Afgelopen maandagavond speelden de jongens van de J08-1 tegen de J08-2 van Concordia. Een wedstrijd in de avond is toch heel wat anders dan een wedstrijd vroeg in de ochtend. In de ochtend hebben ze maar even tijd om zenuwachtig te zijn voordat de wedstrijd begint, maar er een hele dag op moeten wachten, dat duurde voor sommige jongens wel heel erg lang! Je kunt wel zeggen: “ze hebben er de hele dag naar uitgekeken”, letterlijk en figuurlijk ?. Maar, om 18.30 uur was het dan zo ver; de start van de wedstrijd VIOD J08-1 vs Concordia J08-2

Eerste helft

Het rondje is gemaakt, dus Dinzer was weer aan de beurt om te keepen. De zon stond erg laag zo in de avond en helaas hadden we de verkeerde kant gekozen om te beginnen, maar met wat dichtgeknepen oogjes moest t toch ook wel lukken. Doordat Hayley nog steeds uit de running is, hadden we maandag maar 1 wissel. Het was Jisse die deze plek als eerste innam. Concordia nam de aftrap. De bal ging wat heen en weer maar een echte dreiging was er nog niet. Vanuit een intrap van Thijmen volgde het eerste schot op het doel van Concordia, maar deze ging er net niet in. Vlak daarna was daar het eerste schot op het doel van VIOD, maar dit was gelukkig nog geen moeilijke bal voor Dinzer. Tom had even wat veterproblemen en daarom kon Jisse al iets eerder het veld in dan verwacht. Jisse zorgde gelijk voor een spannend moment, want hij ging alleen met de bal op de keeper van Concordia af. Helaas…. net mis. Maar, aan de andere kant van het veld gebeurde kort daarna hetzelfde. Er kwam een speler helemaal alleen op Dinzer af. Deze was helaas onhoudbaar en zorgde voor de 0-1 achterstand.

Maar, zoals elke wedstrijd, weten onze jongens wel wat doorzettingsvermogen betekent. Finn mocht de bal intrappen vanuit de zijlijn en hij schoot hem heel mooi in de voeten van Thomas, die keurig de 1-1 scoorde. Vlak daarna was Concordia weer veel aan de bal, maar Finn liet heel goed verdedigend werk zien en niet alleen verdedigend werk, want hij was ook het begin van een hele goede aanval: de bal ging van Finn, naar Jisse, en….. goal!! daar was de 2-1 voor VIOD. Ook Thomas scoorde nog bijna zijn 2e goal, maar deze kwam helaas recht op de keeper. Daarna krijgt Dinzer het even heel druk, de eerste redding volgde door goed uit het doel te komen. De tweede redding was iets meer geluk. Er kwamen 3 jongens van Concordia op hem af, maar de bal werd net naast het doel geschoten. Bij een uittrap lette de keeper van Concordia niet goed op, deze schoot de bal precies in de voeten van Tom, en tja…. dat moet je bij Tom niet doen, want die schiet hem dan gewoon heel mooi in het doel ?, 3-1 voor VIOD. Net voor de time-out scoorde Tom bijna de 4-1, maar deze werd helaad gestopt door de keeper.

Time-out

Na de time-out begon Quinn in de wissel. Concordia stond achter en hadden ongetwijfeld een goede peptalk van de coach gehad. Ze begonnen ontzettend goed te voetballen na de time-out, maar gelukkig was daar Thijmen in de verdediging die heel wat ballen wegwerkte en ook Dinzer die ondanks de zon in zijn ogen heel goed stond te keepen. Gelukkig, volgde daarna weer ontzettend goed samenspel van VIOD, na diverse passes, kwam daar het schot van Tom heel mooi in de kruising, 4-1 voor VIOD. Niet alleen onze keeper had goede reddingen, ook de keeper van Concordia was erg goed aan t keepen, hierdoor gingen diverse schoten op het doel er toch niet in. Een schot van Thomas, een schot van Thijmen en een schot van Tom, alle drie werden ze gestopt door de keeper. Maar, hoe veel keer is scheepsrecht ook alweer….? Nou ja, het vierde schot van Finn ging er in ieder geval dubbel en dwars in, 5-1 voor VIOD. Er was af en toe wat miscommunicatie met de terugspeelballen naar de keeper, Dinzer was daar niet altijd even goed op voorbereid. Dit leidde in de eerste helft bijna tot de 5-2. Een minuutje later kwam Concordia voor de tweede keer met 3 man sterk op Dinzer af. Quinn rende zo hard als hij kon, maar het lukte hem net niet om de bal af te pakken. Maar, daar was Dinzer nog in het doel waardoor de stand voor de rust op 5-1 bleef staan.

Pauze
Het was dus een mooie ruststand. Met 4 doelpunten verschil zou dit toch een gewonnen wedstrijd moeten zijn, maar, of ze deze voorsprong ook vast wisten te houden…?

Tweede helft

De tweede helft begon Thijmen in de wissel. VIOD begon gelijk in de aanval. Hieruit volgde een corner die genomen werd door Tom en keurig werd afgewerkt door Quinn, 6-1 voor VIOD. Er volgde nog wat mooi teamwork van Tom, Quinn en Jisse. Dit teamwork leidde tot een schot van Jisse op het doel, welke helaas gestopt werd door de keeper van Concordia. Weer kwamen er twee jongens van Concordia alleen op DInzer af, Jisse maakte een sliding, maar miste helaas de bal, een keihard schot op het doel volgde, 6-2. Ineens nam Concordia de wedstrijd over, toen ook Tom nog eens werd gewisseld volgde daar al snel de 6-3 en de 6-4. Er was te veel dreiging achterin en VIOD leek de controle te verliezen. Tom kwam dan ook snel weer het veld in. Er volgt nog een schot op Dinzer, maar die stopte de bal net op de lijn, waardoor de stand voor de time-out 6-4 bleef.

Time-out

Na de time-out begon het echt spannend te worden, nog 10 minuten te gaan, maar in deze 10 minuten kan er bij een J08 team nog veel gebeuren! Er volgt een samenspel tussen Tom en Quinn, beiden schoten een keer op het doel, maar deze keeper was goed hoor. En ook een stukje groter, want een schot van Tom hoog in het doel werd er keurig met de vingertoppen overheen getikt. Maar, als je het maar vaak genoeg probeert…… vanuit een corner schiet Quinn daar toch de stand naar 7-4 voor VIOD. Weer 3 man alleen op DInzer af, maar Dinzer schoot de bal uit de voeten van de tegenstander, waardoor er een corner volgde. Tom moest op dat moment net geblesseerd in de wissel. Concordia na de corner, de bal werd wat in het rond getikt, Finn pakte de bal mooi af, maar helaas pakte Concordia de bal weer terug en werd de 7-5 gescoord. Quinn ging in de wissel en gelijk volgden er weer veel aanvallen van Concordia. Tot twee keer toe kwam er 1 speler op Dinzer af, maar die kwam goed uit. Aan de andere kant waren er weinig schoten op het doel, maar gelukkig had VIOD nog steeds een voorsprong van 2 doelpunten.

Aan de kant van VIOD daarentegen komen er weer een paar spelers van Concordia op de keeper af. Er volgde een onhoudbaar schot hoog in de kruising waardoor de stand op 7-6 kwam. Oei… toen werd het spannend! Maar, daar was het eindsignaal al….. een zeer spannende wedstrijd, met een super eindresultaat voor onze vechtende kanjers!

Even rust in de vakantie en dan snel door naar de volgende wedstrijd!