Eindelijk was het weer zaterdag… !!! Een wekker zetten die dag is eigenlijk niet nodig: zodra de 1e vogeltjes beginnen de fluiten springen onze mannen enthousiast naast hun bed: we mogen weer voetballen! De 5-15 van vorige week stond onze toppers natuurlijk nog scherp op het netvlies.. We hadden eer hoog te houden! Om half 9 stonden onze spelertjes te stuiteren in de speeltuin bij de verzamelplaats bij de Plus. Toch maar allemaal in de auto gestapt op weg naar Mariënvelde. De zon scheen al volop en alles wees erop dat dit een prachtige dag ging worden. Eenmaal aangekomen bij de juiste parkeerplaats bij het Sportpark Marienveld was het snel omkleden en tijd voor een teambespreking; achter gesloten deuren natuurlijk. De ouders zochten met een vers bakkie koffie het zonnige terras op. Wat een mooi begin van de dag! Niet lang daarna verraadde het gekletter van de noppen op de vloer de opkomst van onze mannen van Viod JO8-1G. Tijd voor een warming-up. Thijmen mocht de keepershandschoenen aantrekken dit keer en Finn begon in de wissel.

Ook de tegenstanders van SJO HMC 17 (JO8-1) hadden zich inmiddels verzameld op het veld. Wat een grote jongens en meisje… zou dit wel goed komen? Een weg terug was er niet meer.. Moedig zochten de spelers hun positie op. Stipt om 09.30 uur was daar de aftrap door Viod. Inmiddels vanaf de zijlaan aangemoedigd door Hayley! Ze mag al lopen zonder krukken! Dat schept vertrouwen in een voorspoedig herstel en wellicht spoedige comeback bij onze jongens!?

Of ze bij HMC nog niet helemaal wakker waren blijft een vraag; maar 1 van de 1e kansen voor VIOD werd direct een goal! Een prachtig schot net voorbij de middellijn van Dinzer deed de keeper van HMC knipperen met de ogen. 0-1! Maar… HMC liet zich niet kennen of was goed wakker geschut: na een snel samenspel na de aftrap volgde uit de corner een schot achter de goalie van VIOD : 1-1. En niet gek veel later kwam na een gevaarlijk snelle counter van de spits van HMC over rechts in alle vrijheid voor de goal opnieuw een schot: 2-1. VIOD liet zich niet van de wijs brengen en bleef kansen creëren; sportief aangemoedigd door een hele schare aan meegereisde ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Tijd voor de 1e time-out. Even de hoofdjes bij elkaar en wat tactische aanwijzingen van de trainers Bas en Richard.

 

Na een korte blessurebehandeling van keeper Thijmen (bloedende knie…) ging de bal weer rollen.
Met een vernietigend schot van Tom op de keeper van HMC kreeg Thomas nog een kans in de rebound maar de keeper van HMC stond zijn mannetje. Zijn uittrap werd echter snel opgepikt door Jisse en wederom was daar een geweldig schot van Finn op de keeper. Jemig wat stond die in de weg… Maar ook de spitsen van HMC waren gevaarlijk snel in hun counters en daar waren ze ineens weer voor de goal van Thijmen. Gelukkig ging het schot net naast. Keeper bal! Thijmen nam een beste aanloop en schoot de bal met alle kracht die hij in zich had naar voren. Tom wachtte hem keurig op en schoot op de keeper; die hem nog net met 2 vingers aan kon tikken. Gelukkig zag Dinzer dit aankomen en kon hij de bal alsnog het laatste zetje geven: 2-2 en de wedstrijd lag weer helemaal open!

Onze mannen roken dat er kansen op 3 punten lagen en waren scherp in alle duels. HMC had nog niet afgetrapt of Quin had de bal alweer te pakken. Hij speelde mooi af op Tom en die sleepte na een duel met 3 verdedigers van HMC nog knap een corner eruit. Hij nam de corner zelf en een verdediger van HMC dacht hem wel even met zijn hoofd weg te werken. Dat doet hij nooit meer… Even op de grond bijkomen van de duizeligheid en bij de 2e corner van Tom hield hij wijselijk afstand… HMC werkte de bal voor de goal weg en daar was weer die snelle counter.

