Zaterdagmorgen was het weer vroeg verzamelen. Om 8.00 uur stond iedereen paraat bij de Plus om dit keer te vertrekken richting Dinxperlo. Vandaag waren alle moeders aanwezig om te rijden en aan te moedigen. De vaders volgenden de tussenstanden trouw via de app….

Het team had weer een enorme zin in een duel. Al huppelend, trekkend, duwend en stuiterend kwamen we aan bij Dinxperlo sv.Dit moest in 2 fases want we stonden per ongeluk eerst bij sportvelden van de buren. Na een wilde omkleedpartij waren alle kinderen uiteindelijk klaar voor de wedstrijd. De aftrap werd genomen en direct hieruit kwam de eerste mooie actie van Koen. Een lange bal op het doel van de tegenpartij. Bloed fanatiek geschoten, maar helaas kon de keeper de bal stoppen. Ook Lotte deed een goede poging. Blokte eerst haar tegenstander en nam de bal in bezit maar kwam helaas niet tot scoren. In de 13de minuut was daar helaas het eerste goal van Dinxperlo. Het team bleek gelukkig veerkrachtig en bleef vechten. Milan nam een corner prachtig. De bal krulde richting het doel maar het lukte het team niet om te scoren.

Dinxperlo vocht terug en kwamen veelvuldig op onze helft.Mika deed zijn werk als Keeper uiterst geconcentreerd en hield een paar harde ballen mooi uit het net. Mede door Wout, die een paar mooie aanvallen van de tegenstander goed wist te stoppen. Helaas eindigde de stand eerste helft in 5-0 achterstand.

Het team moest wel een beetje op gepept worden tijdens de rust. Nieuwe strategieën werden bedacht en gaven opnieuw moed. In deze helft hadden we Milan op doel. En ook hij nam zijn taak uiterst serieus! De eerste minuten bleek het spannend! Xanne viel aan en wist zich behendig tussen de spelers van Dinxperlo heen te wurmen. Het was leuk om te zien dat er door iedereen zo goed werd overgespeeld. Koen had een aantal lange ballen. Max kwam goed door het midden en Dani verdedigde alsof zijn leven er vanaf hing. Helaas kwam er wel het volgende doelpunt van Dinxperlo. 6-0 achterstand, maar van opgeven geen sprake! Lotte bleef maar rennen naar voren en Xanne rende mee. Wat een leuk team hebben we zo! Helaas bleek Dinxperlo een maatje te groot. We konden niet tot scoren komen. De uiteindelijke uitslag is 11-0 geworden.

We blijven trainen en hopen op een winst voor volgende week!!

door:  Miranda