Twee weken geleden moest ons team, de koploper, tegen de nummer 2 in onze poule. En dat is voetbaltechnisch erg leuk. De toeschouwers zagen een mooie partij met veel kansen en sportieve knokpartijen. En daar waren we blij mee. Want ondanks dat we als nieuwkomer in de poule   alle punten pakten, waren de voorgaande drie wedstrijden niet al te best. In ieder geval niet titelverdediger waardig. Tijd dus om het tij te keren want het vuur leek gedoofd te zijn. Leek! Want het smeulde wel degelijk en het vuurtje vlamde tegen Wolfersveen ouderwets lekker op.

Pittige duels en mooie kansen

Wolfersveen begon sterk en we waren ons er al snel van bewust dat we hier te maken hadden met de terechte runner up. Maar hé, wij stonden niet voor niets op de 1e plek, dus wij volgden evenredig sterk. Dat kon helaas niet voorkomen dat de openingstreffer voor Wolfersveen was. Gelukkig lieten onze jongens zich niet intimideren door deze tegenvaller en bleven ze scherp en geconcentreerd. Met knap verdedigingswerk won VIOD veel duels en hielden zij ballen binnen die de toeschouwers in gedachten al uit zagen gaan.

Na 20 minuten de eerste mooie kans

Van al dat harde werken profiteerde Danko dankbaar. Aangemoedigd door zijn kleine zusje had hij na 20 minuten de eerste grote kans voor VIOD. Direct daarna gevolgd door twee mooie aanvallen van Mats en invaller Noud Blankert. Mats schoot helaas net over, Noud niet. Hij schoot vanaf circa 25 meter de bal keihard langs de keeper. Noud, bedankt voor het prachtgoal en het feit dat je ons uit de brand hielp. Overigens moet gezegd worden dat Djurre deze keer niet de rol van trainer of coach had, maar die van scheidsrechter. En ook dit ging hem prima af. Hij floot goed en eerlijk. Compliment.

De rust in met 1-1

Na veel tactische tips en een aantal wisselingen van positie gingen we vol goede moed de tweede helft in. Al na een paar minuten brak Dominique prachtig door, kwam vanaf de zijlijn vrij voor de keeper, maar schoot helaas mis. Een prachtkans die hij zelf gecreëerd had maar uiteindelijk niet verzilverde. Inmiddels had Kai de positie van spits ingenomen en liet Nick zien dat hij ook op een andere plek prima uit de voeten kon. Samen zorgden zij voor een paar spannende momenten. Maar Wolfersveen bleef overeind en wist zelfs terug te komen tot 1-2. Het was een mazzelgoal, maar die tellen ook.

Winnen van FC Zutphen: CHECK

VIOD trok de wedstrijd het laatste kwartier volledig naar zich toe maar kwam ondanks dat niet meer tot scoren.  Daardoor gingen de drie punten naar Wolfersveen en werden de kaarten opnieuw geschut. Conclusie; alle komende wedstrijden moesten gewonnen worden om (wederom dit seizoen) kampioen te worden. Te beginnen met FC Zutphen. En daar hadden we afgelopen zaterdag één woord voor: CHECK!

Kenzo en Sam waren gelukkig weer blessurevrij en speelden de sterren van de hemel. Even leek het nog spannend te worden omdat het middenveld en de verdediging zich verkeken op de snelheid van de tweelingbroertjes van FC Zutphen. Gevolg, een 1-0 achterstand. Maar de hoofden bleven fier overeind en de tegenaanval werd ingezet. Kenzo scoorde twee keer en dat was de doodsteek voor FC Zutphen. De Zutphense broertjes werden inmiddels zwaarbewaakt en langzaamaan verloor FC Zutphen alle grip op de wedstrijd. Na de rust werd er door FC Zutphen zelfs geen enkele bal meer op Colin afgevuurd. Bijna ‘the story of his life’ dit seizoen (je zou bijna medelijden met hem krijgen). De keepster van FC Zutphen kon echter niet achteroverleunen. Zij moest nog een aantal ballen uit haar net vissen: de 1-3 (Kai), 1-4 (Joost), 1-5 (Sam) en 1-6 (Danko). En wederom was het erg gezellig in de VIOD-kleedkamer.

Aankomende zaterdag de laatste horde: DZC! Om 10.00 uur speelt VIOD thuis tegen haar stadsgenoten. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd! Alleen als we deze wedstrijd winnen zijn onze jongens kampioen. Voor de ouders zijn ze dat sowieso al.

Groeten,

Angélica Mollenhof