In de kleedkamer is het erg rustig, zijn de jongens wel goed wakker? De warming-up gaat van start, ze schieten wat over en daarna op het doel om keeper Tijn warm te maken. Het fluitsignaal wordt gegeven door scheids Jolanda, ’t Peeske/SV Babberich trapt af. Op deze mooie zaterdagochtend staan de ouders lekker in het zonnetje, de jongens hebben hun thermokleding thuis gelaten. ‘T Peeske/SV Babberich gaat pittig van start, onze mannen moeten gelijk aan de bak. De aanval van de tegenstander wordt door Tijn netjes weg gewerkt. Niek neemt de bal mee naar de andere kant van het veld, na een mooie voorzet van Kaan komt de bal bij Liam en hij schiet via de paal de 1-0 binnen.

De jongens van het Peeske/SV Babberich laten zich niet op de kop zitten en spelen de bal naar voren. Niek zorgt met een heerlijke verdedigende actie dat de bal weer richting het doel van de tegenstander gaat, via Jayden en Julius komt de bal weer bij Liam. Helaas gestopt door de keeper. De keeper van ’t Peeske/SV Babberich schiet de gestopte bal ver over onze verdediging heen, via een aanvaller van ’t Peeske/SV Babberich komt de bal net naast de goal terecht.

Na een bekertje ranja gaan onze jongens sterk de tweede helft in. Gijs geeft een scherp geplaatste pass aan Jayden, die hem verder naar voren brengt. Kaan komt alleen voor de keeper, en schiet precies in de armen van deze jongen. De bal glipt uit de handen en Liam schiet beheerst de 2-0 tegen de touwen. Weer schiet de keeper van ’t Peeske/SV Babberich ver over onze verdediging heen, deze keer schiet hun aanvaller wel raak. 2-1 ! Via Julius en Jesse gaat de aanval richting Lyam, die de bal net niet langs de keeper krijgt. De keeper trapt weer ver uit, maar Gijs zorgt door een sterke verdedigende actie dat de bal via Lyam bij Kaan terecht komt en deze keer is het wel raak. 3-1 ! Met een laatste aanval van ’t Peeske/SV Babberich passeert hun speler Tijn, die ver uit zijn doel moest komen. Jesse haalt met een prachtige sliding de bal van de lijn.

Het blijft 3-1, onze jongens VIOD JO11-8 houden de punten in Doetinchem.

Door Marian