Het was een ontzettend mooie eerste uitwedstrijd, het was ‘knallen in Lichtenvoorde’! Heel mooi samenspel, de gunfactor was dubbel en dwars aanwezig, gescoord door elke speler, hoe mooi is dat!

De eerste oefenwedstrijd, de eerste echte wedstrijd en de eerste stadsderby zaten erop. Maar afgelopen zaterdag was er nog een ‘eerste’ iets aan de beurt. Jazeker, de eerste uitwedstrijd! Dus voor het eerst werd er lekker vroeg (7.30 uur!!) verzameld bij de plus om gezamenlijk naar de tegenstander Longa in Lichtenvoorde te rijden. Eens even kijken hoe het met de spanning van de jongens gesteld is bij een uitwedstrijd ? En ja, ik schrijf ‘jongens’, want helaas is ons enige meisje in het team zwaar geblesseerd. Het is nog maar de vraag of Hayley dit seizoen nog een wedstrijd mee mag spelen. Maar, ze is een echte teamspeler, want hoe vroeg de wedstrijd ook begon, Hayley was erbij!

Voor de wedstrijd hoorden we de spelers van Longa zeggen: ‘we moeten tegen de J08-1, dus die zijn vast heel goed’. Eenmaal op het veld aangekomen bleken de spelers van Longa wederom een kop groter dan onze jongens, waarmee de term ‘dit wordt een makkie’ weer eens naar voren kwam, maar dat zijn we inmiddels gewend. 8.30 uur: start van de wedstrijd Longa J08-3 vs VIOD J08-1

Eerste helft

Finn was afgelopen zaterdag onze keeper. Ook al vond hij het in het begin wat spannend en wou hij liever niet keepen. Na een goede uitleg van onze leiders was hij er helemaal klaar voor! Quinn begon als eerste wisselspeler. Thomas en Dinzer namen de aftrap, Thijmen en Tom stonden er direct achter en Jisse begon als laatste man. Ze waren nog maar amper begonnen of de eerste kans voor VIOD was daar al voor Tom en Dinzer. Hoewel deze net mis ging kwam er direct nog een kans achteraan, een pass van Tom naar Dinzer, die hem doortikte naar Thijmen en jaaaaa daar was hij al de 1-0!! Er werd geweldig goed over gespeeld, want vlak daarna ging de bal van Thijmen achterin, naar Jisse, naar Dinzer en naar Tom die de 2-0 maakte. Daar was het binnen enkele minuten dus al 2-0, met heel wat blije koppies van VIOD tot gevolg. Er kwamen vervolgens nog heel veel kansen voor VIOD, Thijmen kreeg een mooie kans maar schoot helaas net naast. Het was voor Jisse en Tom lastig om achterin te blijven, want alles leek voorin te gebeuren. Ook Finn kreeg in het begin niet heel veel ballen. Maar, ineens brak er een speler van Longa door, en dan zag je toch dat deze jongens (en meisje) fysiek een stuk sterker waren. Dinzer kon hem niet bijhouden, gelukkig was daar nog Tom achterin die de bal keurig weg werkte.

De eerste wissel: Quinn kwam voor Jisse in het veld. En wat een binnenkomer. Tom speelde de bal naar Quinn en Quinn scoorde gelijk de 3-0! Nog steeds was het 90% balbezit voor VIOD, maar de 10% balbezit van Longa was toch best dreigend. Longa kreeg een corner, maar deze werd door Tom gelijk meegenomen naar voren, een goed schot op het goal volgde maar deze ging net mis. Dinzer kreeg de bal en gaf een voorzet aan Tom, welke er vakkundig ingeschoten werd 4-0! De eerste time-out: wat een samenspel lieten de jongens zien, iedereen zat lekker in de wedstrijd. Maar, ook de tegenstander had blijkbaar een goede peptalk gehad. Net na de time-out was daar het eerste doelpunt voor Longa: 4-1. Jisse was inmiddels weer in het veld en Thijmen stond in de wissel. VIOD nam al snel weer de leiding. Dinzer gaf een pass naar Jisse, Jisse schoot naar Tom en Tom haalde aan…. aaaah, jammer net mis. De bal ging uit en Dinzer trapte de bal in, deze kwam precies voor het goal in de voeten van Tom 5-1! Dinzer kreeg weer de bal en maakte de 6-1. Een publiekswissel volgde ?, Dinzer er uit en Thijmen er weer in. Jisse maakte een mooie actie en gaf een pass aan Quinn, helaas ging deze net mis. Ook Tom kreeg nog een mooie kans. Ineens was daar weer een doorgebroken speler van Longa, dit was de kans voor Finn om zijn keeperstalenten te laten zien, en dat deed hij. Een super mooie redding van Finn! In de laatste aanval van VIOD voor de rust scoorde Thijmen nog bijna, de bal kwam eerst op de keeper en toen op de paal. De bal kwam terecht bij Longa en die maakte nog 1 aanval, maar de bal ging er net na het fluitsignaal in, waarmee de stand 6-1 bleef in de rust.

