Vorige week vrijdag (9 februari 2018) was het eindelijk zover. Het moment waar onze kanjers al jaren naar uit hebben gekeken. Grote broers en/of zussen van zichzelf en/of van vriendjes/vriendinnetjes mochten t allemaal al lang meemaken, maar onze toppertjes moesten er nog steeds op wachten…

De 1e echte (oefen)wedstrijd van de J08-1!!!

18.00 uur ’s avonds en het was best een beetje koud, maar wat hadden ze er een zin in!!

Ze mochten hun 1e (oefen)wedstrijd spelen tegen hun clubgenootjes van de J09-9. Die naast een beetje meer ervaring ook een ‘tikkeltje’ groter waren, en dan ook over onze toppertjes zeiden “wat een kleintjes”. Maar, of het ook een makkie voor ze was (?).

Daar kwamen ze aan om 17.30 uur in hun mooie nieuwe presentatiepakken. Jaaaaaa, de ‘echte’. En, wat eigenlijk nog mooier was, ze gingen voor het eerst voetballen in hun 1e echte VIOD tenue. ‘Ietswat’ aan de grote kant, dat wel, maar toch echt met eigen vaste rugnummers. Nadat ze alle 8 het tenue hadden aangetrokken, mochten de ouders uiteraard vertrekken uit de kleedkamer, want als echte professionals moest er natuurlijk eerst een teambespreking plaatsvinden. En ook niet onbelangrijk, er moest nog een keeper gekozen worden ?.

Na de teambespreking en de aanwijzing door de leiders van maar liefst 2 keepers kon de warming up gaan beginnen. Dinzer startte in het doel en mocht tijdens de warming up de eerste ballen uit het doel proberen te houden. Een droom die werkelijkheid werd, en dat gold volgens mij voor het hele team. Wat genoten ze, alleen al bij de warming up!

En toen was het 18.00 uur, tijd voor het echte fluitsignaal.

Wat een enthousiasme gelijk aan het begin, wat waren ze fanatiek. Die ‘kleintjes’ waren van plan om zich niet uit het veld te laten slaan. Ze begonnen zo fanatiek dat de bal eigenlijk alleen maar aan de kant van het doel van de J09-9 kwam. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, want tja scoren als je best een beetje zenuwachtig bent is toch wel wat moeilijker dan anders. Maar ja hoor… ze kwamen al snel op 1-0 voorsprong dankzij een super mooi doelpunt van Tom. Wat een feest dat 1e doelpunt, en wat speelden ze mooi samen. Het was alsof ze al jaren een team zijn! Hayley die echt haar ‘mannetje’ stond en Thomas en Finn die een paar geweldige assists gaven. Enige minuten later volgde er nog een doelpunt van Tom en ook Quinn wist een topper van een doelpunt te maken. Gelukkig voor Dinzer kreeg de J09-9 de laatste 10 minuten van de 1e helft de smaak ook wat meer te pakken en kon hij even een paar mooie reddingen laten zien.

Met een super mooie 3-0 voorsprong begon na een korte pauze de 2e helft. Tom had het keeperstenue aangetrokken en kreeg gelijk de kans om een paar schoten op het doel vakkundig weg te werken. Blijkbaar had de J09-9 een goede teambespreking gehad in de pauze, want die waren ineens super fanatiek. Door wat verwarring in de verdediging van onze toppers, kwam daar de 3-1 vanuit een eigen doelpunt ?. Maar ach, dat hoort er ook bij en gelukkig stonden ze nog steeds dik voor. Een paar minuten later werd het toch wel even erg spannend doordat de 3-2 werd gescoord door de J09-9. Maar zo fanatiek als onze toppetjes in het begin waren, zo fanatiek waren ze nog steeds! En zeg nou zelf, verliezen als je eerst met 3-0 voorstaat, dat moet je natuurlijk niet laten gebeuren. Thijmen nam de bal van achter mee naar voren en scoorde de 4-2, een prachtig doelpunt. Ook Jisse had nog een hele mooie kans, maar het was Hayley die uiteindelijk de eindstand bracht naar een geweldige 5-2 overwinning!!

Wat een wedstrijd, wat een teamwork en wat een inzet van deze 8 jonge talentjes. Het was gewoon geweldig om te zien!!

Als afsluiter moesten er natuurlijk ook nog even penalty’s genomen worden, en ook de penalty’s waren stuk voor stuk beauty’s, top gedaan kanjers!