Hallo (ouders van de) jongste talenten van VIOD,

Afgelopen zaterdag was het alweer de 2e ronde van kampioenschap nummer 2. Zoals in het vorige verslag al aangegeven: soms krijgen de uitslagen ineens een geheel andere wending. Dit keer had dat natuurlijk ook te maken met de toevoeging van wat nieuwe spelers, en de afwezigheid van wat vakantiegangers. Hoe dan ook er waren verrassende uitslagen afgelopen zaterdag!

Hieronder de poule-indeling:

  • Poule A: Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland.
  • Poule B: Brazilië, Italië, België en Mexico.

Wedstrijd 1
Zodra alle spelers op het juiste veld waren beland en alle handen de lat van de goal raakten ging het eerste fluitsignaal voor de start van wedstrijd nummer 1.

Poule A
Uruguay – Duitsland. Duitsland die het de vorige ronde erg zwaar had, had versterking gekregen deze week. Een nieuwe speler in de HMQ-cup, maar al zeer behendig met de bal. Hierdoor was Duitsland weer in de ‘winning mood’ en kreeg Uruguay niet heel veel kans om deze wedstrijd te winnen. Een duidelijke overwinning voor Duitsland. De wedstrijd Spanje tegen Nederland was tegelijkertijd aan de gang. Daar was het wel een redelijk spannende pot. Toch was het Spanje die al gauw de leiding nam, Nederland kwam nog een keer goed terug met een mooi doelpunt, maar Spanje bleef de voorsprong behouden. 3 punten voor Spanje.

Poule B
Brazilië – Italië. Door de afwezigheid van een aantal spelers van Italië startte zij met een compleet ander team. Ze waren dan ook nog niet zo goed op elkaar ingespeeld en Brazilië maakte hier duidelijk gebruik van. Brazilië kwam als snel op een voorsprong en gaf Italië geen ruimte om dit weer goed te maken. 3 punten voor Brazilië. En dan de wedstrijd Mexico – België. Mexico die ongeslagen deze tweede ronde in ging. Dat er de afgelopen week maar liefst  9 punten waren behaald door Mexico werd in de kleedkamer nog even goed gecontroleerd door 1 van de spelers ?. Maar, wellicht dat Mexico hierdoor iets te zelfverzekerd begon tegen België, want België wist uiteindelijk meer doelpunten te maken dan Mexico. 3 punten erbij voor België.   

Wedstrijd 2
Na het fluitsignaal werden de spelers wederom begeleid naar het juiste speelveld, waarna wedstrijd nummer 2 kon beginnen. Zouden er nog meer verrassende uitslagen volgen tijdens wedstrijd nummer 2?

Poule A
Daar was ie weer, onze favoriete wedstrijd: Nederland – Duitsland. Deze wedstrijd eindigde voor Nederland zoals deze ook vaak eindigt voor het echte Nederlands elftal. Het zijn altijd weer die fanatieke Duitsers die voor de overwinning gaan.  Nederland gaf alles en maakte nog een paar tegendoelpunten voor Duitsland, maar het was helaas niet genoeg.  3 punten voor Duitsland. Ook Spanje en Uruguay zorgden voor een spannende wedstrijd. Er vielen doelpunten voor beide teams.  Spanje schoot een paar keer goed op de goal, ondanks dat Uruguay de schoten op de goal goed blokte, gingen er toch net iets te veel aan de kant van Uruguay in. Spanje wint de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poule B
Brazilië – Mexico. Brazilië had er zin in! Na de eerste overwinning van deze dag, gingen zij voor overwinning nummer 2. Mexico was nog enigszins verbaasd over het verlies van de vorige wedstrijd en verloor duidelijk af en toe de concentratie. Hier maakte Brazilië gebruik van, waardoor Brazilië de tweede overwinning van de dag behaalde. 3 punten voor Brazilië. België – Italië.  Beide teams hadden er zin in en begonnen de wedstrijd fanatiek. Even leek het erop dat België ging winnen, maar Italië kwam goed terug en scoorde de gelijkmaker. België had nog een paar goede kansen, en Italië trouwens ook, maar het bleef bij een gelijkspel. Allebei 1 punt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Pauze
De eerste 2 wedstrijden zaten er alweer op.  Jammer hoor, want in het zonnetje voetballen dat was best lekker. Trouwens als het zo lekker warm is, dan is 1 bekertje ranja eigenlijk niet genoeg. Dus dachten een paar jongens…. Ik neem er gewoon lekker 2 ?. Volgende keer allemaal 1 bekertje jongens en meiden, anders is er niet genoeg voor iedereen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijd 3
Na de ranja bevonden de jongens en meiden zich al snel weer op het veld.  Dus gingen we snel door naar wedstrijd nummer 3. Nog even flink knallen voordat er weer gedoucht mocht worden.

Poule A
Uruguay – Nederland. Beide teams hadden nog niet gewonnen deze zaterdag. Dat beloofde dus een wedstrijd vol spanning, want ze wilden natuurlijk beiden nog even 3 puntjes meepikken. En er werd gescoord hoor, maar liefst 14 keer. Wel maakte Uruguay net iets meer doelpunten dan Nederland, waardoor Uruguay de wedstrijd won.  Spanje – Duitsland. Beide teams hadden al 6 punten behaald deze zaterdag. Wie o wie ging er met 9 punten naar huis. Spanje gaf alles en kwam zelfs heel even op een voorsprong. Maar, Duitsland liet zien dat zij toch echt het winnende team was van deze dag. Met een duidelijke voorsprong wonnen zij de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poule B
België – Brazilië. Ook hier een wedstrijd waar de uitslag spannend zou gaan worden. Brazilië die deze zaterdag de eerste 2 wedstrijden gewonnen had. En België die duidelijk heeft gemaakt dat ook zij nog kanshebber is op dit kampioenschap. Het leek gelijk op te gaan, maar aan het eind nam België toch de leiding en won de wedstrijd. Tot slot nog Mexico – Italië. Italië die deze tweede ronde wat onzeker was begonnen door de nieuwe samenstelling van het team, liet zien inmiddels goed op elkaar ingespeeld te zijn. Mexico bij wie het deze ronde maar niet wilde lukken, liet zich dan ook verslaan door Italië. 3 punten voor ons blauwe (Italiaanse) team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou, deze tweede ronde heeft weer voor een spannende tussenstand gezorgd. Een ding is zeker, dat wordt een knap staaltje rekenwerk voor de leiders van de HMQ-cup tijdens de finaleronde. Wie o wie gaat er 28 oktober met de beker op de foto? Het zal een spannende finaleronde worden dat is een ding dat zeker is!

Wij wensen jullie allemaal een fijne herfstvakantie en zien jullie graag weer de 28e!

Met sportieve groet,

Jos en Jissel

 

*Attentie: Woensdag 18 okt . geen training, zaterdag 20 okt.  geen HMQ Cup.