Hallo (ouders van de) HMQ-cuppers,

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de eerste finaleronde van dit seizoen!!
Er was veel regen op komst, maar gelukkig mochten wij al vroeg genoeg starten en konden we ‘de bui’ ontspringen.
We hadden alweer een nieuw spelertje in ons midden, dus er volgde nog heel even kort een uitleg voordat we gingen beginnen. Maar, de uitleg was dit keer wel heel kort, want er werd niet echt geluisterd. Ze wilden gewoon beginnen!!
Zoals altijd werd er afgeteld van 10 tot…. 0. Maar, we zitten alweer op het niveau van vorig seizoen, dranghekken zijn nodig om ze 10 tellen achter de hekken te houden ?. Ze liepen elkaar nog net niet ondersteboven.

In poule 1: Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland  de winnaar krijgt beker 1.

In poule 2: zitten Brazilië, Italië, België en Mexico  de winnaar krijgt beker 2.

Wedstrijd 1

Poule 1 Nederland begon tegen Duitsland. Als er een land is die de Duitsers van het kampioenschap af willen houden dan is dat Nederland wel, toch? Nou, dan heb ik goed nieuws…. Ze hebben echt hun uiterste best gedaan. In ieder geval hebben ze Duitsland niet laten winnen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
Tegelijkertijd speelde Spanje tegen Uruguay. Spanje die ook nog steeds kanshebber is op het kampioenschap was natuurlijk van plan om deze wedstrijd te winnen. Ze kwamen dan ook snel op voorsprong en helaas lukte het Uruguay niet om deze achterstand in te halen. Spanje won de wedstrijd.
Poule 2 België begon tegen Mexico. Beide teams maken helaas geen kans meer op het kampioenschap, maar…. dat maakt ze niet minder fanatiek. Doelpunten maken is altijd leuk natuurlijk. Het was vooral België die het scoren onder de knie had, maar ook Mexico wist toch een bal in de goal te schieten. België won de wedstrijd.
En dan was daar nog Italië tegen Brazilië. Die Italianen doen het verrekte goed dit komaioenschap, maar Brazilië is de tweede kanshebber, dus gestreden werd er deze wedstrijd zeker! Maar, door wat onderlinge strijd in het team van Brazilië lieten zij Italië er toch met de punten vandoor gaan.

Wedstrijd 2

Door een wat onoplettende dame met het fluitje ?, begonnen we heel iets later aan wedstrijd 2. Gelukkig willen de jongens en meiden toch nooit lang pauze, dus hebben we de pauze gewoon iets ingekort. Poule 1 Spanje tegen Nederland. Dat beloofde ook een spannende wedstrijd te worden. Nederland die helaas (zoals ook ons echte nationale team) wat opstartproblemen heeft gehad in de eerste rondes heeft inmiddels de smaak te pakken en was in ‘the winning mood’. Spanje daarentegen had nog even wat extra punten nodig voor het kampioenschap. Een spannende pot, maar toch uiteindelijk dik gewonnen door Nederland.
Dan nog Duitsland tegen Uruguay. Nou, die wedstrijd begon in ieder geval erg spannend. Uruguay maakte het Duitsland er moeilijk en het ging redelijk gelijk op. Maar, of het nou Uruguay was die moe werd of dat het Duitsland was die de beker ineens voor ogen zag…. In ieder geval zette Duitsland ineens haar beste beentje voor en won de wedstrijd toch weer vol overtuiging.
Poule 2 Brazilie tegen Mexico. Ondanks de verloren wedstrijden van de afgelopen week had Mezico er toch nog heel veel zin in. En dat is natuurlijk het belangrijkste. Ze maakten er een leuke pot van tegen Brazilie, maar het sterke Braziliaanse team wist maar liefst 6 keer te scoren. Mexico wist er ook deze wedstrijd nog 1 in te schieten, maar moest helaas weer een verloren wedstrijd noteren. Wellicht dat wedstrijd 3 een paar punten op heeft geleverd.
En dan nog Belgie tegen Italie. Belgie die toch ook echt een stijgende lijn in het spel heeft laten zien, ging voor 3 punten tegen Italie. Met een klein beetje protest aan het begin van de wedstrijd, omdat er 4 tegen 3 werd gespeeld, ging Belgie toch de strijd aan. Het goede samenspel van de Italianen maakt het alle tegenstanders lastig, waardoor de Italianen wederom winnen.
Pauze Na het fluitsignaal weten de jongens en meiden waar het tijd voor is……. ranja!!! Een sprint naar de tribune is dan ook zo gemaakt.
De ouders hadden hun koffie nog niet op voordat het fluitsignaal alweer ging. We hadden wat tijd in te halen, want we hadden natuurlijk ook nog de prijsuitreiking op het programma staan. Snel door naar de laatste wedstrijd van kampioenschap nummer 1.

Wedstrijd 3

Poule 1 Uruguay tegen Nederland. Dat was weer een spannende pot. Doelpunten werden over een weer gemaakt. Uruguay had in de gaten dat Nederland vaak van afstand scoort en probeerde het doel goed te verdedigen, maar dit lukte helaas niet altijd. Nederland gaat er vandoor met de winst.
Spanje nam het op tegen Duitsland. Over een spannende wedstrijd gesproken, dit was er eentje hoor. Ik denk dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Beide teams speelden erg goed samen, de bal werd echt telkens gezamenlijk mee naar voren genomen, erg leuk om te zien. Een spannende pot, met een spannende uitslag. Op het nippertje gewonnen door Duitsland.
Poule 2 Mexico tegen Italië. De veldbegeleider zag toch wat ongelijkheid in 4 tegen 3 en besloot dat Italië ook met zn 3-en moest gaan spelen. Een terechte beslissing, want hierdoor werd het een echte mooie partij tussen beide landen. Toch wist Italië ook met 3 spelers te winnen, hetgeen ze toch een terechte winnaar van deze wedstrijd maakte.
Dan echt als allerlaatste Brazilie tegen Belgie. Nadat ook de laatste speler was gearriveerd (er was een korte plaspauze) begonnen de twee teams wat afwachtend. Maar, met wat goede aanwijzingen van de veldbegeleider kregen de teams het spel aardig onder de knie. Het werd dan ook een leuke wedstrijd van twee teams die het elkaar niet makkelijk maakten. Een uiteindelijke overwinning voor Belgie.

Prijsuitreiking
En toen was het dan eindelijk zover….. de prijsuitreiking.
Eerst werd er nog even een hele mooie groepsfoto gemaakt voor op de officiële website van VIOD, waar natuurlijk ook onze kanjers op te zien moeten zijn.
En, daarna snel door naar de uitslag, welke overigens niet heel veel rekenwerk behoefde. Beide winnende teams hadden geen enkele wedstrijd verloren.

 

En de winnaars zijn:
Poule A: Duitsland!! Poule B: Italië!!
Het ere rondje werd dit keer een heel nat rondje, maar…. dat maakte het niet minder leuk ?.
Nou, dat was weer een spannende dag, met een aantal verrassende uitslagen! De eerste ronde van kampioenschap nummer 2 zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober 2017. Tot dan allemaal!

Met sportieve groet,
Jos en Jissel