Ook zo genoten van het WEURO, het EK voor vrouwen? Voor je net zo goed bent als bijvoorbeeld Lieke Martens of Chanice van de Sanden of een van die andere kanjers zijn we heel veel jaren verder. De kans dat het lukt is klein, maar zeker is dat heel veel meiden al heel veel voetbalplezier beleven. Niet voor niets is voetbal voor vrouwen en meiden de grootst groeiende sport in ons land.

Ook VIOD biedt daar kansen voor. Sinds twee jaar heeft VIOD een MO11-groep. Doet het geweldig goed en er is sprake van groei. Dit seizoen gaan ze naar MO13 en wie weet.

Twee jaar geleden startte bij VIOD ook een MO17-groep. Kwalitatief prima, maar qua aantal was dit beperkt en gaf dit vorig jaar problemen: af en toe te weinig speelsters en dus uit de competitie genomen aan het eind van de najaarscompetitie. Ongeveer een vijftal speelsters tekort. Dit seizoen gaan ze toch weer door. In een nieuw opgezette vrouwencompetitie, waar in zeventallen gespeeld gaat worden. Je moet daar overigens minstens 15 jaar oud voor zijn. En zodra het kan weer naar een elftallencompetitie. Zeker weten!

Het was nooit zo vanzelfsprekend dat meisjes gingen voetballen. Maar nu is het anders. We hoorden van die moeder, waarvan het zoontje vroeg of hij op voetbal mocht, de opmerking “nee, joh, voetbal is nu een sport voor meisjes”. Dat hebben onze nationale Leeuwinnen toch maar mooi bereikt! VIOD haakt graag aan! Meisjes waren altijd al welkom, zijn het nu nog meer! We begrijpen dat het soms voor meisjes toch een flinke stap is en willen daarbij graag helpen. Daarom bieden we proeftrainingen aan: enkele keren meedraaien en pas officieel lid worden als het zeker is dat dit JOUW sport is die je wilt beoefenen.

Daarbij zijn er twee mogelijkheden. Naast het meiden O13 team en de vrouwen 1, zijn er in bijna elke leeftijdscategorie gemengde teams (van de mini’s t/m O15). Diverse kersverse Europese kampioenen adviseerden om eerst bij de jongens te gaan spelen. Overstappen kan altijd nog. Ook dat kan dus bij VIOD. Maar eerst maar eens komen “proeven”. Dat kan. De MO13-1 traint elke dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur en op elke donderdag van 18:00 tot 19:00 uur. De VR1, die uitkomen in de 7 tegen 7 competitie,  traint elke dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:15 uur. Kom maar eens kijken hoe leuk dat is!

Wie nadere info wenst kan daar ter plekke om vragen bij [coördinator]  José Espínola y Vázquez.

Maar je kunt ook  bellen: 06-46208367.

Staand achterste rij: Anne te Grootenhuis, Jillian Hannink, Dyaluna Espinola y Vazquez, Sueña Espinola y Vazquez, Floor Vriesema, Anisha Roelvink, Anne Kellerman, Youandi Jansen, Manouk Gunsing Staand middelste rij: Carmina Kaal, Caitlin de Croes, Beliz Altan, Demi Bakker, Fleur Kempe, Floor Dhondt Zittend voorste rij: Sam Berendsen, Kate Koldenhof, Kaya van Londen, Maud Wisselink, Isa Smiers, Sterre Wisselink, Lynn Dimmendaal Niet op de foto: Lynn Verhaegh, Ilham Hassan (MO13-1) Majlen Megens, Zooey de Vries, Mae Bruil en Nicole Chevalking (VR-1).

 

Teamspagina’s:

VIOD VR1: KLIK HIER

VIOD O13-1M: KLIK HIER