Hallo (ouders van de) jongste talenten van VIOD,

Afgelopen zaterdag was het de eerste ronde van kampioenschap nummer 2. Dat betekent nieuwe rondes en dus nieuwe kansen! De teams zijn weer opnieuw samengesteld. Hoewel het natuurlijk altijd lastig inschatten is, proberen wij altijd de teams zo samen te stellen dat ze redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Ook proberen we ervoor te zorgen dat elke speler gedurende het voetbalseizoen weleens de beker in de hand heeft mogen houden. Maar, zoals we uit ervaring weten kan het soms onverwacht een geheel andere wending krijgen, want op deze leeftijd zijn de kids soms heel fanatiek en soms ook niet?. En dat mag natuurlijk ook! De uitleg van de spelregels waren ze nu wel zat, dus begonnen ze zelf wel even met aftellen. 10, 9, 8, 7, 6, 5…….. en weg waren ze, op naar de middenstip!

Wedstrijd 1
Zoals elke week werden de teams door de hulpouders meegenomen naar het juiste veld, alwaar de handen op de latten werden gelegd. Een aftrap kennen wij namelijk niet. De bal wordt in het midden gelegd en de jongens en meiden mogen na het fluitsignaal zo snel mogelijk op de bal afrennen. En dat is natuurlijk een zeer spannende start van de wedstrijd, wie het eerste bij de bal is begint! Nog even kort de poule indeling:

Poule 1: Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland.
Poule 2: Brazilië, Italië, België en Mexico.

Poule 1
Uruguay begon tegen Nederland. Het was een spannende wedstrijd. Met doelpunten voor Uruguay en doelpunten voor Nederland. Bijna om en om gingen ze de goal in. Je zou bijna kunnen zeggen dat het fluitsignaal een beslissende rol in de wedstrijd had. Wie het laatste had gescoord had gewonnen. Dat was Uruguay.

De wedstrijd Spanje tegen Duitsland was tegelijkertijd aan de gang. Daar ging het iets minder gelijk op dan bij de wedstrijd ernaast. Spanje nam al gauw de leiding. Duitsland kwam nog goed terug met een aantal harde schoten vanaf de andere kant van het veld, maar helaas gingen die net naast. Winst voor Spanje.

Poule 2
Brazilië en Mexico zorgden voor een gelijke uitslag aan dat van Spanje en Duitsland. In deze wedstrijd was het Mexico die al snel op een voorsprong kwam. Met 2 nieuwe talenten in het team kon Mexico het weleens ver gaan schoppen dit kampioenschap. We zullen het zien de komende wedstrijden.  3 punten voor Mexico. En dan tot slot nog de wedstrijd Italië – België. Je kon zien dat Italië nog even aan de nieuwe samenstelling van het team moest wennen. Een aantal schoten die helaas net langs de goal suisden. Maar ach, dat mocht zeker de pret niet drukken. Wat wel duidelijk was, was dat het de voetbaltechnieken van België waren die deze wedstrijd zorgden voor een overwinning. De punten waren voor België.

Wedstrijd 2
Na het fluitsignaal werden de spelers begeleid naar het juiste speelveld, waarna er weer snel begonnen kon worden aan wedstrijd nummer 2. De teams die net verloren hadden waren natuurlijk van plan om deze tweede wedstrijd te gaan winnen….. wat zal dat gebracht hebben?

Poule 1
Duitsland was vastberaden wedstrijd 2 te winnen, want twee keer achter elkaar verliezen. Nee….. daar hadden ze geen zin in. Ze namen het op tegen Nederland, die toch ook net met zeer veel pech verloren had.  De doelpunten vlogen ons om de oren, zowel voor Duitsland als voor Nederland. Maar, met net 1 puntje verschil nam toch Duitsland deze 3 punten mee naar huis. Dan de twee teams die net alle twee gewonnen hadden. Spanje en Uruguay. Wie zou deze wedstrijd de punten gepakt hebben? Spanje begon met een paar goede schoten op het goal, waardoor ze al snel op een voorsprong kwamen. Uruguay gaf alles, en wist nog 2 keer te scoren. Helaas voor Uruguay was dit niet genoeg. 3 punten voor Spanje.

Poule 2
Ook hier moesten de twee verliezen teams en de twee winnende teams tegen elkaar. Twee spannende wedstrijden dus. Brazilië – Italië. Na het fluitsignaal was Brazilië als eerste bij de bal, met gelijk een goed schot op het goal. Maar Italië liet zich niet afschrikken en kwam terug met een paar goede pogingen. Helaas wilden ze er bij Italie nog niet in de eerste twee wedstrijden. Een overwinning voor Brazilië die maar liefst 3 keer wist te scoren.

België – Mexico. De start was snel. Beide teams hadden er zin in. Met zn allen renden ze op de bal af. Na een paar keer heen en weer op de goal geschoten te hebben, bleek dat er bij Mexico meer daadwerkelijk in het net belandden dan bij Belgie. 3 punten voor Mexico.

Pauze
Wederom ging het fluitsignaal. Na 2 spannende eerste wedstrijden had iedereen natuurlijk dorst gekregen. Op de tafel voor de kantine stonden, zoals altijd netjes op tijd, alle bekers ranja klaar. Een ook de hulpouders werden natuurlijk voorzien van een heerlijk bekertje warme koffie, want eerlijk is eerlijk…. Er was afgelopen zaterdagmorgen best een koude wind aanwezig.

Wedstrijd 3
Na de ranja en de koffie gingen we door naar wedstrijd 3. Alweer de laaste wedstrijd van deze zaterdag, dus gingen ze nog even 12 minuten vol gas.

Poule 1
Uruguay tegen Duitsland. Beide teams hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren. Dat beloofde dus een wedstrijd vol spanning. Een doelpuntenregen kan het ook wel genoemd worden. Maar liefst 15 doelpunten in 12 minuten. Saai was het in ieder geval niet. Wel maakte Uruguay net iets meer doelpunten dan Duitsland, en dus wonnen zij de wedstrijd.

En, dan nog een hele spannende wedstrijd: Spanje tegen Nederland. Hier zie je dat eerdere uitslagen niet altijd wat zeggen. Soms moeten teams nog even aan elkaar wennen en soms worden teams moe bij de derde wedstijd. Spanje die de vorige wedstrijden had gewonnen en Nederland die steeds net met 1 puntje verschil verloor, maakte het hier ook Spanje toch echt heel erg moeilijk. Een beetje pech voor Nederland, want ook hier verloren ze de wedstrijd met slechts 1 puntje verschil. Spanje won de wedstrijd.

Poule 2
België nam het op tegen Brazilië. Ook hier hadden beide teams hadden 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren. Ze waren dus aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werd er goed op de goal geschoten maar deze kwamen niet allemaal in het net. Met name die van België gingen er steeds net naast. Tja, en als dan die van Brazilië er steeds net niet naast gaan, dan wint Brazilië de wedstrijd. Tot slot nog Mexico tegen Italië. Zou deze wedstrijd dan een verrassende uitslag gekregen hebben? Of was het Mexico die er wederom met de punten vandoor ging? Italië heeft in ieder geval alles gegeven. Er werd 1 keer gescoord en daar waren ze al heel blij mee! Maar, de 3 punten voor de winst gingen toch naar Mexico.

Nou, dat was weer een spannende HMQ-cup zaterdagmorgen! Fijn dat jullie er allemaal weer waren. Volgende week alweer tijd voor ronde 2 van kampioenschap nummer 2. Tot dan allemaal!

Met sportieve groet,

Jos en Jissel