Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor onze mannen.
Uit in Enschede tegen de leeftijdsgenoten van Avanti Wilskracht moest de keurige top 3 klassering veiliggesteld worden en er was zelfs nog een kampioenschap mogelijk. Dit lag echter niet in eigen hand gezien koplopers Vorden en Sparta Enschede punten moesten verspelen en Viod zelf met 3 punten het veld moest afstappen. Vorden en Sparta Enschede deden wat ze moesten doen en wonnen beiden. Maar hoe ging het met Viod JO9-1?

Op een mooi en groot sportcomplex ‘Het Zoutendijk’ werd er rond de klok van 10:00 uur afgetrapt. Het deze zaterdag weer complete Viod zocht gelijk de aanval en dit resulteerde in enkele mogelijkheden maar zoals wel vaker ontbrak de scherpte voor de goal. Avanti deelde ook enkele speldenprikjes uit maar het lukte ook hun niet om het net te laten bollen.
Een mooie eerste helft met goed voetbal van beide teams eindigde in 0-0. Waar Viod de bovenliggende partij was. In de rust werden de mannen gewezen op de mogelijkheden die er waren geweest en vast zouden gaan komen, blijven voetballen en rustig wachten op de kans.

De mannen gingen het veld weer in en niet veel later was de treffer daar 0-1! Een opluchting voor de goed spelende mannen van Viod. Niet veel later viel dan ook de 0-2 en de overwinning leek binnen.
Het spel golfde over en weer en Viod beloonde zichzelf met een 0-3!!!
In een counter wist het goed spelende Avanti nog te scoren wat resulteerde in een eindstand van 1-3! Een keurige prestatie in een goed geleid en sportief duel.

Viod stelde de 3e plaats in de hoofdklasse veilig en mag daar erg trots op zijn!

Het hele seizoen heeft dit team zich kunnen meten met sterke tegenstanders, samen overwinningen gevierd en bij tegenslagen zich constant de rug gerecht! Een teamprestatie!!!

Soms was het voetbal fantastisch alsof je naar Barcelona keek, soms was het ploeteren, de mouwen opstropen en op zijn Feyenoords de punten binnenhalen!
Een topseizoen waar spelers, ouders en overige supporters hebben laten zien hoe je Viod moet vertegenwoordigen!!

De aankomende weken gaan de mannen nog lekker trainen om op 3 juni hun F periode af te sluiten en een toernooi te spelen op het sterk bezette VVG-toernooi!
Hier kijken we al naar uit en gaan uiteraard ook weer voor het podium.
Kom gerust kijken tussen 09:00 en 13:00 in Gaanderen!

Behaalde successen tot zover:
1e prijs Pincvision de Graafschap Jeugdtoernooi (hoofdklasse)

1e plek zaalcompetitie IJsselstreek
2e prijs Fimaxtoernooi JO9 Hoofdklasse poule
2e plek Hoofdklasse onder 9 competitie najaar
2e prijs Districtskampioenschappen VTT onder 9 teams
3e prijs Nederlands kampioenschap VTT onder 9 teams (categorie II)
3e plek Hoofdklasse onder 9 competitie voorjaar