GROENLO – VIOD speelde vanmiddag tegen de beste club uit 3C. In de thuiswedstrijd was Grol de bovenliggende partij en kwam VIOD toen nog goed weg met een doelpuntloos gelijkspel. Vanmiddag gaf VIOD in dit zo belangrijk duel niet thuis, want de 3e periode kon men binnenhalen. Op één of twee spelers na een dikke onvoldoende voor het team en de einduitslag van deze wedstrijd is niet geflatteerd. Grol won verdiend met 3-1 en had VIOD met grote cijfers kunnen afstraffen. Ondanks dit verlies wist VIOD toch de 3e periodetitel op te eisen en mag kampioen DCS hiervoor bedanken. Lang zag het erna uit dat VIOD met lege handen zou komen te staan en dat iedereen na deze wedstrijd met vakantie kon gaan. Echter DCS wist de 1-3 achterstand tegen OBW om te buigen in een 3-3 gelijkspel en schonk hiermee VIOD een plaats in de nacompetitie. Gezien het spel dat men vandaag op de mat heeft gelegd, heeft het team van trainer Jan Lorsé in deze vorm niets te zoeken om de strijden voor een plaats in de 2e klasse. Menig speler zal zich flink achter de oren moeten krabben en diep moeten schamen hoe men vanmiddag deze wedstrijd heeft voltooid.

De wedstrijd

Een niet zo florissante voorbereiding van VIOD op deze wedstrijd. De halve selectie kwam te laat aan in Groenlo, daar er op deze zondag gewerkt werd aan de N18. Begrijpelijk kon scheidsrechter ten Broek niet aan de wens voldoen om later te beginnen, daar alle wedstrijden van deze laatste speelronde op dezelfde tijd moet aanvangen. De aftrap was dan ook ’n minuutje na twee en VIOD kwam al snel door een verdedigingsfout van Grol op voorsprong. Mike Severs onderschepte de bal, zette Huub Oosterink in stelling, die via de vingertoppen van doelman Wessel Baarslag de bal binnenschoot (0-1). Binnen vier minuten was het alweer gelijk. De VIOD-verdediging was al een keer gewaarschuwd, doordat men de bal onzorgvuldig uitverdedigde, nu greep men niet op tijd in om een afstandsschot van Grol-aanvoerder Michel Kamphuis tijdig te blokken. Kamphuis kon ongehinderd op doel schieten, keeper Thijssen kon de bal niet klemvast krijgen en Grol-aanvaller Wouter Rexwinkel reageerde als enige. Hij schoot de gelijkmaker binnen (1-1). Na de drinkpauze een spaarzame scoringsmogelijkheid voor VIOD. Vanaf links stuurt Marten van Delden zijn medespeler Mike Severs weg, die de bal bij de 2e paal neerlegt. Jorn Eijkelkamp doet een poging  om de bal te koppen, maar de bal dwaalt over hem heen. Dat de stand voor het rustsignaal op 1-1 blijft staan, is vooral te danken aan de thuisclub, die de trekker vergeet over te halen. Uit de drie scoringskansen had men zeker éénmaal moet scoren.

2e helft

De 2e helft is amper een minuut bezig of Grol lijkt er nu wel in te slagen. Spits Mart Zieverink springt voor Vincent Bosch naar de bal en ziet zijn kopbal net naast het doel gaan. Bij VIOD komt de eindpass niet aan en het is opvallend hoe vaak de bal bij de tegenstander in de voeten komt. Dan valt de verwachte treffer, de voorsprong, voor Grol. Vanaf links wordt door Tim Leusink de bal uit een vrije trap op het hoofd van Mathijs Warnar gelegd. Warnar, die ongedekt staat, kan kinderlijk eenvoudig met zijn hoofd scoren (2-1).  VIOD-trainer Jan Lorsé grijpt in en stuurt Lukas de Graaf binnen de lijnen, maar hij had op dat moment wel een handvol spelers kunnen wisselen. De tussenstanden op de andere velden laten weten, dat het voor VIOD er niet goed uitziet. En zeker niet als Grol zelfs op een 3-1 voorsprong komt. Invaller Jordy Oonk zet zijn schoen tegen een voorzet aan en de bal valt binnen (3-1). In de resterende tijd weet VIOD geen moment gevaar te stichten om de tussenstand wat dragelijker te maken. Huub Oosterink krijgt van scheidsrechter Maarten ten Broek uit Arnhem zelfs een strafschop cadeau, maar ook deze wordt niet verzilverd.

VIOD verliest in ’n dramatische wedstrijd van Doetinchemse zijde met 3-1 en krijgt na het laatste fluitsignaal te horen, dat DCS de helpende hand heeft toegestoken om OBW op een gelijkspel te houden. Het publiek op de tribune kijkt verschrikt als het gejuich te horen is. Grol heeft toch gewonnen? Maar begrijpen even later dat VIOD een periodetitel heeft gewonnen. Iets wat deze middag niet te zien was, dat deze prijs voor VIOD op het spel stond.

Zondag reist men af naar Elden voor de nacompetitie-wedstrijd tegen Eldenia, de nummer 2 van 3D. VIOD eindigt de competitie op plaats 3. Op zich een prestatie van formaat. Bij winst vandaag had men voor de nacompetitie een betere uitgangspositie kunnen werven. Nu wordt er gestart met een uitwedstrijd en indien men in de race blijft, volgen wederom uitwedstrijden. Jammer voor de penningmeester.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

meer foto’s van deze wedstrijd klik HIER

Matthijs Warnar van Grol in duel met Jos Klein Bleumink