VIOD heeft gisterenmiddag een zwaarbevochten zege behaald op VVO uit Velp. Ondanks het uitvallen van de geblesseerden spelers Huub Oosterink, Julian Bril en Vincent Bosch wist het team van trainer Jan Lorsé de punten in eigen huis te houden. Door een doelpunt van Mike Severs kwam VIOD na rust rust op voorsprong, die een bizarre fout van de VVO-doelman Mark te Witt afstrafte. Het bleef spannend tot aan het laatste fluitsignaal. VIOD-doelman Willem Thijssen wist in blessuretijd een strafschop te keren en werd mede door deze formidabele redding uitgeroepen tot Man of The Match. Door deze overwinning schuift VIOD door naar de 3e plaats van de ranglijst en speelt a.s. zondag weer thuis, dan is promovendus Keijenburgse Boys de tegenstander.

De wedstrijd VIOD – VVO

De eerste tegenslag kreeg trainer Jan Lorsé tijdens de warming-up te verwerken. Huub Oosterink was in botsing gekomen met medespeler Marten van Delden en bleek niet inzetbaar te zijn voor de wedstrijd. Dominic Bolmeijer werd op het wedstrijdformulier doorgeschoven naar de basis elf. Na 3 minuten merkte scheidsrechter Bas ten Berge uit Apeldoorn op dat het gele tenue van de VIOD-doelman, mede door het felle zonlicht, zijn zicht op het tenue van VVO in verwarring bracht en liet de sluitpost van VIOD een afwijkend tenue aantrekken.  VIOD startte bijzonder goed en het niveau was zeker 3e klasse waardig. Lex Overbeek strooide met fantastische passes, waardoor zijn medespelers in kansrijke posities voor het doel werden gebracht. Vanaf links kwam in het 1e kwartier het meeste VIOD gevaar. Mike Severs liet diverse keren de VVO verdedigers zijn hielen zien. Zo ook in de 14e minuut. Hij zag de mee opgekomen Marten van Delden richting 16 meter sprintte en gaf een goede voorzet af. Voor VVO een reden om aan de noodrem te trekken en net buiten de beruchte lijnen werd Marten van Delden onderuit getrokken. De voortreffelijk leidende scheidsrechter Bas ten Berge gaf geel aan de dader Aron Gerritsen van VVO en VIOD kreeg op 16 meter midden voor het doel een vrije trap toegewezen. Lukas de Graaf schiet de bal uit de vrije trap over de muur richting rechterbovenhoek van het doel, en lijkt te scoren. Met een katachtige beweging bokst de VVO-doelman Mark te Witte met één hand het leder uit de doelmond en krijgt VIOD als troostprijs een corner toegewezen. Toch lijkt even later VIOD op voorsprong te gaan komen. Mike Severs stevent met bal recht op de VVO-doelman af, die het leder onderschept. VIOD-middenvelder Marten van Delden krijgt de mogelijkheid om via de herkansing de bal binnen te schieten, maar wordt bij zijn poging enigszins gehinderd en de ingeschoten bal iseen eenvoudige prooi voor de VVO-doelman.

Na ruim een half uur spelen de 2e tegenslag voor VIOD. Verdediger Julian Bril moet de strijd staken na een duel om de bal, waar hij in botsing was gekomen met een speler van VVO. Thomas Jansen neemt zijn plaats over. Nadat keeper Willem Thijssen een ingeschoten bal even had los gelaten en hierdoor het thuispubliek had laten schrikken, diende een goede scoringsmogelijkheid aan voor VIOD-verdediger Vincent Bosch. De robuuste verdediger kopt een perfecte corner van Lukas de Graaf via een VVO hoofd net over de lat tegen het vangnet aan. Uit de volgende corner valt de bal terug naar de middenlijn en krijgt de teruglopende VIOD-verdediger Vincent Bosch een duw te verwerken. Hij komt hierdoor met zijn volle lichaam op zijn schouder terecht en moet langdurig worden behandeld, maar kan na het innemen van een pijnstiller toch verder. Door het vele blessure behandelingen van beiden zijde trekt de leidsman veel tijd bij en krijgt Marten van Delden in de extra tijd nog een kansje. Hij kopt de bal tegendraads richting doel en ziet dat zijn poging geen doel treft. Nadat VVO-verdediger Ted Bronkhorst een vrije trap niet kan verzilveren, gaat de rust in met de bekende brilstand (0-0).

