Zaterdag 11 november jl. behaalde VIOD JO11-8 op een relatief eenvoudig manier de overwinning op DZSV JO11-5. Na diverse nederlagen van afgelopen weken waren een paar zaken duidelijk, het roer moet om qua discipline, speelstijl en ook felheid in duels. Coach en trainer hebben hierdoor voor defensieve speelstijl gekozen. De opstelling voor de 1e helft werd vlak voor de wedstrijd bekend gemaakt, Tijn als solide keeper, Gijs en Lyam Notten met een combinatie van kracht en snelheid achterin. Jesse, Jayden en Kaan op het middenveld met veel beweging tussen de linies, tenslotte Liam de Jong in de spits, Niek en Julius in de wissel. Het sleutelwoord voor vandaag was dan ook D’ran!

“het roer moet om qua discipline”

Vanaf het fluitsignaal door onze vrouwelijke scheidsrechter Jolanda, moeder van Gijs, was het duidelijk dat de jongens getergd waren. Met veel strijdlust was verreweg het meeste balbezit voor VIOD en ook nog eens op de helft van de tegenstander. Toch werd er slordig omgegaan met kansen en duurde 7 minuten voordat Liam de Jong de 1– 0 op het scorebord bracht. Door een mooi samenspel tussen verdedigers en middenvelders schoot Kaan na een mooie voorzet van Lyam Notten de bal in de 14e minuut in het netje, 2-0. Een van de spelers van DZSV werd steeds gevaarlijker en was een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van Tijn en uiteindelijk kwam de bal achter Tijn in het doel terecht, 2-1. Na de aftrap blijven de jongens druk zetten en er komen veel schoten op doel door Jesse, Kaan, Jayden en uiteindelijk schoot Jesse in de 18e minuut de 3-1 binnen.

“Het was duidelijk dat de jongens getergd waren”

In de rust werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd aangezien we zeer offensief ingesteld spelersmateriaal hebben. Tijdens de rust gaf de trainer van DZSV aan dat de wissels op waren, door een aantal blessures geen volledig team op het veld gezet kon worden en op verzoek vijf tegen vijf wilde spelen. Onze jongens baalde natuurlijk, want met 4 wisselspelers was de speeltijd natuurlijk minimaal ☹. Keepers wissel na de rust was de tactiek van DZSV. In begin van de 2e helft was Liam de Jong de verdediging van DZSV te snel af en scoorde de 4-1. Snel daarna kwam Jayden met prachtige actie slalommen voorbij de verdedigingen van DZSV en knalde de 5-1 binnen. Niet veel later wist Kaan opnieuw het netje te vinden, 6-1.

De jongens hadden er zin in, iedereen wilde wel scoren waardoor er in de verdediging gaten vielen en uiteindelijk de uitblinker van DZSV de 6-2 op zijn slof had. Opnieuw ging VIOD in de aanval, de bal kwam vanuit het middenveld bij Liam de Jong terecht en ja hoor, met zijn linkerbeen schoot hij de bal tussen de palen, 7-2. Nu was Jayden aan de beurt, vanuit het middenveld dwars door de verdediging van DZSV heen werd de 8-2 geboren. Door een mooi samenspel tussen verschillende spelertjes van VIOD wist Kaan de bal tussen de palen te schieten, 9-2. Ook Niek Hutten was op dreef, vanuit de verdediging wilde hij ook zijn graantje meepikken, helaas lukt hem niet de bal tussen de palen te droppen. En daar kwam Julius, met zijn snelheid wist hij de bal richting doel te krijgen en BAM, 10-2!

Eerste overwinning van dit seizoen in de pocket en we hopen natuurlijk op meer.