen op Timme gericht! Snel roepen we hem nog wat toe, de DZC speler begint met dribbelen maar komt wat aarzelend over en Timme werpt zich op de bal en hij houdt hem!!!!!

Viod is de winnaar!!!!

De meegereisde 12e man is nog maar net achter de boarding te houden en onze mannen en staf vliegen elkaar, geëmotioneerd in de armen! Wat een ontlading!!

We hebben hem en dat tegen DZC op de Vijverberg! Na elkaar en de supporters in de armen te zijn gevlogen wordt er sportief handen geschut met de mannen van DZC om niet veel later de grote wisselbeker in ontvangst te nemen!

Er werden foto’s gemaakt met de nieuwste aanwinst en er was even tijd om uit te blazen.

Als extra prijs mochten de mannen in de rust van de wedstrijd van De Graafschap – Achilles ’29 een ereronde met de beker maken op het veld. Voor de vakken van de eigen supporters, de Brigata Tifosi en de Spinnekop, wordt er nog even over en weer gejuicht! Hoe gaaf was dat! Als echte sterren, als echte kampioenen het stadion door. De wedstrijd van de Graafschap was eigenlijk ook maar bijzaak.

Na een spannende en vermoeiende avond keerden onze mannen naar huis om enkele uren de slaapt te vatten want zaterdag stond Longa weer op het programma en in de competitie is ook nog van alles mogelijk.

Heel veel foto’s en filmpjes van deze bijzondere avond zijn op onze facebook-pagina terug te kijken!

Zaterdag:

Zaterdagochtend waren de meeste jongens al ruim op tijd op het sportpark om, alsof er niets was gebeurd, zich weer voor te bereiden op de wedstrijd tegen Longa ’30 op veld 2.

Dat was wel even een overgang en met de koppies nog niet helemaal leeg en de spieren wat stram klonk om 10:00 het fluitsignaal. Aangezien Thijmen nog niet hersteld – en Timo vanuit Barcelona nog niet geland was, sloot Silvan uit JO9-2 bij ons aan. Viod maakte het spel en het duurde niet heel erg lang of de 1-0 stond genoteerd. Longa kreeg ook enkele kansen maar bij het fluitsignaal van de rust stond er inmiddels 4-0 op het scorebord. Het spel was nog niet wat het moest of kan zijn maar dat dit een overwinning ging opleveren was wel een feit. In de rust werd de eerste helft besproken en aandachtpunten gesteld. Viod kwam fris de kleedkamer uit en de score liep snel op. Er werd goed gevoetbald, heerlijk gecombineerd en elkaar ook een bal gegund! Een tegengoal mocht de pret niet drukken. Eindstand 12-1!!! Met een woord van dank aan invaller Silvan; die 2 doelpunten op zijn naam mocht schrijven. Een hele beste score in de hoofdklasse en na een avond om nooit meer te vergeten!

Door de goede lijn die onze mannen nu te pakken hebben doen we zelfs weer volop mee voor de hoogste trede; en ook al mocht dit niet lukken, dan mogen we nu al trots zijn op dit team!

Wij zijn  Viod, Super-Viod, Hé-Hé!!!!

Volgende week uit naar Lochem en dan de week erop naar Avanti in Enschede en de competitie zit er op.