Afgelopen zaterdag startte de competitie voor onze mannen. De eerst opponent was MVR JO11-1 uit ‘s-Heerenberg. Stevige kerels die voor zover wij weten allemaal al 2e jaars E zijn. Na een gedegen warming-up blies onze vaste thuisscheidsrechter Marcel voor het begin. VIOD zette gelijk druk en probeerde met goed combinatie-voetbal de laatste linie van MVR te doorbreken.

Na enkele fraaie combinaties was het dan ook snel raak!! 1-0 en onze mannen gingen door. In rap tempo werden onze gasten van het kastje naar de muur gespeeld en de 2 en 3-0 verdwenen achter de MVR-goalie. Een communicatiefout achterin leidde toch een tegentreffer in. 3-1. Maar zoals we al vaker gezien hadden rechtten onze boys snel de rug en de 4-1 lag al weer in het netje. Maar nog voor de ranja scoorde MVR de 4-2. In de rust werden de mannen gecomplimenteerd met het getoonde spel maar ook zeker gewaarschuwd voor een snelle aansluitingstreffer. Nog voor de scheidsrechter kon aankloppen om de teams weer naar het veld te dirigeren stonden de mannen al klaar. Ze hadden er zin in!

De 2e helft was nog maar even onderweg en de 4-3 lag er in…. MVR speelde feller en lieten zien dat zij wel degelijk konden voetballen. Het spel werd ook fysieker. Waar de scheidsrechter veel liet doorgaan en vaak goed de voordeelregel toepastte, floot hij toch nogmaals voor een overtreding op VIOD. Op 25 meter van de goal werd de bal klaargelegd. Een kluwen van spelers belette de wat kleine keeper van MVR misschien iets zijn zicht en de bal vloog heerlijk in 1 keer net onder de lat!! 5-3 en nu vasthouden.

Inmiddels werd het ook wat luidruchtig langs de kant. Twee meegereisde opa’s van MVR stonden als een Waldorf en Stadler langs de kant en keurden de beslissingen van de goed leidende scheidsrechter af. Na een korte discussie met onze eigen 12e man bonden ze gelukkig wat in. Ook de technische staf van MVR bleef commentaar houden op de leidsman, die op zijn beurt eenmalig duidelijk verwoordde dat hij de beslissingen nam.

Nu weer terug naar het voetbal.VIOD had weer een marge van 2 maar fysiek werd het nu wel lastig. MVR bleef aandringen en waar er enkele malen een aanval met een ferme schouderduw onschadelijk gemaakt kon worden was het aantocht raak. Met nog enkele minuten op de klok 5-4. Een aantal boys aan VIOD-zijde zat er zichtbaar doorheen en het was billenknijpen. Gelukkig was er niet veel later het eindsignaal! De eerste competitiewinst is een feit! Met veel voetbal en spelvreugde bleven de 3 punten in Dichteren.Hard werken betaalt zich uit!

Aankomende week reizen we in alle vroegte af naar Aalten om daar weer een mooie pot voetbal neer te leggen tegen AZSV. Dus zet uw wekker want we beginnen er al om half 9.

door Frank Kuster