Vorige week verloor ‘jonger broertje’ VIOD JO13-5 nipt van onze tegenstander van vandaag, Concordia Wehl JO13-3G. Het was niet de bedoeling dat ze VIOD weer te slim af waren dus besloten we deze keer de punten mee terug te nemen naar VIOD.  Gelukt!

Na de fanatieke warming-up aan beiden zijden, leek het erop dat we de eerste tien minuten van de 1e helft redelijk aan elkaar gewaagd waren. Met name de meisjes van Wehl knokten zich (soms letterlijk) door de wedstrijd heen. Geëmancipeerd als onze jongens zijn, duwden zij net zo hard terug.  En een beetje vechten om de bal hoort bij het spel. Wie ook vol vechtlust het veld op ging was Rocco. Als keeper was het zijn beurt om zijn ‘skills’ te tonen aan het massaal meegereisde publiek. Maar helaas voor Rocco kwam Concordia Wehl nagenoeg niet langs onze verdedigers en dus leek Rocco meer op een toeschouwer dan op een keeper. Maar, als het bij hoge uitzondering een keer gevaarlijk werd, stond hij zijn mannetje. Hij voorkwam een doelpunt door een mooi schot te blokkeren en toen deze alsnog achter de lijn dreigde te gaan dook hij er vol op. Mooie actie! Vorige week was Colin de keeper die niets te doen had. Deze keer had Colin echter alle ruimte om zich als speler te laten zien. En dat deed hij dan ook met verve, hij was overal.

Wie ook overal was, was Sam. Sam tekende voor de 0-1 met een mooi boogballetje. Niet lang daarna gevolgd door Dominique die via de paal de 0-2 op zijn naam zette. Daarna volgde een pingpong momentje  waarvan Mats profiteerde (0-3). Door al die benen was het voor de toeschouwers moeilijk te zien maar gelukkig hadden we een oplettende grensrechter/vader die verslag uitbracht zodat de pers niet wéér hoefde te rectificeren (Sam had namelijk vorige week gescoord en dit was niet meegenomen in het verslag ☹). Inmiddels stonden Kai, Frank en Bram achterin. Zij bewaarden de rust waardoor de spitsen en het middenveld hun werk konden doen. Myron was ook lekker aan het voetballen en haalde veel ballen terug, gaf mooie voorzetten en schoot een paar keer goed op het doel. Joost zorgde nog voor een ‘oei-momentje’ door een mooi hard schot op het doel. Gelukkig voor Dennis, die bekaf was van het harde sjouwen, floot de scheidsrechter af voor de rust.

Voorzien van tips van leider Marc ging VIOD het veld weer op. Nu ging het nóg beter. Concordia Wehl  kreeg totaal geen ruimte meer. Dat dit frustreerde merkte je aan het spel. Danko werd hard onderuitgehaald waardoor Marc geroepen werd om hem op te komen lappen. Toen hij er bijna was stond Danko ineens op (bikkel) tot grote hilariteit van de ouders. Totaal niet geïntimideerd hierdoor nam Marc de situatie in zich op en besloot hij zelf dat hij wel weer kon gaan. Bram schoot nog een keer lekker op het doel maar helaas niet hard genoeg. Ook Myron nam verrassend de bal op zijn slof maar helaas ging deze net naast. Een doelpunt hing in de lucht. Batuhan gaf van veraf een mooie, strakke voorzet op Kenzo die hem hard inschoot (0-4). Mooi samenspel! Hetzelfde gebeurde even later, maar dan vanaf de andere kant, waar Nick de bal mooi afspeelde aan Sam zodat die snel naar voren kon om koelbloedig te scoren (0-5). Vanuit een pass van Dennis probeerde Sam dwars door de keeper heen te schieten. Hetzelfde gold voor Kenzo maar ook hier stond de keeper rotsvast.

Al met al veel kansen voor VIOD JO13-4 in Wehl. Na vorige week ook al met 5-0 gewonnen te hebben, lijkt het ons leuk om hier een traditie van te maken.

door Angélica

Bezoek ook onze aangepaste teampagina en de stand in onze klasse ! KLIK HIER