DCS JO8-1 (Zevenaar) was afgelopen zaterdag de tegenstander bij de thuiswedstrijd van VIOD JO8-1. Bijna elke wedstrijd sta ik keurig met mijn notitieblokje langs de lijn, nou ja wel een digitaal notitieblokje uiteraard, om alle toeschouwers op de hoogte te houden van de meest recente stand van de wedstrijd en natuurlijk om degene die er niet bij konden zijn, toch een leuke indruk te geven van de wedstrijd. Maar afgelopen zaterdag was ik dus even net iets te laat…. Niet omdat ik me verslapen had, maar omdat een van de mini’s van de HMQ-cup zeer dringend een pleister nodig had. En tja, wie kun je daar beter voor vragen dan je ‘voormalige voetbalcoach’ 😉. Niet alleen kwam ik dit keer 3 minuten te laat voor de wedstrijd. Ik maak blijkbaar nog wel eens vaker een ‘foutje’. Zo schreef ik vorige week nog dat Hayley dit seizoen niet meer mee zou voetballen, maar dat had ik mooi mis. Ze was er weer bij afgelopen zaterdag en hoe! Vol energie natuurlijk en met super veel zin begon ze aan de wedstrijd samen met ‘haar’ 7 jongens 😊.

Eerste helft
Ondanks het feit dat ik te laat was, kon ik gelukkig wel zien wie als keeper was uitgekozen. Het was Thijmen die in een mooi blauw tenue in het doel stond! In de wissel waren begonnen Quinn en Finn. Maar, het eerste doelpunt had ik dus al gemist. Toen ik vroeg wie van onze toppers gescoord had, kreeg ik helaas als antwoord dat niet VIOD had gescoord, maar DCS. We stonden dus al binnen 3 minuten met 0-1 achter! Dat beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Ik moet ook zeggen dat er weer een paar grote knapen tussen zaten bij de tegenstander, met een erg hard schot. Maar, gelukkig hadden wij een hele goede keeper! En ook zoals altijd een hele goede ‘drive’ om na een achterstand gewoon door te voetballen en niet te mopperen. Om deze reden werd het dan ook al snel 1-1, door een mooi schot van Tom. Hierna werd er veel aan beide kanten aangevallen, het was in ieder geval een leuk begin van de wedstrijd. Wel was de bal helaas iets meer aan de kant van Thijmen dan aan de kant van  de keeper van DCS. Dinzer werkte veel ballen weg en Thijmen was sterk in het doel. Helaas zat daar toch echt een doelpunt voor DCS aan te komen, die echt niet te stoppen was, 1-2 voor DCS.

Time out

Na de time out mocht VIOD de aftrap nemen. Finn kreeg hierbij gelijk een mooie kans en ging alleen op de keeper af. Helaas kwam er geen doelpunt uit. Wel was er daarna mooi samenspel van Finn, Tom en Quinn. Tom schoot de bal richting het doel, de bal kwam terug en Quinn probeerde het nog een keer, maar de bal wou er niet in… Vlak daarna schoot Tom nog een bal keihard tegen het hoofd van de tegenstander. Deze had erg veel pijn, maar voorkwam wel een doelpunt. De 2-2 hing in de lucht. Maar wat gebeurde daar? De tegenstander schoot de bal vanaf een afstand, Thijmen wou hem pakken, maar de bal glipte door zijn handen, geen 2-2, maar een 1-3 voor DCS. 1-3 achterstand dus in de pauze, dit waren onze jongens na de afgelopen wedstrijden niet meer gewend.

