Na de aftrap beginnen de Sprinkhanen bevlogen en komen binnen 2 minuten op voorsprong door een indraaiende cornerbal. Maar hierdoor is VIOD JO11-8 nog niet het veld uit geslagen. Als snel komen ze op gelijkspel dankzij spits Liam de Jong die via de rechter kant een geweldige goal scoort. Dat ruikt natuurlijk naar meer, zo makkelijk gaat dat echter niet tegen deze stugge tegenstanders. Jayden Blankenspoor probeert het creatief van de andere kant, maar uiteindelijk is het toch Liam die niet veel later de tweede maakt dankzij zijn doorzettingsvermogen.

Diverse momenten daarna is het erg spannend maar komt niemand tot een schot op goal.  Er wordt mooi gecombineerd en strak langs de lijn gespeeld. Julius Weerepas geeft een ontzettend mooie voorzet die helaas onderschept wordt en daarna weet Kaan Kayhan een corner uit zijn actie te halen, maar deze wordt door de tegenstander snel omgezet in een counteraanval. Gelukkig weet Gijs Kleiman steeds sterk op te treden in de verdediging en maken de sprinkhanen geen kans. Kort daarop verdedigd Niek Hutten mee maar komen de tegenstanders wel tot een schot die maar net op de paal eindigt. De druk blijft erop waardoor keeper Tijn Heezen diverse keren in actie moet komen met geweldige reddingen. Als VIOD weer tot aanval komt wordt het spel kort stilgelegd omdat Kaan een bal vol in zijn gezicht krijgt, maar hij laat zich van zijn sterkste kant zien en weet kort daarop zelfs bijna te scoren uit een corner van Jayden. Net voor de pauze krijgen de sprinkhanen nog een vrije trap op een erg lastige plek voor de keeper. De bal vliegt langs het muurtje maar Tijn weet hem uit de goal te houden.

Na de rust komen de sprinkhanen met een sterke aanval en wordt er weer snel gescoord waardoor het gelijkspel is. Jesse Kelderman en Lyam Notten houden het hoofd echter koel tegen soms wat wilde tegenstander, onze middenvelders zorgen dat het veld breed blijft en als de aanval wordt ingezet komt de bal daardoor makkelijk bij de spits terecht en weet Liam zijn 3e te scoren. VIOD blijft druk zetten en de sprinkhanen kunnen eigenlijk niets anders doen dan verdedigen. Julius neemt een corner die via Kaan maar net over gaat. Iets later weet Kaan echter wel de score op 4 te zetten voor VIOD. Hoewel er nog wel een counteraanval komt weten de sprinkhanen niet meer te scoren tegen het sterke VIOD. Julius en Jayden weten nog bijna te scoren maar uiteindelijk blijft het bij 2-4.

Door Bastiaan