Daar zijn we weer!

Vanochtend hebben we met z’n allen lekker uitgeslapen, op 4 personen (Koen, Stijn, Jan en Paula) na, die hebben wel ontbeten. De rest heeft genoten van hun vrije ochtend, aangezien ze wisten dat er middags een sportieve activiteit gepland stond.

Om kwart voor twee verzamelen voor een voettocht van maar liefst 1,4 km naar EKART, Dok Noord 7 Gent. Een prachtig kartcentrum.

Na de professionele inschrijving, met foto zelfs, werden we verdeeld in 2 groepen. Na de uitleg door de organisatie kreeg elke coureur de mogelijkheid binnen 10 min de snelste rondetijd neer te zetten. Gevolgd door een kleine pauze met evaluatie mogelijkheden. Hierna werden er 2 nieuwe groepen samengesteld op basis van gereden rondetijden. De B-finale (langzame rijders) en A-finale (snelste onder ons). Hierin werd gekeken wie als eerste 21 rondes aflegde. Er werd gestart op positie o.b.v. rondetijden en moest je ‘knokken’ voor je plek. In de B-finale ging Chris (Laansma) met de beker naar huis. Gevolgd door Freek (Jager) (2e) en Marc (Bles) (3e).

De A-finale werd gewonnen door Manfred (Wieben),  gevolgd door Jos (Klein Bleumink) (2e) en Julian (Bril) (3e). Na de uitreiking verlieten we de baan met voor een groot aantal een bezweet voorhoofd en spierpijn in alle ledematen. Vooraf had de staf een motto aan de jaarlijkse sportieve activiteit gegeven: Concentreren en uitvoeren van je eigen taak. Focus op een zwak moment bij je tegenstander en dan toeslaan.

Om half zes waren we weer terug bij het Hostel. Hier kon een ieder de tijd tot half acht invullen. De een lag op zijn bed, waar de ander nog even een broodje haalde in het centrum. Even voor half acht verzamelden we weer om met zijn allen uit te gaan eten en daarna nog een drankje…. in het centrum te nemen. Het verslag hiervan lees je morgen met het verslag van de laatste activiteit die morgenmiddag op het programma staat.

Wordt vervolgd.