Zaterdag 12 mei speelde VIOD JO15-1 zijn één na laatste thuiswedstrijd alweer van dit seizoen. Na de grootste nederlaag van het seizoen volgde de grootste overwinning; Be Quick werd met maar liefst 14-0 naar huis gestuurd. Een hogere uitslag werd er in deze competitie dit seizoen nog niet genoteerd. Met deze nederlaag degradeerde Be Quick definitief naar de 1e Klasse en herpakte VIOD JO15-1 de 2e plek die we hopen te kunnen vasthouden.

Volgende week naar het stugge Woezik waar thuis met 2-0 van werd gewonnen en als afsluiter ontvangen we AWC waar we uit met 5-1 werden afgedroogd.

Vandaag hadden we eindelijk weer een compleet team kunnen hebben omdat JO17-2 vrij was en zij spelers aan JO17-1 konden lenen ware het niet dat Sven sinds de wedstrijd tegen de Treffers met knieklachten rondloopt. Met 3 wissels was het echter niet nodig om vervanging te regelen. In de broeierige kleedkamer werd gesproken over de laatste strohalm die Be Quick wellicht wilde pakken en dat we moesten proberen zo snel mogelijk alle hoop weg te halen op een goed resultaat. De uitwedstrijd werd verloren vollédig tegen de verhouding in. Daar speelden we uiteindelijk met nog slechts 2 verdedigers en vol op de aanval maar was Be Quick sterk genoeg om ons van het scoren af te houden. Werkelijk alles zat tegen destijds.

We spraken af om zo snel mogelijk in een 3-4-3 situatie te komen. Thom moest als 4 zo vaak mogelijk op het middenveld komen zodat Lynn nog dieper kon spelen. Daarnaast werd er éxtra dynamiek op het middenveld gevraagd aangezien we het daar de laatste weken al flink lieten liggen. Statisch voor wat betreft het aanbieding richting verdediging en matig voor wat betreft het ondersteunen van de aanvallers. Dat is wat, met name de 2e jaars, spelers werd verweten en als oorzaak aangewezen voor het ondermaatse spel van de laatste weken. Er werd dus wat extra’s verwacht en naast dat wij een team kampioen hadden gemaakt konden we het “recht trekken” door ook een team te laten degraderen en hierdoor mede de 2e plek weer heroveren. Wellicht de slechtste plek van allen, maar als we er het gehele seizoen hebben gestaan, laten we dan ook zorgen dat we er eindigen om straks in de seniorentijd te kunnen zeggen “Toen wij in JO15-1 speelden speelde VIOD nog Hoofdklasse en eindigden we als 2e!” Vanaf de start van de wedstrijd bleek dat Be Quick niet het Be Quick was dat we in Zutphen aantroffen. Beduidend meer 1e jaars spelers en wellicht zelfs wel O13 spelers. Het was fysiek een stuk minder. Men startte nog wel met vertrouwen en felheid maar onze spelers speelden een erg sterke startfase. Ze lieten zien dat de wil om 2e te worden groter was dan de wil van Be Quick om niet te degraderen en met veel strijd in de duels én goed positiespel werd Be Quick redelijk weg gespeeld.

In de 16e minuut werd de score geopend. Thom, sterk spelend voor zijn verdediging, wijkte zoals hij zo graag doet, uit naar de rechterzijde om de bal zo voor de pot te gooien. Daan Haanappel wist hier wel raad mee en scoorde een werkelijk prachtige kopbal bekeken over de keeper van toch bijna 15 meter. Binnen 5 minuten, en dit bleek later eerder regel dan uitzondering te worden, scoorde VIOD het volgende doelpunt dat noemenswaardig was. Op links werd Daan Mombarg weg gestuurd en de forse verdediger wist hem met reuzenstappen te achterhalen. Als ware hij van elastiek manoeuvreerde Daan zich met een kwikzilverachtige beweging áchter de speler langs en bediende vervolgens Thom die de 2-0 aantekende. Be Quick probeerde zich nog een keer op te laden maar het ongeloof droop ervan af. Echter niet bij de spits die vol wilde blijven gaan en uiteindelijk een levensgrote kans kreeg om de 2-1 te scoren. Tot geluk van onze onoplettende verdedigers faalde hij in een 1 op 1 met Niels door de bal naast te schieten. Met deze wetenschap in het hoofd werd er op de bank gesproken over de wissels. Twee zouden er sowieso inkomen maar wie moesten er uit…?

