Voetbalvereniging VIOD telt zo’n 1260 leden die wekelijks op de velden van sportpark Dichteren tegen een balletje trappen.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij VIOD komen voetballen. De jongste spelers starten bij de ”Heilbron Mulders & Quint Cup” waarna de JO 9 en JO 11 pupillen kunnen doorgroeien naar een 11 tegen 11 competitie in de JO 13 jeugd.  Bij de JO 9 pupillen komen jongens en meisjes uit in één competitie. Dit kan in een gemengd team, maar ook met een meisjesteam. Ook bij de JO 11 – en JO 13 pupillen gaat de voorkeur uit naar gemengd voetbal, maar hier is wel de mogelijkheid de meisjes in te delen in een meisjespoule. Na de JO 13 pupillen stromen jonge voetballers door naar de junioren; naar achtereenvolgens de JO 15, JO 17  en JO 19 jeugd.

In de juniorenleeftijd kunnen de meisjes kiezen of ze – individueel of met hun team – willen doorgroeien in de gemengde jeugdcompetitie, of dat ze liever uitkomen in een meisjescompetitie. Het juniorenvoetbal is ingedeeld in twee categorieën. De A-categorie bestaat uit de JO 19, JO 17 en JO 15 junioren vanaf de Eerste Klasse en hoger. Ook de Top- en Hoofdklasse van de JO 13 vallen onder deze categorie.  De lagere juniorenteams behoren tot categorie B.

In seizoen 2017-2018 wordt gestart met 11 Zondag Mannen seniorenteams, als ook 3 veteranen teams die meedoen met de Senioren 35+ en 45+ competitie. Tot slot heeft VIOD ook 4 teams die uitkomen in de zaalcompetitie. Kortom, voetbal is ook dé sport voor elke senior – ongeacht leeftijd, voetbalkwaliteiten en ambitie. Bij VIOD is iedereen een topper!!

Het eerste zondag team speelt dit seizoen in de 3e klasse van de KNVB. VIOD start in seizoen 2017-2018 met 56 teams.

door John van der Kamp

 

Deze week krijgen alle teampagina’s een update. Ook worden er nieuwe (voorlopige) trainingsschema’s geplaatst.

Neem alvast een kijkje met welke teams VIOD dit nieuwe seizoen gaat starten:

Jeugdafdeling:

Seniorenafdeling: