Het was zaterdag weer zo ver. Er mocht weer thuis gevoetbald worden! Ze hadden er weer zin in de jongens. Hayley is helaas nog steeds geblesseerd en kon nog niet meedoen. Wel is haar gips er inmiddels af en ziet het er gelukkig allemaal goed uit. Trouwens als het aan Hayley lag had ze gewoon mee gevoetbald hoor zaterdag, maar volgens de arts is supporten voorlopig even het maximale voor haar op zaterdagmorgen. En trouwens niet alleen Hayley was als trouwe supporter aanwezig, het was weer een top opkomst van alle ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden! 8.45 uur: start van de wedstrijd VIOD J08-1 vs Zutphen J08-2

Eerste helft

Jisse was afgelopen zaterdag onze keeper. Tijdens de warming up werd er flink hard op het doel geschoten zodat Jisse goed kon oefenen. Thijmen begon als eerste wisselspeler en de aftrap werd genomen door de tegenstander. Zoals we inmiddels gewend zijn begon VIOD gelijk goed met aanvallen. De eerste actie was van Tom, maar deze werd helaas geblokt door een tegenstander. Daarna volgde al snel een aanval vanuit de kant van Zutphen, maar deze ging net naast, zodat Jisse alleen naar de bal hoefde te kijken. Er volgde een intrap van Dinzer, Dinzer schoot naar Finn en Finn schoot hem door naar Tom. Wederom een goed schot op het doel, maar de bal wou er helaas nog even niet in. Even later mocht Tom een cornerbal nemen, maar deze werd wederom door de tegenstander onderschept. Deze nam de bal mee naar voren en schoot de bal keihard in de hoek van het doel, Jisse was kansloos, 0-1 voor Zutphen. Deze tegenstander was goed, dus VIOD moest echt aan de bak!

Direct daarna was er nog een dreigende aanval van Zutphen, maar Dinzer en Quinn waren goed aan het verdedigen, ze pakten de bal af en deze kwam bij Tom terecht. Tom schoot op het doel, maar helaas weer net mis. Thijmen kwam in het veld en Tom ging in de wissel. Thijmen kreeg gelijk een hele goede kans. Hij kwam alleen op de keeper af, hij schoot, de bal kwam terug en hij schoot nog een keer, jaaaa, jaaaa, neeeeee, hij ging helaas net mis. Niet alleen Zutphen, maar ook VIOD kreeg toch echt heel veel kansen. Nu moest er alleen ook nog even gescoord worden. Dinzer maakte een zware overtreding, twee gestrekte benen, en dus kreeg Zutphen een vrije trap. De bal werd onderschept door VIOD en Finn kreeg een mooie kans om te scoren, ook deze ging weer helaas mis. De bal kwam in de voeten van de tegenstander, deze nam de bal mee naar voren en scoorde de 0-2.

Time out: even een goede peptalk dat was wel nodig met een 0-2 achterstand.

Tom kwam weer in het veld en Thomas ging eruit. Het begon weer met twee aanvallen van Zutphen, maar Tijmen en Dinzer wisten de bal telkens af te pakken, waardoor er geen schot op het doel volgde. Aan de andere kant van het veld daarentegen schoot Tom weer eens op het doel. De bal kaatste weg, maar de tegenstander schoot de bal per ongeluk in eigen doel. 1-2. Daar kreeg VIOD weer goede moed van. Thijmen schoot de bal naar Dinzer, Dinzer naar Tom en Tom maakte de 2-2! Er kwamen meerdere corners voor VIOD. Tom nam de eerste, maar DInzer schoot over de bal heen helaas. Dinzer nam de tweede en Tom schoot op het doel. Nog een corner van Tom, Dinzer en Thijmen waren in verwarring wie zou er schieten, Thijmen schoot, maar de bal ging net mis. Kansen genoeg dus. Thomas kwam weer in het veld en Finn ging in de wissel. In de tussentijd maakte Zutphen een mooie aanval. Quinn was er bijna bij, maar de tegenstander schoot van afstand en de bal was wederom onhoudbaar voor Jisse 2-3. Het ging inmiddels gelijk op, want direct na het doelpunt van Zutphen scoorde Tom de 3-3 vanuit een voorzet van Dinzer. De bal werd mooi rond gespeeld, van Quinn naar Thomas, naar Dinzer, helaas net voor het doel onderschept door een tegenstander. Tom nam nog een mooie cornerbal, hij ging er bijna in, maar kwam net via de lat achter het doel. Nog een corner volgde. Thomas zette de bal voor en Tom schoot hem erin 4-3. Maar, direct hierna volgde de 4-4, de bal werd vanuit de zijkant in het doel geschoten door Zutphen.