De bal werd knap over de lijn gewerkt door Dinzer en de aanval werd weer afgeweerd. HMC dribbelde de bal weer in en een gevaarlijk schot van 1 van de spitsen van HMC viel gelukkig in het zijnet. Oef… Thijmen trapte de bal weer ver uit en na een voorzet van Dinzer schoot Tom op de handen van de keeper. De keeper van HMC kwam echter ook een eind met zijn uittrap en nadat de bal door 1 van de spitsen was opgepakt snelde hij razendsnel alleen op de keeper af: 3-2. VIOD liet zich gelukkig niet kennen en na de aftrap volgde een mooi samenspel tussen Jisse en Finn wat resulteerde in een kans voor Quin voor de goal; helaas stond de keeper op de goede plek. De keeper gaf de bal snel mee aan zijn verdedigers die via een mooie scherpe pass zijn spits alleen op Thijmen af stuurde: Thijmen kwam moedig uit en wist het schot te stoppen. De uittrap was voor hem en weer mooi ver. Finn pakte de bal op en kwam tot een schot op de keeper; waarna Thomas zijn kans schoon zag en het keurig afmaakte: 3-3; stand weer gelijk! Na de aftrap pikte Viod de bal weer snel af en wederom speelden de duels zich af voor de goal van HMC. Na een achterbal trapte de keeper de bal snel en ver uit en werd opgepikt door 2 spitsen die zich vrij konden lopen door de verdediging van VIOD . Met zijn 2-en renden ze op keeper Thijmen af en krulden de bal mooi in de linkerhoek: 4-3. VIOD trapte weer af en een voorzet van Tom kwam keurig voor de voeten van Dinzer: de keeper van HMC kon hem nog maar net wegduwen. De keurig leidende spelbegeleider van HMC werd het te heet onder de voeten na al die kansen voor VIOD en hij floot wijselijk voor de rust. Tijd voor limonade!

In de 2e helft begon Thomas in de wissel en merkten we op dat HMC van keeper had gewisseld. De limonade had onze mannen goed gedaan en na de aftrap gingen ze direct weer in de aanval. Na opnieuw een keurig samenspel van Quin en Finn kreeg Tom de bal mee en na een panna of 1, 2, 3 door de benen van 3 of misschien wel 4 spelers van HMC kon hij alsnog knap tot een schot komen en daar was de gelijkmaker! 4-4! HMC trapte weer af en kwam razendsnel tot een schot op de keeper van VIOD maar hij hield zijn goal schoon dit keer; trapte razendsnel en ver uit keurig voor de voeten van Tom die direct de 4-5 op zijn schoen had! HMC liet zich echter ook niet kennen en na een knappe verdedigende actie vloog er een HMC schoen voorbij… HMC haalde zijn voordeel uit de korte, veter strikkende spelonderbreking en koos weer positie. Een schot van Quin op de goal werd keurig geblokt door de keeper. Thomas kwam weer in het veld voor Quin en die moest gelijk aan de bak na een gevaarlijke kans voor HMC voor de goal van Thijmen. De bal valt gelukkig achter de goal. Thijmen trapte uit en Tom wist inmiddels ongeveer hoe ver hij zou komen: precies daar stond hij de bal op te wachten; nam hem aan en mee en haalt vernietigend uit naar de waarschijnlijk nog steeds verbaasde keeper: 4-6! Maar de spelers van HMC zijn taai… Ook zij kunnen goed schieten en een schot van ook niet ver vanaf de middellijn rolt over de streep achter Thijmen: 5-6! Wat zijn ze toch aan elkaar gewaagd en gaat het mooi gelijk op! Weer een aftrap!

Na balverlies op het middenveld zet HMC koers richting Thijmen. Hij kan een 1e schot nog afkaatsen en gelukkig staat Dinzer op de goede plek naast hem om de rebound te blokken. VIOD is weer in balbezit en krijgt weer een corner. Tom schiet en na ongeveer 3 verdedigers van HMC te raken rolt hij zo door over de lijn in een rommelige spelsituatie. Onze mannen maakt dat echter niets uit: de stand op het scorebord is 5-7! En dat met nog 10 minuten op de klok! De leiding van HMC fluit voor de laatste time-out en zien wij nou echt dat ze nog een keer van keeper wisselen??? Die hebben te vaak naar Louis van Gaal gekeken… ;-p

Onze mannen gaan wellicht iets te gerustgesteld weer het veld in; 5-7 voor; nog 10 minuten op de klok…wat kan ons gebeuren? Nou… een onverwachte uithaal van HMC na een ingedribbelde corner bijvoorbeeld: Thijmen houdt het 1e schot maar tegen de rebound is hij niet bestand: 6-7. Het zou toch niet…VIOD recht zijn rug en legt de bal weer op de middellijn. Jisse krijgt een mooie kans voor de goal en haalt vernietigend uit: de keeper houdt hem nog maar net. De uittrap van de keeper wordt wederom opgepakt door VIOD en Jisse pakt de bal op en schiet van ver prachtig achter de keeper: 6-8! Maar… ook HMC weet nogmaals doel te treffen. 7-8. De laatste minuten tikken weg en de spanning stijgt… Tom geeft nog een mooie voorzet op Quin die prachtig wegdraait bij zijn verdediger en uit kan halen: de bal vliegt recht in de handen van de keeper. De laatste goal van deze prachtige ochtend komt op naam van Finn: Thomas geeft een prachtige voorzet waarna Quin uit kan halen maar de keeper treft; in de rebound lift Finn hem keurig achter de keeper: 7-9 en de tijd zit er op!<!–

Wat een prachtige wedstrijd en wat een leuk team! 3 punten mee naar Doetinchem en we kijken allemaal nu al weer uit naar de volgende wedstrijd: zaterdag 14 april treden onze mannen vanaf 08.45 uur thuis aan tegen FC Zutphen JO8-2! Komt dat zien!

 

Door Nyree Kuster-Jansen