Pauze
De rusttijd werd nuttig besteed. Er was een hele mooie fruitmand samengesteld door de leiders voor Hayley, die werd aan haar overhandigd. Hayley was er erg blij mee, want van al dat aanmoedigen had ze dorst gekregen en er zat een heel lekker sapje in de mand, die gelijk opgedronken werd ?.

Tweede helft
De tweede helft startte Thomas in de wissel. Ik moest goed opletten om geen enkele mooie actie of doelpunt te missen, want daar was er alweer eentje: Jisse gaf een pass aan Thijmen, Thijmen schoot naar Quinn en daar was de 7-1! En ook direct daarna nog een mooi 1-2-tje van Tom en Jisse met de 8-1 tot gevolg. Wie van de twee had gescoord was ons niet helemaal duidelijk, want ze maakten allebei een dansje ?. En binnen een minuut alweer de 9-1 een voorzet van Jisse op Thijmen. Het samenspel kende geen einde, iedereen gunde elkaar de bal. Dinzer gaf een voorzet een Tom en die scoorde door een mooi lobje te maken over de keeper 10-1! Maar daar was er weer 1, een aanval van Longa. Longa bleek toch altijd gevaarlijk bij een doorbraak. Een schot van afstand volgde, Finn zat er goed bij een raakte de bal nog aan met zijn vingertoppen, maar de bal was onhoudbaar: 10-2. Longa lette even niet op door het gejuich van het doelpunt en Tom maakte hier gebruik van en scoorde de 11-2. Dinzer maakte een mooi lobje over de keeper, de bal kwam op de doellijn, maar ging er net niet helemaal over (getuige het fototoestel van Melvin ?), dus geen goal. De bal ging naar de andere kant en daar was weer een mooie redding van Finn, die deze tweede helft toch beduidend meer ballen kreeg. Helaas werd het door een klein foutje achterin toch nog 11-3.

Time out: Jisse ging in de wissel en Thomas deed weer mee. Met nog 10 minuten op de klok en een stand van 11-3, leek het een gewonnen wedstrijd. Maar, er kan nog van alles gebeuren in 10 minuten, zoals nog wat meer doelpunten scoren ?, want al snel volgde de 12-3 door Quinn vanuit een voorzet van Tom. De tegenstander werd feller en er volgde een overtreding op Dinzer met een vrije trap tot gevolg. Dinzer nam de vrije trap zelf en Quinn maakte hem keurig af 13-3! Ook al had Longa diverse keren de bal als gevolg van een aftrap na een doelpunt, de bal werd telkens snel onderschept door VIOD. Dit keer was het Thijmen die de bal pakte en een voorzet gaf aan Dinzer die de 14-3 scoorde. Tom kreeg nog een mooie kans, vanuit een voorzet van Thomas, maar deze ging helaas net mis. Daar was er in de laatste paar minuten nog weer een aanval van Longa, met 2 man kwamen ze op Finn af. Finn kwam super goed uit zijn doel, helaas schopte hij net over de bal, waardoor het 14-4 werd. Tom en Dinzer namen de bal snel mee naar voren en creëerden samen nog een mooie kans, maar de bal werd onderschept door Longa en een van de jongens van Longa kwam nog een keer op Finn af. Ook deze jongen had een aardig schot in zijn been en de bal was niet te stoppen: 14-5. Net de laatste minuut mocht Thijmen de bal nog intrappen vanuit de zijlijn, en het was Thomas die het laatste doelpunt maakte, eindstand 15-5!

Het was een ontzettend mooie eerste uitwedstrijd, het was ‘knallen in Lichtenvoorde’!

Heel mooi samenspel, de gunfactor was dubbel en dwars aanwezig, gescoord door elke speler, hoe mooi is dat!

 

door Jissel

Foto’s van de huisfotograaf van JO8-1