door Bob Lubbers

De JO19-1 van VIOD behaalde een relatief eenvoudige 3-1 overwinning op PAX JO19-1. Het was al weer de vierde zege van dit seizoen voor de Doetinchemmers. Achteraf gezien was het eenvoudige overwinning, al deed het begin van het duel het ergste vrezen. De thuisclub kreeg namelijk een vrije trap toegekend die – mede door een onoplettendheid op het VIOD-middenveld – van grote afstand achter Niels werd geschoten; 1-0! VIOD wist echter al snel tot een antwoord te komen. Rinke kon van zijn snelheid profiteren toen hij in de diepte werd aangespeeld en alleen voor de keeper rondde hij koelbloedig af; 1-1! Even later werd Wessel op knappe wijze vrijgespeeld door Len – ditmaal centraal spelend op het middenveld – en ook hij toonde dit keer zijn koelbloedigheid; 1-2! Wessel had er nu zichtbaar plezier in gekregen en VIOD verhoogde de voorsprong tot 1-3. De centrumspits controleerde op knappe een hoge voorzet en van buiten de zestien’ liet hij de PAX-keeper opnieuw kansloos; 1-3!

Net voor de theepauze raakte Boy geblesseerd en werd hij vervangen door Niek, waardoor linksback Dax in het centrum van de verdediging kwam te spelen. In de tweede helft bleef het een levendig duel waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Vooral aan VIOD-zijde werden de mooiste kansen om zeep geholpen. De JO19-1 van VIOD komt eigenlijk al het hele seizoen moeizaam tot scoren (een ‘echte killer’ ontbreekt nu eenmaal) en ook op deze waterkoude novembermiddag speelde dit euvel de ploeg parten.

Volgende week start men wederom als favoriet, want dan is Warnsveldse Boys JO19-1 de tegenstander (aanvang: 13.15 uur). Deze ploeg kent met ‘zes uit zes’ een tegenvallend begin van de competitie, dus met een beetje fortuin moet het voor de Doetinchemmers mogelijk zijn om nogmaals de drie punten in de zak te steken.

opstelling VIOD JO19-1: Niels Mulder; Dilan Ozerdogan, Tijn Lubbers, Boy Wentink (40. Niek Monchen), Dax Oosterbaan; Ryan Chevalking, Len Derks, Ian Bruijs; Rinke Giesen (80. Rick Vorwerk), Wessel Rensen (88. Julian Wennekes), Thijs Lieffering (75. Laurens van der Luit).