ARNHEM – De jongens hebben de warming up er op zitten en gaan meteen goed van start met veel kansen via Jesse Liam en Kaan, ze combineren er lustig op los maar de goal wil niet vallen. Dan komt VDZ na 10 minuten eenrichtingsverkeer van VIOD eruit, maar door sterk verdedigingswerk van Niek en Lyam loopt het met een sisser af.

We zijn gewaarschuwd de jongens laten het er niet bij zitten en gaan weer vol op de aanval. Met wederom veel kansen met voorzetten van links en rechts blijft het kansen regenen, VDZ ruikt nu ook de kansen en  mogelijkheden maar door knap keeper werk van Tijn blijft het nog steeds gelijk. Spannend is het zeker en dan gebeurd toch waar we bang voor waren VDZ komt op 1-0 en snel daarna de 2-0, maar de jongens laten de hoofdjes niet zakken.  Met goed keepers werk van Tijn valt de schade nog mee maar als net voor de pauze de 3-0 valt zijn de jongens het even helemaal kwijt, trainer Dave spreekt de jongens even toe met de woorden de eerste goal is nu voor ons.

En met deze woorden gaan ze de strijd aan, de fluit gaat en VDZ komt snel op 4-0 en blijven komen maar door knap verdedigingswerk en goed keeper werk blijft de schade beperkt. Nu gaan de jongens vol op de aanval Kaan scoort de 4-1, de show begint, Jayden 4-2, zal het toch gebeuren. VDZ zakt in, de jongens willen meer er komen ruimtes achterin en daar valt de 5-2 nog 10 minuten daar gaan ze weer Kaan de 5-3 en snel valt ook de 5-4 weer Kaan (hattrick).

 

Nog 1 minuut geeft de scheids aan, maar de bal wil er niet in de jongens redden het net niet. Eindstand 5-4, maar een wedstrijd waar ze trots op mogen zijn.

door Freek