DOETINCHEM – VIOD is met een opvallende reeks bezig. Sinds 3 december, verlies bij VDZ, werd niet meer verloren. Van de laatste 7 competitieduels werd vier keer de winst behaald en drie maal gelijk gespeeld. Vanmiddag werd ook de nummer twee van de ranglijst DCS aan de zegekar gebonden. VIOD kwam al vroeg in de wedstrijd door clubtopscorer Huub Oosterink op voorsprong, maar wist vlak voor rust zich zelf niet te belonen om de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen. In de 2e helft hadden de bezoekers uit Zevenaar veelvuldig balbezit, maar konden het de Doetinchemse verdediging niet echt lastig maken. Verdediger Vincent Bosch, die vandaag zijn 300-ste wedstrijd speelde voor VIOD 1, voorkwam kort voor tijd de gelijkmaker door de bal op de doellijn weg te koppen. VIOD staat nu na de 1 – 0 winst op DCS op de derde plaats van de ranglijst, met slechts vier punten achterstand op koploper MASV.

De Wedstrijd: Vandaag moest Dominic Bolmeijer de wedstrijd, door familie omstandigheden, aan zich voorbij laten gaan. Julian Bril is zijn vervanger. Verder de vertrouwde opstelling van de laatste weken met de herstelde Huub Oosterink in de basis. Voor de aftrap werd centrale verdediger Vincent Bosch gehuldigd voor zijn 300-ste wedstrijd in VIOD 1. Uit handen van voorzitter Jos Tiemessen en Technisch bestuurslid René Zents ontving de 30-jarige Bosch een mooie plaquette en een bos bloemen voor deze mijlpaal. De eerste kans van de wedstrijd is voor VIOD-middenvelder Julian Bril die de bal in de handen van de DCS-doelman Raoul Beeking kopt. Ook DCS krijg een kansje. Aanvoerder Onur Ilbay kan de bal bij de rechter doelpaal net niet binnentikken. Dan volgt kans twee voor de thuisclub. Huub Oosterink komt op zes meter van het doel oog in oog te staan van de DCS-doelman, maar kan zijn schoen onvoldoende tegen de bal aanzetten en de inzet wordt een eenvoudige prooi voor de sluitpost van DCS. Maar nog geen zestig seconden later is het wel raak voor VIOD. Aan de basis staat een sublieme pass van Lex Overbeek. Hij dropt de bal naar de rechterzijde van het veld, over de DCS-vleugelverdediger Ama Lingansere. Huub Oosterink onderschept de bal, ziet doelman Raoul Beeking uit zijn doel komen en haalt vanaf een meter of zestien fors uit. Via de binnenkant van de linkerpaal slaat de bal in het doel. VIOD staat al na tien minuten op voorsprong (1-0).

VIOD-aanvoerder Marten van Delden krijgt in de 25e minuut een opgelegde kans om ook te scoren. Via de linkerzijde van het veld wordt de bal teruggelegd en komt, misschien iets onverwachts, voor de voeten van de inlopende Marten van Delden, die de bal, mede door de wind, verkeerd raakt en de kans voorbij ziet gaan. Tegenstander DCS drukt VIOD terug op eigen helft en krijgt na ’n klein half uur spelen een vrije trap toegewezen net buiten de zestien, nadat Marten van Delden de bal met zijn arm heeft beroerd. DCS-aanvaller Kevin Lenselink trapt de bal over de muur, maar ook over het doel heen en de tussenstand blijft ongewijzigd. Nog voor rust twee scoringskansen voor VIOD. Na ’n foutje van DCS-verdediger Mark Berendsen krijgt Huub Oosterink de kans om zijn tweede doelpunt te scoren. Hij trapt de bal verkeerd en doelman Beeking weet de inzet te keren. Ook is de DCS-doelman bij het afstandschot van Lex Overbeek op zijn hoedde. De ingeschoten bal lijkt in de rechter kruising te verdwijnen, maar door een fabuleuze redding van de doelman gaat de bal net naast de paal tot corner. Ook DCS krijgt op slag van rust nog een mogelijkheid, maar weet deze ook niet te verzilveren. Jeff Lammers ziet zijn inzet over het doel verdwijnen.

De 2e Helft: DCS-trainer Willem Mulderij grijpt tijdens de rust in en laat zijn team in een paar minuten weten, dat men niet zo verder kan. Hij laat Noud Croes in de kleedkamer achter en stuurt Tim Lendering het veld in. Nadat VIOD-aanvaller Mike Severs te gehaast op doel schiet, krijgt DCS de kans van de wedstrijd om op gelijke hoogte te komen. Kevin Lenselink, die nu vanaf de linkerzijde in de zestien wordt aangespeeld, heeft de hoek voor het uitzoeken. Listig schiet Lenselink de bal richting verre rechter benedenhoek. VIOD-doelman Willem Thijssen staat op de grond vastgenageld en ziet de ingeschoten bal, tot geluk van VIOD, naast de paal achter het doel verdwijnen. DCS blijft VIOD onder druk zetten. Inmiddels heeft trainer Mulderij al zijn wissels verbruikt en ziet zijn team keer op keer een corner verprutsen.De bal komt steeds bij de 1e paal, waar een kluitje van spelers staan, die de bal het laatste zetje willen geven. Maar VIOD beschikt over goede koppers, die de bal telkens te weten te onderscheppen.

Nadat VIOD een counter met Mike Severs in rook op ziet gaan, zet VIOD-trainer Jan Lorsé met Bart Grondman een extra verdediger in. Dan gaat de slotfase in. VIOD ontsnapt, wanneer de bal uit een afgeslagen corner opnieuw richting doel wordt geschoten. Doelman Thijssen is gepasseerd, maar verdediger Vincent Bosch weet de bal, vanaf de doellijn, uit het doel te koppen. VIOD houdt zich staande en de overwinning komt niet meer in gevaar. Dan fluit scheidsrechter Raymond Foget uit Elst voor de laatste maal. Deze leidsman verdient trouwens een compliment, want hij kan terugzien op een foutloze wedstrijd, zonder gele of rode kaarten. VIOD behaalt een 1-0 winst op de nummer twee van de ranglijst. Qua balbezit hadden de gasten aanspraak kunnen maken op ’n punt, maar ook gezegd moet worden dat VIOD 90 minuten lang als een team geknokt heeft om deze overwinning over de streep te tillen. Chapeau! Verdediger Thomas Jansen werd uitgeroepen als Man of the Match. Hij speelde een voortreffelijk wedstrijd, maar die eer gaat ook naar de gehele VIOD-verdediging.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys. Thuis werd hiervan met 1-0 verloren. Het team van trainer Jan Lorsé heeft dus nog wat goed te maken.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

 

Jos Klein Bleumink gaat een duel om de bal aan met DCS speler Jeff Lammers

Vincent Bosch onderschept de bal voordat tegenspeler Onur Ilbay gevaarlijk kan worden

Stijn Tomesen (r) speelde een foutloze wedstrijd

Marten van Delden onderschept de bal met zijn arm

Uit handen van Gert Meijer ontvangt Thomas Jansen de prijs voor de Man of the Match

De buit is binnen voor Thomas Jansen – Hij is de Man of the Match

Vandaag TWEE pupillen van de week. Links Jaydon Lenting en rechts Thijs Vaags naast scheidsrechter Raymond Foget.

MEER FOTO’s van deze wedstrijd: KLIK HIER