VIOD heeft zondagmiddag in Angerlo de titel in 4D weten te bemachtigen. In een echte kampioenswedstrijd tegen Angerlo Vooruit werd met 2-1 gewonnen. Na ruim ’n half uur spelen leek het erop dat VIOD eenvoudig het kampioenschap kon binnenhalen na doelpunten van Lex Overbeek en Dominic Bolmeijer. Kort voor rust scoorde de thuisclub namens Joost Knüppe tegen.

In de 2e helft zette VIOD aan om de klus snel te klaren, maar kon de alles bevrijdende 3e treffer niet scoren. Toen was het nog even billenknijpen om de krappe voorsprong over de streep te trekken. Na het laatste fluitsignaal was iedereen, zowel spelers, staf als supporters,  door het dolle heen en kon het kampioensfeest worden ingezet. Met een “Platte Wagen” werd een kleine rondrit door de wijken de Huet en Dichteren aangedaan om zo bij het clubhuis te arriveren. Na een kort openingswoord van voorzitter Jos Tiemessen werd het feest door zanger en entertainer Robert Hartgers geopend. Het werd een kampioensfeest dat alles overtrof. VIOD KAMPIOEN. De beste van de 4e Klasse D!!! De kroon op een fantastisch seizoen.

De wedstrijd:

Trainer Jan Lorsé startte de kampioenswedstrijd in Angerlo met de vertrouwde basiself. Voor keeper Willem Thijssen stond het verdedigend kwartet o.l.v. van aanvoerder Stijn Tomesen, met linksback Jos Klein Bleumink, rechtsback Thomas Jansen en routinier Koen Monasso in het centrum. Het middenveld werd gevormd door Julian Bril, Lex Overbeek en Marten van Delden. En de aanvalslinie met Huub Oosterink, Dominic Bolmeijer en Jorn Eijkelkamp. Zes wisselspelers op de bank, naast reserve doelman Bjurn Boerwinkel verdediger Bart Grondman en de aanvallend ingestelde spelers Chris Laansma, Jeroen Westerhof, Mike Severs en Jasper Raben. De laatste twee van het team Onder 19.

VIOD leek al snel op voorsprong te komen, maar alle VIOD supporters achter het Angerlo doel hadden al opgemerkt dat Koen Monasso na ’n corner de bal met de hand in het doel had gewerkt. Gelukkig bleef deze handsbal onbestraft voor Monasso, zodat hij aankomende zondag in de stadsderby tegen vv Doetinchem zijn afscheidswedstrijd kan spelen. VIOD bleef in de openingsfase het doel van de thuisclub bestoken en had als doel de wedstrijd snel te beslissen. De vele VIOD supporters moesten daar nog even op wachten, want de Angerlo Vooruit doelman Sjoerd Kelderman plukte de bal steeds uit de lucht weg voor de inlopende tegenstanders.

In de 29e minuut floot scheidsrechter H. de Jong voor een overtreding, een metertje of 4 buiten het strafschopgebied. VIOD aanvaller Lex Overbeek ging achter de bal staan en schoot de bal laag richting doel. Angerlo doelman Kelderman leek de bal eenvoudig te kunnen onderscheppen, maar werd verrast door de zandbak in zijn doelgebied. De bal kreeg een andere wending en verdween in het doel. VIOD op voorsprong (0-1), de ban was gebroken en zeker nadat 5 minuten later aanvaller Dominic Bolmeijer de 2e VIOD treffer binnenschoot (0-2). Was de wedstrijd nu al beslist?

Misschien door de fortuinlijke score werd VIOD een beetje overmoedig en liet tegenstander Angerlo Vooruit vaker aan de bal komen. Dit resulteerde in enkele kansjes voor de thuisclub, maar VIOD doelman Willem Thijssen bleef alert reageren en hield zijn doel schoon. Toch kwam 4 minuten voor rust de tegentreffer. Een vrije trap werd hoog voor het doel gebracht en Angerlo aanvaller Joost Knüppe kopte de bal in het 5 meter gebied binnen (1-2). VIOD werd hierdoor wakker geschud en het team zal door trainer Jan Lorsé in de rust op de feiten zijn gedrukt. Geef de tegenstander geen kans om in de wedstrijd terug te laten komen.