Pauze
Er werd pauze gehouden op het veld, dat vonden de jongens prima, want dan konden ze nog even mooi wat ballen schieten op het doel en kon Jisse nog wat oefenen. Daarna snel de ranja opgedronken en weer door met de wedstrijd.

Tweede helft

De tweede helft begon Quinn in de wissel. Gelijk begon het weer fanatiek vanuit de kant van Zutphen. Jisse had dan ook zijn eerste echte mooie redding te pakken, en gelijk daarna volgde nog een top redding. Dat oefenen in de pauze worp zijn vruchten af. Maar Zutphen bleef dreigend voetballen en met name de schoten vanuit de zijkant, waren onhoudbaar. Al snel volgde dan ook de 4-5 voor Zutphen. Thijmen werd nog even flink onderuit getrapt en Tom nam de vrije trap, deze ging helaas net mis. De bal kwam bij de tegenstander, maar Finn pakte de bal af, Thomas stond vrij voor het doel, maar Finn dacht ik wil ook nog even scoren. Hij gaf alles wat hij kon, maar helaas de bal ging er niet in. Er volgde weer een goede aanval van Zutphen, Thijmen verdedigde goed, maar de tegenstander schoot de bal op het doel, 4-6. Quinn ging er weer in en Dinzer mocht even uitrusten. Wederom een aanval voor Zutphen, Jisse had een goede redding, maar de bal kwam terug bij de tegenstander, die de bal er uiteindelijk toch in schoot met een lobje over Jisse heen, 4-7. Even werd er niet opgelet en daar was ook de 4-8. Oei, dit ging niet de goede kant op! Twee Corners voor VIOD volgden, waarvan er helaas niet eentje in ging. De 5-8 werd uiteindelijk gescoord door een intrap van Thijmen, naar Finn en via Finn naar Thomas, die hem er erg mooi inschoot.

Time out. Nog 10 minuten hadden ze te gaan met 3 doelpunten achterstand. Zou het ze nog gelukt zijn? Thijmen ging in de wissel en Dinzer kwam weer in het veld. Vanuit een aanval van Zutphen volgde een afstandsschot, Jisse kon de bal niet goed zien door de verdediging en de bal ging in het doel. 5-9 achter en nog een minuut of 7 te gaan. Ze gaven alles aan het eind, met de 6-9 van Dinzer tot gevolg, een corner van Tom die er door Finn werd ingeschoten 7-9. Het publiek begon razend enthousiast te worden. Nog 5 minuten te gaan, zou het nog gelukt zijn? Zutphen zette nu ook alles op alles, maar Jisse stopte alle ballen. Ook Tom kwam weer in het veld, er werd namelijk even wat sneller door gewisseld dan normaal. Er volgden veel kansen voor VIOD, want ze gingen er helemaal voor de jongens. Tom miste een keer, Finn miste een keer, er kwam nog een handsbal voor de doellijn van de tegenstander, maar helaas geen penalty. Wat was het spannend de laatste 5 minuten. Thijmen nam een intrap van helemaal achterin en schoot richting Tom, Tom schoot hem erin 8-9. Nog een intrap door Thijmen volgde, deze kwam bij Thomas terecht 9-9!! En nog ongeveer 3 minuten te gaan. Tom nam de bal mee naar voren en scoorde de 10-9!! Nu moesten ze dit nog de laatste minuten zien vast te houden. Dinzer kreeg de opdracht om achterin te blijven en dat was ook nodig, want er kwamen een paar keer spelers van Zutphen alleen op hem af. Gelukkig wist hij alle ballen te onderscheppen, ook al moest hij ze al liggend wegwerken ?. Nog een laatste schot van Zutphen op het doel, maar ook deze werd naar voren getrapt door Dinzer.

En gelukkig, daar was het fluitsignaal!! Gewonnen!! Wat een doorzettingsvermogen van de jongens. Van 4 doelpunten achterstand de laatste 7 minuten naar een gewonnen wedstrijd!

door Jissel