Helaas zat er weer een weekje tussen in verband met het weer, maar ach als je twee keer kans hebt op een stadsderby, dan zal een van de twee wel doorgaan toch. En ja hoor, afgelopen zaterdag was het zo ver. De J08-1 mocht hun tweede wedstrijd spelen, en wel tegen DZC’68 J08-5! Je kon merken dat de spanning ten opzichte van de eerste wedstrijd al een stuk minder was. Sterker nog, eigenlijk hadden ze er gewoon allemaal heel veel zin in. Zo veel zin dat Finn zelfs om 5.30 uur al naast zn bed stond, klaar om te voetballen ?. In de kleedkamer was ook duidelijk te merken dat ze er zin in hadden, de shirts werden als een malle uit de tas getrokken. Toen toch iedereen zijn eigen shirt te pakken had (euh Hayley welk nummer had je ook alweer? En Jisse, een 6 is geen 9 op de kop ?), werd bekend gemaakt wie mocht gaan keepen: dat was Quinn! En dat Quinn kan keepen dat weten we, want die is wel wat gewend met een grote broer.

8.30 uur: de start van de wedstrijd VIOD J08-1 tegen DZCJ08-5.

Eerste helft

Dinzer en Jisse startten in de wissel. Finn, Thomas en Hayley begonnen voorin en Tom en Thijmen in de verdediging. Thijmen en Finn lieten gelijk goed samenspel zien, helaas werd de bal toch onderschept door de tegenstander. Deze lieten gelijk zien dat niet alleen wat groter waren, maar ook nog eens hard konden schieten. Er volgden een paar schoten van afstand op het doel, maar Quinn zat gelijk goed in de wedstrijd en liet de eerste goede reddingen zien. Tom nam de volgende intrap. Finn stond voor het doel, maar kon de bal net niet raken. Toen Tom even mee naar voren was nam Thomas de verdediging goed over. De bal werd mooi door onze toppers rond gespeeld, en dat moest ook wel, want als de tegenstanders fysiek wat sterker zijn, dan moet je slim spelen. Er volgde een goede voorzet van Thijmen die bijna door Hayley in het doel werd getikt, maar ze schoot helaas net naast. Waarschijnlijk wou Hayley deze kans goedmaken, want vlak daarna kreeg ze een voorzet van Finn die ze er wel degelijk in schoot, 1-0 voor VIOD!

Direct erna volgde een publiekswissel, want Hayley en Thomas kwamen in de wissel. “Mooi doelpunt he” zei Hayley nog even tegen het publiek ?. Na de 1-0 zag je de tegenstanders feller en fanatieker worden. Ook de leiders van DZC werden steeds fanatieker, misschien zelfs een beetje te fanatiek voor deze jonge toppers. Er kwam echt een hele goede kans voor DZC, maar de bal ging gelukkig net naast het doel, waardoor het 1-0 bleef bij de korte time-out. De leiders van DZC waren aan het mopperen dat het nooit 1-0 had mogen zijn, hierdoor gingen de spelers van DZC nog beter hun best doen. Het was erg dreigend achterin, maar Thijmen was erg goed aan het verdedigen. Toch werd het door een foutje achterin bijna 1-1, maar Quinn maakte wederom een super goede redding. DZC kreeg een corner, maar deze ging net mis. Ze kregen direct nog een corner, maar Dinzer maakte een goede redding en schoot de bal hard naar voren. Nog een schot van DZC, maar weer een topredding van Quinn. Genoeg kansen voor DZC helaas. Maar, wat wordt er goed gewerkt door onze toppers.

Na nog een mooie kans van Tom, jaja een echte omhaal, volgde daar helaas toch de 1-1. Vanuit een vrije trap schoot een speler van DZC de bal zo hoog in het doel dat Quinn echt kansloos was. Maar, de voorsprong moest natuurlijk wel behouden blijven. Tom schoot een mooie corner voor het doel, maar helaas was er niemand om hem af te maken. Vlak daarna volgde een intrap van Thijmen, die super mooi werd afgewerkt door Tom: 2-1 voor VIOD. Net voor de rust werd het nog bijna 2-2, maar gelukkig schoot de tegenstander de bal naast het doel.

Tijdens de rustpauze gingen ze als echte profs even terug in de kleedkamer. Om er daarna weer tegenaan te gaan.

Tweede helft
Finn en Tom gingen in de wissel. Thijmen begon gelijk fanatiek en nam de bal van achter mee naar voren, maar helaas ging de bal net uit. Vlak daarna schopte Tom de bal vanuit een intrap naar Hayley, die schoot recht op de keeper waardoor Dinzer nog een mooie kans kreeg, maar helaas had de keeper de bal al vast. Er volgde nog bijna een goal door een uittrap van Quinn die bij de tegenstander terecht kwam, maar Dinzer pakte de bal gelukkig af. Vlak daarna leek iedereen even niet bij de les, want een speler van DZC nam de bal van achter helemaal mee naar voren, kwam alleen op Quinn af, de bal was niet te houden, en daar was de 2-2. Het werd voor de laatste time-out zelfs nog een paar keer bijna 2-3. Een keer door een corner, maar Quinn stootte de bal als een echte prof met zijn vuisten uit het strafschopgebied, en een keer door een schot van afstand die gelukkig net naast ging.

Na de time-out gingen Thijmen en Thomas in de wissel. Tom nam een corner die er in leek te gaan, maar de bal kwam helaas in het zijnet. De bal ging weer de andere kant op en toen Quinn heel even uit zijn doel was, wist Hayley de bal gelukkig goed weg te werken. Er volgde een mooi samenspel van Thomas, Dinzer en Hayley, maar weer was het scoren het probleem. En helaas maakte de tegenstander daar gebruik van door wel te scoren vanuit een aanval, 2-3 voor DZC. VIOD geeft niet op en vecht door, Dinzer krijgt 2 kansen maar de bal wil maar niet in het doel. En, oei, daar was al bijna de 2-4, maar Quinn liet met een super redding even zien hoe keepen moet. Vlak voor het eind werden Finn en Jisse nog even gewisseld. Tom maakte een handsbal voor het doel en Thijmen die net weer in de wedstrijd zat, liet zien echt de meest sportieve speler ooit te zijn, want die wees de scheidsrechter op de handsbal ?. Er volgde een penalty waardoor de stand vlak voor het einde op 2-4 kwam. Maar, wat gebeurde er toen? Onze toppers gingen ineens strijden alsof hun leven er vanaf hing. Tom nam de bal mee naar voren, helemaal alleen, passeerde alle verdedigers en schoot de bal in het doel, 3-4! Met nog een minuut of twee te gaan kreeg Dinzer nog weer een kans vanuit een voorzet van Tom. Ook het publiek kon de spanning niet meer aan, die bal moest er nog 1 keer in. Tom nam de laatste corner, schoot hem voor het doel, en jaaaaaa, weliswaar een eigen doelpunt van DZC, maar dat maakte niet uit. De eindstand kwam op 4-4!!

En, geloof me, dit voelde voor onze toppers als een echte overwinning! Wat een spanning en wat een inzet! Op naar wedstrijd nummer 3.

door Jissel