De 2e Helft

Duidelijk was te zien dat vanaf de hervatting VIOD de klus snel wilde klaren, maar Angerlo had zich goed bewapend. Zelfs bij cornerballen waren 9 veldspelers in de 16 te vinden. VIOD dicteerde het eerste deel van de 2e helft en doelman Willem Thijssen had na 20 minuten nog geen bal aangeraakt. Zijn collega aan de andere kant was steeds op zijn hoede en zag dat VIOD onnauwkeurig met enkele mogelijkheden omging. Het lukte VIOD maar niet om de 3e treffer  te scoren, het team had ook te maken met de bekende kampioensdruk. Angerlo Vooruit zocht in de slotfase vaker de aanval op maar kon ook niet echt gevaar stichten. De bal werd door VIOD in de slotfase regelmatig ver over de zijlijnen getrapt. VIOD moet de 2-1 voorsprong over de streek zien te trekken, want concurrent Doetinchem stond met 1-0 voor en dan is een gelijkspel niet voldoende om een feestje te gaan vieren. Trainer Lorsé bracht kort voor tijd, door het inbrengen van verdediger Bart Grondman, nog een extra slot op de deur. Grondman verving de moe gestreden Huub Oosterink, die vandaag erg hard heeft gewerkt maar niet tot scoren kwam. Eerder had Chris Laansma doelpuntenmaker Dominic Bolmeijer vervangen en bleven de overige wisselspelers trouw hun warming-up afwerken. Enkele malen zette de leidsman zijn horloge stil, wanneer er een blessure behandeling was of enig oponthoud. Waar blijft het laatste fluitsignaal? Er leek voor de VIOD supporters geen eind aan te komen. Eindelijk, de leidsman kijkt op z’n klokje en fluit voor de laatste maal. VIOD KAMPIOEN !!!

De titel is binnen. VIOD Kampioen. De beste van de 4e Klasse D

Een uitzinnige vreugde op het veld, alles maar ook iedereen die voor VIOD was komt de moe gestreden selectie en blije staf ter hoogte van het middenterrein feliciteren. Zelfs de jeugdige VIOD leden zongen “Wij zijn kampioen” of zij zelf kampioen waren geworden. De champagne wordt ontkurkt, de bloemen uitgereikt en uit handen van bestuurslid Technische Zaken René Zents wordt de kampioenschaal aan aanvoerder Stijn Tomesen uitgereikt. Via haar of zijn smartphone is iedereen aan het fotograferen of aan het filmen om dit unieke moment vast te leggen.

VIOD is weer na 17 jaar kampioen. Een kampioenschap behaald door een trainersduo (Lorsé/Wieben) waar VIOD nog jaren mee door kan en een selectie met eigen VIOD leden die hebben aangetoond voor elkaar door het vuur te willen gaan en in de loop van het seizoen als hechte groep uitstekend voetbal op de mat heeft weten te leggen. Volgend seizoen wacht de 3e Klasse, een nieuw karwei voor een team met heel veel potentie.

 

door John van der Kamp

 

Foto’s: Erik Eijkelkamp

Bekijk hier meer foto’s:

VIOD KAMPIOEN Foto album  196 foto’s: KLIK HIER

Het openingsdoelpunt in dit kampioensduel. Lex Overbeek schiet de bal vanuit een vrije trap binnen.

Dominic Bolmeijer heeft de 2e VIOD treffer gescoord. Is de titel binnen ?

Koen Monasso in actie in één van zijn laatste wedstrijden voor VIOD 1

VIOD kreeg de overwinning niet zo maar in de schoot geworpen. Op deze foto moet Huub Oosterink het ontgelden na een ferme ingreep.

Veel publiek aanwezig bij dit kampioensduel. Jorn Eijkelkamp gaat een duel aan met Simon Staring van Angerlo Vooruit.

Marten van Delden zet twee spelers van Angerlo te kijk met deze actie.

Jos Klein Bleumink weet zijn tegenspeler te verrassen.

Assistent trainer Manfred Wieben weet hoe hij champagne om moet gaan

De titel is binnen. VIOD Kampioen. De beste van de 4e Klasse D

Op de Platte Wagen door de wijken de Huet en Dichteren. Kampioenen….

 

Meer foto’s:

VIOD KAMPIOEN Foto album  285 foto’s: KLIK HIER

Foto’s: Erik Eijkelkamp

Klik op de afbeelding hieronder

 

VIDEO van deze dag:

Klik op de afbeelding hieronder

Cameraman 1: Gerwi

Cameraman 2: John