Laten we alle 1e jaars staan nu het wat makkelijker gaat vandaag en halen we 2 dragende krachten van het veld? Dan laten we wellicht zien dat we de tegenstander niet meer serieus nemen daar waar het net bijna 2-1 werd. Het is tenslotte nog niet gespeeld…! Maar om nu de speelminuten niet in acht te nemen kon toch ook niet zo zijn…?! Tijdens de discussie over wie wel en wie niet prikte Floris, die overigens ook een geweldige wedstrijd op het middenveld speelde, zijn goaltje mee op aangeven van Daan H. Nadat ik eruit was dat ik naar beiden leden van ons superfijne begeleidingsteam zou luisteren en de “Gulden middenweg” zou kiezen had Luca zich ondertussen onsterfelijk kunnen maken. Twee keer had hij rakelings voorlangs geschoten en bleef zijn 1e doelpunt van het seizoen uit en de 3e poging ging zelfs naast een leeg goal. Bij de laatste actie voor de 2e helft zocht hij prima zijn directe tegenstander op en die vloerde hem. Penalty. Als een echte goaltjesdief haalde Daan H de bal op en schoot de penalty onberispelijk achter de keeper. 4-0 bij rust. Die laatste 5 minuten voor rust vormen een leermoment voor ondergetekende en waren ook mede de aanleiding dat er van de tweede helft en overwinning nauwelijks genoten is. Immers werd de beslissing wie er gewisseld zou worden genomen vlak nadat Be Quick bijna de 2-1 had gescoord maar was het ondertussen al wel 4-0 geworden. De keuze had dus bijgesteld moeten worden.

Lynn en, achteraf onterecht, Marijn werden gewisseld voor Mart en Mats. Marijn werd redelijk ver naar de rechtsback plek gedrukt en besproken werd dat Mats dit beter kon invullen dan Mart waardoor Mart op de plek van Lynn mocht proberen wel te scoren. Helaas was Lynn een aantal keren héél dicht bij maar was ze voornamelijk erg waardevol geweest als verbindingsspeler. Mart voelde zich ook als een vis in het water op deze plek want al in de 43e minuut scoorde hij op een prachtige manier van een meter of 25 de 5-0. Nadat Daan H.in de 45e minuut scoorde op aangeven van Daan M. en Daan M. zelf scoorde op aangeven van Floris in de 48e minuut, (de linkerflank was érg op dreef inderdaad) en Be Quick een waanzinnig eigen doelpunt wist te produceren in de 51e minuut mocht Lucas invallen. Besloten werd om Daan H. te wisselen. Hattrick op zak, de meeste speelminuten van de 3 spitsen die in het veld stonden, logische keuze dus. Achteraf bekeken niet en dus fout nummer 2 van ondergetekende aangezien bij deze stand gewoon iemand uit de top 3 wat speelminuten gewisseld had moeten worden. De laatste 20 minuten was de wedstrijd niet Hoofdklassewaardig. Tegen onze JO15-2 (2e klasse) krijgen we beduidend meer weerstand als we onderling een partij spelen. Dit haalde ook eigenlijk wel direct de glans van de overwinning af want als we een tegenstander hadden gehad die waren blijven strijden zoals de eerste 20 minuten en we hadden met 6-0 gewonnen dan was dat veel meer waard geweest dan deze eclatante 14-0. Het werd zelfs zo gênant dat we massaal konden gaan proberen om spelers te kunnen laten scoren die hier normaal niet aan toe komen. Massaal werd er gezocht naar Derek en Luca om beiden spelers te kunnen laten juichen na een doelpunt, wat op zich natuurlijk een goed teken is voor wat betreft het teamgevoel. Allereerst was het Lucas die direct na het invallen scoorde binnen 5 minuten al moet gezegd dat ieder ander op die plek met die ruimte en tijd had gescoord. Vervolgens was het toch Luca die de 10 en 11e treffer van de dag wist te maken. Uiteindelijk lukte dat óók Derek wat op bijzondere wijze gevierd werd en scoorde Lucas de 13e en 14e treffer. Luca kon de 15e nog maken maar dacht dat hij buitenspel stond. Daar waar Thom zijn 2e had kunnen maken gunde hij Luca de kans op een hattrick maar die pakte het cadeautje niet uit “zodat de wedstrijdbal naar Daan H ging”. ?

Er werd eindelijk weer gewonnen, de 2e plek werd heroverd, veel spelers hebben eindelijk weer eens een wedstrijd onder wat minder weerstand kunnen laten zien hoe goed ze eigenlijk wel niet zijn, maar ik heb er niet echt van kunnen genieten. De spelers speelden vrijwel foutloos, maar dat kan ik niet van mijzelf zeggen voor wat betreft het wisselen in deze wedstrijd dus de excuses zijn al verstuurd naar de betrokken spelers, de blik alweer op de training van morgen en de wedstrijd tegen Woezik. Zo kan het dus gebeuren dat je met 14-0 wint maar ’s avonds op de camping met een kater zit terwijl het toch echt Radler 0,0% was dat in het blikje zat…

Voor de volledigheid het complete scoreverloop:

 

Minuut                   Doelpuntenmaker                  Assist

12                           Daan H                                   Thom

16                           Thom                                      Daan M

32                           Floris                                      Daan H

35                           Daan H                                   Luca

43                           Mart

45                           Daan H                                   Daan M

48                           Daan M                                   Floris

51                           E.D.

53                           Lucas                                      Floris

54                           Luca                                        Daan M

58                           Luca                                        Daan M

64                           Derek                                      Lucas

66                           Lucas                                      Floris

69                           Lucas                                      Thom

 

Met sportieve groet,

 

Patrick Willemsen

Trainer/ Coach VIOD JO15-1