Nadat koning winter zich hevig had geroerd afgelopen week kon er zaterdagochtend weer gevoetbald worden. Dit zonder een goede voorbereiding gezien er anderhalf week geleden voor het laatst samen getraind was.

In de vroege ochtend verzamelden onze boys zich op sportpark Dichteren. Zelfs zo vroeg dat we zelf de poort moesten openen en de lichten mochten ontsteken. Op een licht bevroren hoofdveld was Varsseveld JO11-1 de tegenstander. Waar wij elkaar al reeds in de competitie hadden ontmoet en VIOD niet scherp voor de goal bleek te zijn (3-4 verlies), zinden onze mannen op revanche. Bijkomend voordeel bij winst vandaag zou plaatsing betekenen voor de volgende bekerronde.

Na een goede warming-up blies vaste scheidsrechter Marcel voor de aftrap. VIOD liet gelijk zien er vol voor te gaan maar het werd ook snel duidelijk dat scoren erg lastig is. Varsseveld zette daar nauwelijks iets tegenover totdat zij een counter goed uitspeelden….0-1! Dit totaal tegen de verhouding in; echter de Varsseveldse heren en dame lieten wederom zien dat ze killers zijn voor de goal. VIOD bleef voetballen en wilde nog voor rust de gelijkmaker noteren maar helaas lukte dit niet. In de rust was er een korte evaluatie van de eerste helft en spraken we het vertrouwen uit dat we in de 2e helft alsnog de klus zouden klaren.

Vanaf het fluitsignaal gingen de boys vol gas! De ene naar de andere kans viel te noteren en eindelijk was het raak!! 1-1!!! Waar de tegenstander toch hun koppie leek te laten hangen bleven onze boys druk zetten en elke bal werd onderschept. Met veel power werd er vanachter uit opgebouwd en niet veel later, vanuit de kluts de 2-1!! Geweldig!! Met nog enkele minuten op de klok kwam de overwinning niet meer in gevaar. Onze mannen mogen trots zijn op de eerste helft van het seizoen. 3e worden in een fysiek zware onder 11 klasse, dit als enige onder 10 team en na de winterstop weer verder in het bekertoernooi. Ook hebben de stoere gasten zich geplaatst voor het NK onder 10!

Wij kijken dan als begeleiding al uit naar het voorjaar.

Met sportieve groet,

Frank Kuster 

Leider VIOD JO11-2