De 2e helft

In de eerste 10 minuten van de 2e helft heeft VVO het heft in handen, maar VIOD geeft zoals ook in het eerste deel weinig weg. Enig gevaar van de gasten uit Velp komt via afstandsschoten, maar die verdwijnen over of naast het doel. De VIOD-verdediging staat als een huis en Jos Klein Bleumink volgt zijn directe tegenstander Sam van den Nieuwenhof over het gehele veld. Jorn Eijkelkamp krijgt een ultieme mogelijkheid om te scoren, nadat Lex Overbeek hem met een steekpass in vrije positie heeft gebracht. De bal verdwijnt in de handen van de VVO-doelman, die zich tot nu toe staande heeft gehouden, maar gaat even later vreselijk in de fout. Links van zijn doel probeert de VVO keeper Mark de Witt zijn rechter vleugelverdediger aan te spelen. De attente VIOD-aanvaller Mike Severs duikt er tussen en straf deze bizarre fout kinderlijk af. De doelman probeert de bal nog wel te onderscheppen, maar is kansloos op de bekeken schuiver van Mike Severs. VIOD staat met 1-0 voor en gezien de verhouding qua kansjes niet onverdiend. Maar de wedstrijd is nog lang. Vincent Bosch, die met veel pijn toch aan de 2e helft was begonnen, moet ook de strijd staken en tegenslag nummer 3 voor de VIOD-trainer dient aan. De verdediging moet nu compleet worden omgezet. Thomas Jansen verhuist naar het centrum, Jos Klein Bluemink gaat naar de rechterkant en Dominic Bolmeijer pakt op links de verdedigende stek over. Ook VVO-trainer Maik Angenent moet noodgedwongen 2 spelers vervangen. Verdediger Aron Gerritsen en middenvelder Jan Walter van Vloten zijn geblesseerd geraakt en zoeken de kleedkamer op.

Nadat Mike Severs een opgelegde kans laat liggen om VIOD in veilige haven te schieten breekt een spannende slotfase aan. Gaat VVO de stand nog gelijk trekken, of is het VIOD die de tegenstander de genade klap gaat geven? Er is veel oponthoud geweest en de leidsman, die ook tijdens de wedstrijd de beiden trainers heeft moeten toespreken, trekt veel en terecht tijd bij.

Wanneer valt het eindsignaal, gaat VIOD een zwaarbevochten zege behalen? De bal wordt nog een keer in de 16 van VIOD gebracht. Doelman Willem Thijssen komt uit het doel en moet vele meters maken om bij de bal komen. Onderweg botst hij tegen zijn verdediger Thomas Jansen aan, die op zijn beurt een speler van VVO blokkeert. Strafschop!, laat scheidsrechter Bas ten Berge weten, en toont Thomas Jansen de gele kaart. De pingel eist VVO-aanvaller Sam van den Nieuwenhof op, die zeker van zijn zaak lijkt. Echter hij weet niet dat VIOD-doelman Willem Thijssen een echte penalty killer is en dat je bij hem de bal perfect moet inschieten om te kunnen scoren vanaf elf meter. De scheidsrechter fluit, Nieuwenhof loopt richting stip en schiet de bal in de rechterhoek, links van keeper Willem Thijssen. Nog geen tel later een groot gejuich, want de sluitpost van VIOD weet de bal op zijn karakteristieke wijze te onderscheppen en terwijl de bal nog in het spel is vliegt Lex Overbeek in zijn armen. De stand blijft 1-0 voor VIOD en nog geen minuut later fluit scheidsrechter Bas ten Berge voor de allerlaatste maal. Drie punten voor VIOD, compliment aan het gehele team, de thuissupporters hebben genoten van een team, die voor hun cluppie tot aan de allerlaatste seconden hebben gestreden.

door John van der Kamp

Hieronder  foto’s en video’s van deze wedstrijd. Met dank aan Erik Eijkelkamp en Jos Mekkes.

Lukas de Graaf in duel met VVO speler Ted Bronkhorst

De liggende VIOD speler Marten van Delden wordt gehinderd om in de rebound te scoren

Dominic Bolmeijer van stand-in tot middenvelder en verdediger in de wedstrijd tegen VVO

Lex Overbeek wordt geblokt door VVO aanvoerder Bernie van Vloten

VIOD doelman Willem Thijssen stopt penalty in blessuretijd tegen VVO

 

Meer foto’s van deze wedstrijd: KLIK HIER

Video’s van de stopte strafschop:

De Man of The Match

De absolute Man of The Match Keeper Willem Thijssen

Tijdens de wedstrijd had VIOD-doelman Willem Thijssen niet echt veel te doen gehad. Hij was attent aan het keepen bij cornerballen, moest ingrijpen bij een afstandsschot en was heer en meester binnen het strafschopgebied. Dan het moment in blessuretijd, oog in oog stond hij met VVO-aanvaller Sam van den Nieuwenhof, die vanaf de stip de gelijkmaker kon binnenschieten.

Al eerder liet Willem Thijssen van zich horen, dat hij een echte penalty killer is. Bij ’n 1-0 voorsprong voor VIOD stond hij voor een belangrijke opdracht, het stoppen van een strafschop. En weer flikte de VIOD doelman het om het leder buiten het doel te houden en bezorgde met deze actie VIOD de drie volle punten.

Direct na de wedstrijd werd hij gehuldigd als Man of The Match en ontving hij uithanden van bestuurlid René Zents een pakket sportdranken van sponsor Dalphin Lifestyle Drinks.

Man of the Match klassement:

  1. VIOD – OBW: Jos Klein Bleumink
  2. VIOD – VVO: Willem Thijssen

 

 

 

Afterparty Optreden van trainer Lorsé en speler Eijkelkamp