Afgelopen zaterdag (28 oktober) was het weer zo ver, de finaleronde!! Het was een hele spannende ronde, want zowel in poule A als in poule B was er nog niets beslist en waren er nog steeds meerdere teams die kans maakten op de beker. Zoals elke zaterdag waren de spelers al fanatiek met de bal bezig voordat het fluitsignaal ging om te verzamelen aan de poort. Toen iedereen eenmaal achter de poort stond kon het aftellen beginnen…. 10, 9, 8, 7, 6 …….. en weg waren ze!

Zoals iedere finaleronde het geval is krijgt de nummer 1 van elke poule een (wissel)beker. Met deze beker mogen ze op de foto en mogen ze een ere rondje om het hoofdveld lopen. Gelukkig was het deze zaterdag droog, want vorige maand werd het rondje om het hoofdveld wel erg zwaar voor de winnaars door de heftige regenbui.

 

Wedstrijd 1
De volgende teams gingen afgelopen zaterdag van start:
Poule A: Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland
Poule B: Brazilië, Italië, België en Mexico

De grote kanshebbers op de beker in poule A waren Spanje en Duitsland, maar ook Uruguay had theoretisch nog een kans. De grote kanshebbers op de beker in poule B waren België en Mexico, maar ook Brazilië maakte nog kans op de beker.

Poule A
Uruguay – Spanje startten als eerste tegen elkaar. Uruguay moest alle 3 de wedstrijden winnen om nog die beker te veroveren. Er vielen veel doelpunten aan beide kanten, maar toch had Spanje op een gegeven moment de overhand. Spanje liet zien de terechte koploper te zijn en won de wedstrijd. Tegelijkertijd was de wedstrijd Duitsland-Nederland aan de gang. Oooooh die Duitsers waren van plan om te winnen, dat kon je wel zien. Ze gaven Nederland geen enkele ruimte. Nederland gaf alles en gaf de moed zeker niet op, helaas lukte het hen niet om te scoren, waardoor Duitsland de wedstrijd won.

Poule B
Brazilië begon tegen Mexico. Beide teams maakten nog kans op het kampioenschap. Ze waren dan ook super fanatiek met z’n allen. Maar, het was vooral Mexico die het scoren onder de knie had, Mexico won dan ook de wedstrijd. En dan was daar nog Italië tegen België. De Italianen hadden het lastig dit kampioenschap, daarom kregen zij er zaterdag wat versterking bij. Met z’n viertjes probeerden zij nog wat punten te verzamelen, maar helaas bleek België toch echt te fanatiek en gingen zij er alsnog met de punten vandoor.

 

Wedstrijd 2
Poule A
Duitsland- Spanje. Dit was een hele belangrijke wedstrijd. Spanje stond 3 punten voor op Duitsland en kon hiermee op een 6 punten voorsprong komen, waardoor zij kampioen zouden worden. Maar als snel kwam Duitsland op een voorsprong. Wel maakte Spanje het nog heel erg spannend door nog bijna op een gelijkspel te komen, maar uiteindelijk won Duitsland de wedstrijd met 2 doelpunten verschil. Hiermee kwamen Duitsland en Spanje op een gelijke stand. En dan nog Nederland tegen Uruguay. Helaas als gevolg van de afgelopen wedstrijd beiden geen kanshebbers meer, maar dat maakt de onderlinge strijd niet minder. De wedstrijd begon in ieder geval erg spannend. Uruguay maakte het Nederland erg moeilijk en het ging redelijk gelijk op. Maar, Nederland wist uiteindelijk meer doelpunten te scoren dan Uruguay en won de wedstrijd.

Poule B
Italie tegen Mexico. Ondanks de verloren wedstrijden van de afgelopen week had Italie er toch nog heel veel zin in. En dat is natuurlijk het belangrijkste! Ze maakten er een leuke pot van tegen Mexico, maar het sterke Mexicaanse team had maar 1 ding voor ogen en dat was de beker. Mexico won de wedstrijd met een ruime voorsprong. Belgie tegen Brazilie. Belgie die echt een stijgende lijn in het spel heeft laten zien, ging voor 100% voor de beker. Maar door het erg goede samenspel van de Brazilianen werd het echt een ontzettend spannende wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus allebei de teams  1 punt.

Pauze
Na het fluitsignaal wisten de jongens en meisjes waar het tijd voor was……. ranja!!! Een sprint naar de tribune was dan ook zo gemaakt. Door een oplettende speler werd ik terecht gewezen op de tijd: 9.15 uur, de pauze was voorbij, dus we konden weer beginnen! We gingen snel door naar de laatste wedstrijd voor de prijsuitreiking.

Wedstrijd 3
Poule A
Spanje tegen Nederland. Met een gelijk aantal punten voor Duitsland en Spanje, moest Spanje van Nederland winnen om kans te blijven maken op de beker. Het liefst ook met zoveel mogelijk doelpunten voor een goed doelsaldo. Maar, zo makkelijk gaf Nederland de punten niet weg. Het was echt een spannende pot, die toch uiteindelijk resulteerde in 3 punten voor Spanje. Duitsland nam het op tegen Uruguay. Qua doelsaldo lag Duitsland voor op Spanje, maar dat wisten ze natuurlijk zelf nog niet. Winnen, dat moesten ze! Maar ook Uruguay gaf goede weerstand en wisten door een blessure aan de kant van Duitsland aan het eind nog 2 keer te scoren. Toch won Duitsland de wedstrijd.

Poule B
België tegen Mexico. De twee grote kanshebbers moesten tegen elkaar. Beide teams wisten de tussenstand nog niet en gingen er voor de volle 100% tegenaan. Maar Mexico, die de vorige 2 wedstrijden gewonnen had, was niet in staat om België te verslaan, waardoor België de wedstrijd won. Was dit genoeg voor de beker? Dan als laatste Brazilië tegen Italië. Beide teams startten de wedstrijd wat afwachtend. Maar, met wat goede aanwijzingen van de veldbegeleider kregen de teams het spel aardig onder de knie. Italië die nog steeds de moed niet had opgegeven ging de strijd tegen Brazilië aan. Helaas wisten ze niet te scoren, waardoor Brazilië de wedstrijd won.

Prijsuitreiking
En toen was het dan zover….. de prijsuitreiking!! Dit keer met heel wat rekenwerk, want in poule A waren er twee teams met evenveel punten: Duitsland en Spanje. Wie o wie had er qua doelsaldo gewonnen? Ook in poule B was het ontzettend spannend, België en Mexico hadden slechts 1 punt verschil. Wie was het team met de meeste punten?

En de winnaars zijn:

  • Poule A: Duitsland!!
  • Poule B: Mexico!!

Nou, dat was weer een spannende zaterdagmorgen! De eerste ronde van kampioenschap nummer 3 zal plaatsvinden op zaterdag 4 november 2017. Tot dan allemaal!

 

Met sportieve groet,

Het HMQ-team

Jissel, Chantal en Rutger