Dit keer geen uitgebreid verslag, maar een korte indruk van het presterende vermogen van onze kanjers: Jisse, Tom, Hayley, Finn, Quinn, Thomas, Thijmen en Dinzer. Begin van dit (voorjaars)seizoen mochten deze 8 toppers aan hun eerste competitie beginnen. Best bijzonder, want ze waren toen nog allemaal 5 en 6 jaar oud! Bij het begin van elke wedstrijd werd al snel duidelijk dat ze het fysiek erg moeilijk zouden krijgen, maar niet 1 keer hebben we ze horen zeggen dat het niet ging lukken. Op misschien de eerste wedstrijd na omdat ze toen nog wat gespannen waren, liepen ze altijd vol zelfvertrouwen het veld op. De woorden van de tegenstanders “moeten we tegen die kleintjes” deed ze niets. Ze zouden op het veld wel even laten zien of ze “klein” waren of niet 😉.

Nou, en dit hebben ze zeker waar gemaakt dit eerste seizoen! Met de nieuwe KNVB-regels worden er geen standen en/of uitslagen meer bijgehouden voor de J08 en J09. Maar…. als ik heel stiekem toch een inschatting mag maken, dan waren ze zeker in de top 3 geëindigd. Met heel wat gewonnen wedstrijden, hebben ze er een geweldige eerste competitie van gemaakt! Super trots mogen we dan ook zijn op onze kanjers, die bij menig wedstrijd begonnen met een achterstand, maar de moed nooit opgaven.Sterker nog, zodra ze achter kwamen te staan werd de “drive” om door te gaan alleen maar sterker en sterker.

Getuige ook de laatste competitiewedstrijd van afgelopen maandag: Afgelopen maandag speelden ze hun tweede “derby” van dit (voorjaars)seizoen, dit keer was de J08-4 van DZC ’68 de tegenstander. Met een 2-1 achterstand in de rust leek de winst ver weg, maar onze toppers kwamen terug…. en hoe….Ze wisten van de 2-1 achterstand maar liefst een 2-5 overwinning te maken. Een eerste seizoen om niet te vergeten: een applausje voor de J08-1!!

En, natuurlijk niet te vergeten een applausje voor de leiders Bas en Richard!!