DOETINCHEM – De JO19-1 van VIOD pakte op een zomerse middag 3 dikverdiende punten tegen de leeftijdsgenoten en tevens koploper Diepenveen. Nadat vorige week een 1-3 voorsprong werd weggeven in Wijhe, aasde VIOD ditmaal op eerherstel op sportpark Dichteren.  De pupillen van Roy (Ebbers, Jvdk) begonnen scherp en fel aan de wedstrijd en dit leidde na 5 minuten tot de openingstreffer. Rick onderschepte de bal nadat hij goed druk zette op zijn directe tegenstander op de helft van de Diepenveen. Met een splijtende pass bracht Rick, ook wel BV genoemd, onze topscorer Wessel in stelling en deze bleef koelbloedig voor de goal. 1-0! Na de openingstreffer ging de ploeg uit Doetinchem vrolijk verder op de wijze waarmee het begonnen was. De tegenstander leek onder de indruk te zijn door de felheid. Dit leidde tot irritaties bij een aantal spelers van Diepenveen. De dynamieke middenvelder Ian van VIOD, die ook beschikt over een uitstekend loopvermogen ging hier uiter aard weer op in. Ondanks dat Roy en co hier niet altijd blij mee zijn , leidde dit wel tot de 1e gele kaart voor de tegenstander.

Uiteindelijk was er een klein slippertje van Boy waardoor hij aan de noodrem moest trekken

Naarmate de 1e helft vorderde, kreeg Diepenveen steeds meer druk op de verdediging van VIOD maar door de sterkhouders in het centrum ( Dax ‘’snelle planga’’ Oosterbaan’’ &  Boy ‘’Sturridge” Wentink) kwamen de spits en de diepgaande middenvelder niet voor de uitstekend keepende Niels. Dit komt ook omdat de beide backs ( Dilan ‘’OZ’’ Ozerdogan & Niek ‘’ Hooligan’’ Mönchen) hun directe tegenstander uitschakelden.  Uiteindelijk was er een klein slippertje van Boy waardoor hij aan de noodrem moest trekken, dit werd terecht bestraft met een gele kaart. VIOD speelde zich zo af en toe goed onder de druk van de tegenstander uit en werd hieruit ook een aantal keer gevaarlijk. Zo ook toen Wessel uit de ingooi werd aangespeeld. Wessel draaide vervolgens goed weg bij zijn tegenstander en liep vervolgens op een of andere manier, zoals Wessel wel vaker doet, 3 man voorbij. De spits bewaarde het overzicht en bereikte de vrij staande Thijs in het zestien meter gebied, 2-0!

Ian schoot uit frustratie bij een stilstaand spelmoment de bal weg

Na de 2-0 liepen de frustraties bij Diepeveen nog meer op en dit leverde een belangrijk moment in de wedstrijd op. De nummer 6 van Diepeveen, die al geel had ontvangen en in de broekzak zat bij Ian, schoot uit frustratie bij een stilstaand spelmoment de bal weg waardoor hij zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Ruben Bril. Je zou denken dat het daarna gelopen is, maar zoals al vaker kan de JO19-1 van VIOD niet de wedstrijd rustig over de streep trekken. Dit werd al bewezen in voorgaande wedstrijden maar vooral vorige week in Wijhe. In de 44e minuut werd een lange bal van Diepeveen niet goed verwerkt door Boy en Dax waardoor Boy, die voor de rest een prima wedstrijd speelde, de bal met de hand tegenhield, zo zijn tweede gele kaart ontving en dus kon douchen. Hierdoor bleef het de 2e helft nog spannend.

In de 2e helft besloot Roy, bij een 2-0 voorsprong en een mannetje minder, de opstelling  om te gooien. Len, die vandaag bij afwezigheid van Ryan(geblesseerd ) de “mietecap” was, mocht nu met behulp van zijn uitschuif benen als laatste man aan de slag en Thijs zakte hierdoor naar het middenveld. VIOD kreeg mee dat de sprintsnelheid van Rinke moest worden benut en vooral de ballen achter de laatste linie van Diepenveen te leggen. VIOD stond vervolgens in het begin van de tweede helft onder hoge druk maar toch werd er niet veel gecreëerd door de gasten. Dilan had alleen twee mindere momenten in dit deel van de wedstrijd. Hij werd door de nummer 10 van de tegenstander een keer heel vies het bos ingestuurd en maakte net voor de drinkpauze een overtreding in het 16 meter gebied. Dit leverde een penalty op voor de tegenstander. Deze werd door goed afleidingswerk van Niels overgeschoten.

Roy kan al met al tevreden zijn over zijn team.

Na de drinkpauze nam de druk wat af en kon VIOD er af en toe gevaarlijk uitkomen. Zo ook toen  Laurens,  die inviel voor snelheidsduivel Rinke, Wessel wegstuurde die vervolgens weer beheerst de bal onder de vallende keeper schoof. 3-0! Wessel die vervolgens met kramp aan beide benen(uiteraard) het veld moest verlaten, voegde zo toch weer 2 goals toe aan zijn doelpuntentotaal. Hierna was het verzet van de koploper toch wel echt gebroken. VIOD werd vervolgens nog een aantal malen gevaarlijk. Zo ook Ian, na een goede voorzet speelde hij zichzelf goed vrij maar daarna ging het mis. Ian kreeg het voor mekaar om vanaf 5 meter geen hoek uit te kiezen en de bal tegen de keeper aan te schieten. Na de wedstrijd kon Len Derks hier het hardst om lachen omdat Ian op wedstrijd/trainingsdagen Len uitlacht als hij een grote kans mist. Na deze kans, lukte VIOD het vervolgens nog wel om de 4e goal te maken, de rechtsback van Diepenveen kon in de achtervolging nadat Laurens de bal had gekregen van Niek en vervolgens door de benen werd gespeeld door de ingevallen linksbuiten. Na deze 4-0 hadden Kaan (JO19-2) en Damian (JO17-1) nog twee goede kansen maar meer dan 4-0 werd het niet.

Roy kan al met al tevreden zijn over zijn team. Een echte team prestatie waarbij Wessel maar vooral Rick mogen terug kijken naar een prima wedstrijd. Laatst genoemde begon voor het eerst in lange tijd in de basis en liet zich zelf gelijk positief zien. Ook moeten we nog een aantal mensen in het zonnetje zetten. Bas Derks was namelijk weer fenomenaal als materiaal man met de ‘wonderspray’, heeft de moeder van Niek de moeite genomen om prachtige foto’s te maken en hebben ook Ryan en Julian, beide geblesseerd, een goede prestatie geleverd door voldoende water te vullen voor de spelers.

Tot zover het verslag, volgende week wacht ons de nummer twee Witkampers JO19-1. Weer een pittige maar VIOD zal er alles aan doen om deze lijn door te trekken.

 

 

door: Len Derks en Dilan Ozerdogan,

Invalcorrespondenten van VIOD JO19-1

 

Bij afwezigheid van correspondent Bob Lubbers namen Len Derks en Dilan Ozerdogan deze taak op zich.

meer foto’s, gemaakt door de moeder van Niek,  van deze wedstrijd: KLIK HIER