Het was even heel erg spannend of de HMQ-cup afgelopen zaterdag door kon gaan omdat het hoofdveld voor andere wedstrijden gebruikt moest worden. Maar, met wat hulp vanuit alle kanten is het ons toch gelukt! We konden terecht op veld 4b, weliswaar helemaal achter op het terrein van VIOD, maar…. ook wel eens leuk om op een echt grasveld te kunnen voetballen ?.

Door alle ontzettend behulpzame ouders waren de veldjes zo uitgezet en konden we slechts 5 minuutjes later dan normaal beginnen aan de wedstrijden. Wel een klein beetje anders dan anders, want rennen naar de middenstip was niet mogelijk. Ook de ranja tussendoor was even wat lastig, daarom hebben we lekker 3 wedstrijden achter elkaar gespeeld en stond de ranja klaar na afloop.

Wedstrijd 1
Omdat het slechts 1 graden boven nul was afgelopen zaterdag, zou het spelen zonder wissels het mooiste zijn. Om dat te kunnen bereiken hebben we één van de spelers van Poule A gevraagd om met Poule B mee te doen en dat vond hij prima, bedankt Quinn!

Poule A Duitsland-Uruguay
Zowel Duitsland als Uruguay miste 1 van haar spelers, dit zou dus een eerlijke pot moeten zijn geweest. Duitsland liet echter ontzettend goed samenspel zien, waardoor zij de spelers van Uruguay telkens net een stapje voor waren. We hebben van Uruguay vorige week al gezien dat het echte vechters zijn, maar ze slaagden er helaas niet in om de voorsprong van Duitsland in te halen. 3 punten voor Duitsland.

Poule A Nederland-Spanje
Spanje die 1 van haar spelers heeft moeten afstaan aan Poule B moest duidelijk nog even wennen met zijn 3-en en lieten Nederland ietwat te makkelijk scoren. Hierdoor kwam Nederland al snel op een voorsprong. Spanje deed er alles aan om te scoren, maar de bal kwam niet in het net. Op 1 bal na overigens, maar die werd door Nederland zelf het net in geschoten ?.

Poule B Mexico-Italië
Mexico tegen Italië was een spannende 1e wedstrijd voor beide teams. Mexico, die ook 1 van haar spelers moest missen, had versterking gekregen vanuit het Belgische team. Het was even wennen op dat echte grasveld en ook was het best koud deze eerste wedstrijd. Het scoren bleef dan ook een tijdje uit, maar als snel wisten beiden teams toch een doelpunt te maken. Mexico zelfs 2, waardoor zij 3 punten verdienden deze wedstrijd.

Poule B België-Brazilië
Brazilië had helaas 2 afmeldingen, maar niet getreurd, want ze kregen er een goaltjesdief voor in de plaats. Het sterke team van België had het daardoor lastig deze wedstrijd. Je zag ze wel echt knokken, maar het lukte ze maar niet om te scoren. Brazilië lukte dat wel, waardoor zij er met de winst vandoor gingen.

Wedstrijd 2
Poule A Duitsland- Spanje
Duitsland was op dreef. Het spelen op een echt grasveld dat lag ze wel. Ook waren ze natuurlijk goed warm aangekleed, waardoor ze van de kou eigenlijk niets merkten. Spanje had daar wellicht iets meer last van, maar die zijn ook het zonnige Spanje gewend. Ze waren dan ook niet helemaal in topvorm vandaag. Aan inzet ontbrak het overigens niet hoor, dat zat wel goed. Maar, het was toch weer een overwinning voor Duitsland.

Poule A Nederland-Uruguay
Daar ging Nederland weer. Ze lijken niet te stoppen dit kampioenschap. Met al 4 gewonnen wedstrijden op zak, gingen ze zelfverzekerd het veld op. Uruguay die alle wedstrijden echt moet knokken, gaf ook deze wedstrijd niet op. Maar, Nederland was te gebrand om te scoren en deed dat dan ook maar liefst 7 keer. Hopelijk is de ontbrekende speler van Uruguay er volgende week weer bij, zodat ze de 3 punten van Nederland weer terug kunnen pakken.

Poule B België-Mexico
Dit was weer zo’n leuke spannende wedstrijd. Beide teams wisten het doel goed te verdedigen, maar ook wisten ze beiden een paar mooie doelpunten te maken. Mexico die nu al 4 wedstrijden achter elkaar gewonnen had, had het deze wedstrijd toch echt een stuk zwaarder. Doordat Belgie net 1 doelpunt meer wist te maken, gaf Mexico hier de eerste punten uit handen.

Poule B Italië -Brazilië
Ook Italië heeft het zwaar dit kampioenschap. Of dit komt omdat ze nog moeten wennen aan de samenstelling van het team of dat het gewoon vette pech is, geen idee. Het zijn toch alle 3 topspelers! Misschien kwam het deze wedstrijd door het goede samenspel van Brazilië waardoor ze verloren. Gelukkig hebben ze nog genoeg wedstrijden te gaan. Dit keer zijn de punten voor Brazilië.

Wedstrijd 3
Poule A Nederland-Duitsland
Wat een mooie pot was dit zeg! Deze teams zijn echt aan elkaar gewaagd. Het lijkt toch bijna professioneel voetbal te worden met het samenspel dat deze teams lieten zien. Ondanks alle gewonnen wedstrijden van Nederland, was het toch Duitsland die deze wedstrijd in handen had. Wel maakte Duitsland het zelf nog even heel spannend door aan het eind nog een eigen doelpunt te maken, maar gelukkig ging vlak daarna het fluitsignaal. 3 punten voor Duitsland.

Poule A Spanje-Uruguay
Uruguay die de afgelopen wedstrijden zeer wisselend had gespeeld, had deze laatste wedstrijd weer de smaak te pakken. Een paar zeer goede schoten op de goal zorgden ervoor dat er maar liefst 6 doelpunten werden gemaakt. Spanje had overigens ook nog steeds de moed niet opgegeven en scoorde er nog even 3 aan de andere kant. Leuk voor het doelsaldo, maar helaas weer geen punten voor Spanje. Maar, wie weet halen ze dat volgende week gewoon weer in.

Poule B Mexico-Brazilië
Mexico die vorige week de overhand had, gaf het deze week uit handen. En wel aan hun laatste tegenstander: Brazilië. Nu had Brazilië ook wel wat versterking gekregen, maar ook de 2 andere spelers waren afgelopen zaterdag in topvorm. We zullen eens zien hoe dat volgende week gaat lopen. Dit keer gingen alle punten naar Brazilië.

Poule B België-Italië
In Poule B ging de laatste wedstrijd op veld 3 tussen België en Italië. Het was erg mooi om te zien hoe fanatiek de spelers waren bij een uitbal of een corner. “Ik heb hem niet aangeraakt” en “hij raakte hem als laatste aan hoor”. Gelukkig kwam het allemaal weer goed en luisterden ze goed naar de veldbegeleider. Qua uitslag was het hier duidelijk. België liet Italië geen ruimte om te scoren. 3 punten voor België.

Een koude mistige zaterdagmorgen op veld 4b leidde tot een hele spannende tussenstand. In Poule A gaan er 2 teams nek aan nek de 3e ronde in en in Poule B zijn er maar liefst 3 teams met een gelijk aantal punten.

De 3e ronde van dit laatste kampioenschap zal plaatsvinden op zaterdag 9 december 2017. Omdat 16 december 2017 de laatste zaterdag voor de winterstop zal zijn, zal dan de bekeruitreiking plaatsvinden.

Met sportieve groet,

Het HMQ-team
Jos en Jissel,  Chantal en Rutger.