Eindelijk mochten ze dan hun allereerste echte wedstrijd spelen! Na een aantal afgelastingen (iets met een bijna aangekondigde Elfstedentocht ?), was het afgelopen zaterdag zo ver. Toch wel redelijk gespannen kwamen onze jonge toppers het VIOD-terrein oplopen. Gezonde spanning, dat wel hoor, want zin om te voetballen dat hebben ze altijd! Maar ja, het is toch wel ontzettend spannend zo’n eerste wedstrijd.

Eenmaal in de kleedkamer werden de tenues aangetrokken en de keeper werd benoemd. Onze enige echte vrouwelijke topper Hayley mocht het doel gaan verdedigen. En, Hayley had er zin in hoor! Haar vader daarentegen voelde de druk stijgen…. ?. Tijdens de warming up werden de tegenstanders al even goed bekeken. Net als tijdens de oefenwedstrijd was ook dit keer de tegenstander een ‘tikkeltje’ groter, maar zoals we inmiddels weten hoeft dat natuurlijk niets te betekenen.

9.00 uur: de start van de wedstrijd VIOD J08-1 tegen OBW J08-1. Tom en Thomas startten in de wissel. Jisse, Dinzer en Finn vormden de voorhoede en Thijmen en Quinn namen de verdedigende taak op zich. Dinzer mocht als aanvoerder samen met Quinn de aftrap nemen. En wat begon de wedstrijd weer lekker. Tuurlijk moesten ze even wennen, maar al snel wisten ze elkaar prima te vinden. Ook Hayley wist gelijk aan het begin al een hele mooie redding te maken. Ondanks veel balbezit van VIOD de eerste paar minuten werd het helaas toch 0-1 voor OBW. Maar, de koppies gingen zeker niet hangen, want er was nog tijd genoeg om deze stand te verbeteren. OBW liet zien toch al wat meer ervaren spelertjes op het veld te hebben, die al een aardig schot in hun been hadden. Maar, Quinn liet een knap staaltje verdedigend werk zien. Helaas kon ook hij de 0-2 niet voorkomen. En ook de 0-3 die daarna al snel volgde was niet te stoppen.

0-3 was de stand tijdens de eerste time-out. Even een goede peptalk van de leiders en ze gingen er weer met volle moed tegenaan. Echt mooi om te zien, want dat ze achter stonden was echt bij niemand af te lezen! Jisse en Dinzer gingen even in de wissel, zodat Tom en Thomas voor het eerst hun bijdrage konden gaan leveren deze wedstrijd. En ja hoor, de peptalk had geholpen! Thijmen nam de bal vanuit de zijlijn uit en gaf een geweldige bal aan Finn, die hierbij het eerste officiële doelpunt maakte! 1-3.

Maar, van al dat enthousiasme bij VIOD over het eerste doelpunt maakte OBW gebruik. Heel even werd er niet goed opgelet en als gevolg van een ietswat ongelukkige terugspeelbal was daar de 1-4. En oei, ook de 1-5 volgde direct daar achteraan. Toch, als je kijkt naar het percentage aan balbezit deden onze toppers het helemaal niet slecht. Ze waren zeker net zoveel aan de bal als OBW, alleen het scoren daar moet denk ik nog even op geoefend worden. Maar, kansen waren er echt wel hoor! Finn nam de bal een paar keer goed mee naar voren, maar kon net de verdediging niet passeren. Vlak daarna een hele mooie actie van Thijmen die de bal mee naar voor nam en net voor het eind afgaf aan Tom. Tom scoorde bijna, maar een verdediger van OBW raakte de bal nog net: corner. Tom nam de corner en OBW schoot de bal per ongeluk in eigen goal waardoor de stand voor de rust kwam op 2-6. Omdat zowel VIOD als OBW stonden te popelen om weer te beginnen, werd de pauze door de scheidsrechter ingekort ?. De wedstrijd ging snel weer verder.

Quinn en Finn gingen in de wissel en Dinzer en Jisse mochten weer hun voetbaltechnieken tonen. Tom en Thijmen namen de aftrap. Oei, al snel werd de bal onderschept door de tegenstander waarna een doelpunt zorgde voor een 2-7 achterstand. Hayley die de tweede helft echt super goed in de wedstrijd zat en ook echt een paar mooie reddingen liet zien door goed uit te komen, kon helaas de 2-8 en 2-9 niet voorkomen. Maar, wat was t toch geweldig om te zien hoe ze maar door gingen, zonder ook maar een keer op te geven. Geen enkel koppie ging hangen. Ze kregen nog een mooie kans via een door Thijmen genomen corner, die bijna door Dinzer werd afgemaakt. Gelukkig kregen ze vlak daarna een herkansing! De bal werd door Jisse ingetrapt naar Dinzer, die tikte door naar Tom en Tom scoorde de 3-9! Af en toe zag je al echt teamwork en werd de bal echt mooi rond gespeeld. Vooral de ballen vanuit een uittrap van de zijlijn kwamen telkens op de juiste plek terecht. Ook nu weer, Thomas schoot de bal in vanuit de zijlijn en Thijmen waagde zich aan een schot op de goal, welke helaas net mis ging. Voor de time-out dreigde de 3-10 te vallen, maar met wat pech voor de tegenstander bleef de bal toch uit de goal van VIOD. Na de korte time out gingen Thomas en Thijmen in de wissel. In deze laatste 10 minuten liet Quinn nog even een super mooie aanval zien. Hij nam de bal van achter mee naar voren en scoorde de 4-9!

Daarna volgden nog een paar dreigende aanvallen van OBW, maar Hayley zat helemaal in haar keepersrol en wist de ballen er allemaal uit te houden. En als het even niet lukte dan hadden we daar Quinn nog staan die af en toe kwam helpen in het doel ?.

Helaas kwam er toch nog een onhoudbaar schot van afstand van de tegenstander, waardoor de stand op 4-10 kwam. Vervolgens kreeg Tom nog een laatste mooie kans, maar die ging helaas net naast. Door wat verwarring achterin bij VIOD vlak voor het eindsignaal kwam de eindstand uiteindelijk op 4-11 voor OBW.

Ze hebben dan misschien hun eerste wedstrijd verloren, maar wat waren ze weer fanatiek. Kort samengevat: prachtig teamwork en 200% inzet! Op naar wedstrijd nummer 2.