Tweede helft

Na de pauze waren het Thomas en Jisse die in de wissel startten. De tweede helft begon mooi voor VIOD door een geweldige aanval van Tom, met een knietje werd de bal over de keeper het doel in geschoten, 2-3. Nog 1 doelpunt te gaan voor een gelijk spel. De keeper van DCS kreeg de bal na een aanval van VIOD en schoot deze helemaal naar de andere kant van het veld. De bal kwam bij Thijmen, hij probeerde hem weg te werken, maar de tegenstander pakte de bal en het werd 2-4. Tom kreeg nog een goede kans om de 3-4 te scoren, maar de bal kwam keihard tegen de paal. Het was op dat moment DCS die hier gebruik van maakten. Ze namen de bal mee naar de andere kant, Thijmen kwam goed uit zijn doel, maar de bal werd net daarvoor aangetikt door de tegenstander, 2-5 voor DCS. De volgende intrap was voor Tom, hij probeerde het zelf en ja hoor, de bal ging rechtstreeks vanaf de zijlijn in het doel, 3-5. De doelpunten vlogen ons om de oren in de tweede helft. Ook Finn probeerde het net als Tom rechtstreeks vanaf de zijlijn met een super goed schot, maar de bal kwam net tegen de lat. En ook Quinn kreeg nog een super mooie kans, hij was helemaal alleen voor de goal, maar…. wat ging hij doen? Hij draaide de andere kant op, hij zocht naar zijn teamgenoten, maar…. die waren er niet, waarna de bal jammer genoeg door een tegenstander werd onderschept. Met 2 man komen ze op Thijmen af, Dinzer trok een sprint er achteraan, maar kon er net niet bij. Gelukkig was daar Thijmen met echt een fantastische redding. De bal ging weer de kant van het doel van DSC op. Er kwam een corner bal voor VIOD. De keeper van DCS ving de bal vanuit de corner, maar legde hem voor zich neer om de bal weg te trappen. Quinn lette goed op en zag hier een kans. Als een duveltje uit een doosje kwam hij tevoorschijn en gaf de bal een schop, de bal rolde het doel in, 4-5.

Time out

4-5 achterstand en nog 10 minuten te gaan, zou het ze nog gelukt zijn om te winnen? DCS mocht de aftrap nemen en begon gelijk met een gevaarlijke aanval, waar was de verdediging? Tom kwam snel helpen met verdedigen, maar ooh nee, hij schoot de bal in het eigen doel. 4-6 voor DCS. Ook Hayley zorgde nog voor een mooie intrap naar Thomas, Thomas schoot hem door naar Tom, Tom schoot op het doel, helaas de bal ging net naast het doel. Een aanval later trapte Thijmen de bal uit, de bal werd mooi aangenomen door Finn, Tom stond vrij, maar Finn besloot om zelf te schieten. Dit loonde zich, want de keeper van DCS zat even helemaal niet op te letten. Hij dacht dat de bal naast ging, maar dat was zeker niet het geval! 5-6. Nog eentje voor een gelijk spel! Met Hayley en Dinzer in de verdediging en Quinn, Finn en Tom in de aanval gingen de laatste 5 minuten in. Maar, in plaats van dat VIOD er nog eentje scoorde, was het DCS die de 5-7 maakte. Nu ging het wel heel lastig worden. Maar ze gaven niet op. Finn mocht een corner nemen, Quinn, Tom en Dinzer stonden klaar om de bal erin te schieten. De eerste poging was van Quinn, toen volgde Tom met een schot en als laatste Dinzer die nog een poging waagde, ja die zat erin! 6-7 was de stand dus en nog 2 minuten te gaan. DCS nam de aftrap, hieruit volgde bijna de 6-8, maar Thijmen zorgde voor een topredding. Wat was het spannend. Een laatste aanval voor VIOD, Tom probeerde een schot van afstand op het doel, de bal kwam via de keeper bij Dinzer, maar Dinzer stond er niet goed voor dus gaf de bal aan Finn en Finn scoorde!!! 7-7 als eindstand.

Een gelijk spel om trots op te zijn! Wat waren deze 2 teams aan elkaar gewaagd. Een hele spannende pot, met zeer sportieve voetballers, want aan het eind werd er een ‘slinger 2.0’ gemaakt. En wat een slinger 2.0 is? Nou, een slinger bij gelijk spel en dus samen met de tegenstander 😊.