Eind november, dus het was een lekkere frisse zaterdagochtend. Maar, met wat thermokleding aan en misschien ook al handschoenen, was het heerlijk weer voor de HMQ-cuppers om te voetballen. Ronde nummer 1 van het laatste kampioenschap dit (kalender)jaar alweer.

Met geheel nieuwe teams, geheel nieuwe rondes en dus ook geheel nieuwe kansen op de grote bekers gingen de 3 wedstrijden afgelopen zaterdag van start.

Ondanks de kou hadden alle HMQ-cuppers er weer zin in! Nadat iedereen verzameld was bij het hek werd er niet eens meer afgeteld. Een sprint richting de middenstip was het enige wat ze voor ogen hadden ?, een heerlijk begin dus.

Wedstrijd 1
Bij het samenstellen van de teams proberen we altijd met 2 dingen rekening te houden: een wisselende samenstelling van de teams,zodat alle kinderen elkaar goed leren kennen, en een zodanige verdeling dat er gelijkwaardige en dus spannende wedstrijden ontstaan. Door afmeldingen kan dit soms wel eens heel anders uitpakken, of dat afgelopen zaterdag ook gebeurde zien we hieronder.

Poule A
Duitsland-Nederland
We beginnen gelijk met Duitsland tegen Nederland. Het Nederlands elftal kan de laatste paar jaar niet meekomen met ‘die Deutsche Mannschaft’, maar hoe zit het bij de HMQ wedstrijden? Nou, daar gaf Nederland echt wat meer weerstand aan Duitsland. Het was een spannende wedstrijd, met weinig goals als gevolg van een goede verdediging aan beide kanten. Nederland wist op het nippertje te winnen, 3 punten voor Nederland.

Uruguay-Spanje
Op veld 2 Uruguay tegen Spanje. Uruguay was een van de teams met een afmelding van een van de spelers. Voor Uruguay betekende dit dat ze flink aan de bak moesten om nog met een paar punten naar huis te gaan deze zaterdag. Spanje daarentegen was compleet, maar kwam toch in eerste instantie op een achterstand. Waarschijnlijk moesten ze even aan het nieuwe team wennen, want al gauw namen ze toch de leiding. Spanje won de wedstrijd.

Poule B
België-Italië
Ook België moest vandaag een van zijn spelers missen. Zouden zij het daarom extra moeilijk hebben gekregen tegen Italië? Het was in ieder geval een hele spannende wedstrijd, met ook hier weinig doelpunten als gevolg van zeer goed verdedigend voetbal. Het bleef een lange tijd 0-0, maar daar was toen ineens het doelpunt van België, waardoor zij er toch met 3 punten vandoor gingen.

Mexico-Brazilië
Het derde team dat een speler moest missen was Brazilië en dan moesten ze het ook nog gelijk opnemen tegen het sterkte Mexico. Het was een zware dobber voor Brazilië. Ze kwamen al snel op een achterstand en wisten de wedstrijd helaas niet meer naar zich toe te trekken. Maar, een nieuw team is ook weer even wennen, dat komt vast nog weer goed! Mexico won de wedstrijd met heel wat doelpunten.

Wedstrijd 2
Poule A
Duitsland- Uruguay
Weer zo’n spannende wedstrijd, waarbij Uruguay liet zien toch ook z’n mannetje te staan. Om en om vielen de doelpunten en er werd echt mooi voetbal getoond door beide teams. Veel samenspel tijdens deze wedstrijd. Het leek erop dat Duitsland ging winnen, maar net voor het fluitsignaal maakte Uruguay nog een doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. 1 punt voor beide teams.

Nederland-Spanje
Oooooh, Nederland was wel heel erg op dreef deze wedstrijd. Naast een paar mooie doepunten, werd er ook zeer goed verdedigd, waardoor het voor Spanje lastig was om te scoren. Maar…. Spanje gaf natuurlijk niet zomaar op en bezorgde Nederland nog een paar mooie tegengoals. Helaas konden zij de ruime voorsprong van Nederland niet meer inhalen. Nederland won de wedstrijd.

Poule B
Italië -Mexico
Helaas werd ook een speler van Mexico ziek, waardoor Mexico verder moest met 2 spelers. Dat betekende voor Italië dat er met een wissel gespeeld moest worden. Alhoewel 2 tegen 2 erg goed is voor het samenspel, is het ook wel erg moeilijk. Mexico speelde net wat beter samen dan Italië, waardoor zij met zn tweetjes meer doelpunten wisten te maken. Drie punten voor Mexico.

België-Brazilië
En dan nog voor de rust België tegen Brazilië. Een leuke wedstrijd waarbij beide teams een paar doelpunten wisten te maken. Wel kon je zien dat deze teams al zin hadden in ranja, af en toe waren ze een klein beetje afgeleid. Maar toen er werd aangegeven dat de laatste paar minuten waren ingegaan waren ze ineens weer allemaal super fanatiek. Belgie wist net wat vaker te scoren en won de wedstrijd.Pauze

En toen was het eindelijk tijd voor ranja!!!! Inmiddels was ook iedereen lekker warm geworden. Tenminste in ieder geval de HMQ-cuppers, aan de ouders heb ik het niet gevraagd ?. De jasjes die snel waren verzameld voor de wisselspelers waren niet meer nodig, want deze laatste wedstrijd werd er zonder wisselspelers gespeeld.

Wedstrijd 3
Poule A
Spanje-Duitsland
Een spannende laatste pot voor Spanje en Duitsland. Veel kansen en goed samenspel aan beide kanten. Het was dan ook een lange tijd gelijk spel. Zoals Duitsland de eerste wedstrijd net op het nippertje verloor, hadden ze deze derde wedstrijd meer geluk en werd de wedstrijd op het nippertje gewonnen. Met één doelpunt meer won Duitsland de wedstrijd.

Nederland-Uruguay
Uruguay die ondanks het gemis van 1 van de spelers toch een erg goed had gespeeld de vorige twee wedstrijden, had het tegen Nederland toch wel een stukje moeilijker. Uruguay begon erg goed, en bleef vechten tot het eind, maar wist Nederland niet te verslaan. Wederom 3 punten voor Nederland. Zou het Uruguay of een van de andere teams volgende week wel lukken om Nederland te verslaan?

Poule B
België-Mexico
Omdat Mexico het ontzettend goed heeft gedaan de afgelopen 2 wedstrijden, mocht België met z’n drieën proberen om de twee Mexicanen te verslaan. In eerste instantie ging het redelijk tegelijk op. Maar als snel liet Mexico zien echt een topteam te zijn, of dat nou met z’n tweeën is of met z’n drieën. Wederom 3 punten voor Mexico. Welk team uit poule B  gaat Mexico verslaan volgende week?

Italië-Brazilië
Wat was er met de Brazilianen aan de hand? Wat zat er in de ranja? Ze gingen als een speer en maakten doelpunten alsof het de eenvoudigste zaak van de wereld was. Italië deed uiteraard haar best en verdedigde wat ze kon, maar hier was geen houden aan. Een doelpuntenregen voor Brazilië en dus ook 3 punten.

Nou, dat was weer een lekkere frisse zaterdagmorgen met veel voetbalplezier! De 2e ronde van dit laatste kampioenschap zal plaatsvinden op zaterdag 2 december 2017. We zien jullie allemaal dan!

Met sportieve groet,

Het HMQ-team
Jos, Jissel, Chantal en Rutger