Afgelopen zaterdagmorgen speelden de jongens van de JO8-1 tegen de JO8-1 van MvR uit ’s-Heerenberg. Ze hebben de medaille van de avondvierdaagse nog niet eens goed kunnen bekijken of er moet alweer een wedstrijd gevoetbald worden. Maar, dat is voor de jongens geen enkel probleem, voetballen willen ze altijd wel! Ook Tom was er alweer helemaal klaar voor, want hij kwam al geheel in tenue. Dat hij later ook geheel in tenue weer terug moest, was een kleine nadelige bijkomstigheid ?. Jisse daarentegen was er na een zware avondvierdaagse nog niet helemaal klaar voor, waardoor de wedstrijd zonder hem van start ging. Gelukkig kwam hij nog wel, zodat we uiteindelijk toch nog een wisselspeler hadden. Hayley zal helaas dit seizoen niet meer mee kunnen doen, maar uiteraard was ze als trouwe supporter van het team gewoon weer aanwezig!

Eerste helft
Quinn was dit keer onze keeper, en hij had er weer zin in! Hij had weer flink geoefend met keepen, alle profs nagedaan, dus dat moest wel goed komen! Thijmen en Tom namen samen de aftrap. Bij de eerste vrije trap was het al raak. Tom schoot hem ineens in het doel, 0-1 binnen 1 minuut!! Dat was een mooi begin van de wedstrijd. Vlak daarna volgde een intrap die ook door Tom genomen werd, ook deze schoot hij er ineens in. Het doelpunt werd helaas afgekeurd, want er moet eerst gedribbeld of overgespeeld worden voordat de bal in het doel geschoten mag worden. Tom nam de bal opnieuw, maar deze werd onderschept door een tegenstander. MvR nam de bal mee en een van de spelers kwam alleen op Quinn af, gelukkig werd de bal net naast het doel geschoten.

Bij een volgende aanval van VIOD was het Tom die de bal op het doel schoot, de bal kwam tegen de keeper aan en kwam terug het veld in, waarna Thijmen hem er keurig in schoot, 0-2 voor VIOD. Een tijdje later was er weer een hele mooie aanval van VIOD, de hele voorhoede probeerde de bal erin te schieten, maar het was uiteindelijk de voet Thijmen die de bal het doel in schoot, 0-3 voor VIOD! MvR stond nu met 3 doelpunten achter en vond het tijd voor een tegendoelpunt voor VIOD. Een klein foutje in de verdediging zorgde voor een schot op het doel, Quinn kon er net niet bij en zo kwam de stand op 1-3. Na nog een aanval van MvR belande de bal uiteindelijk in de handen van Quinn, Quinn schoot de bal uit naar Dinzer, Dinzer schoot hem naar Tom en Tom gaf hem op de middellijn weer terug aan Dinzer, die hem vanuit de middellijn heel mooi boven in de hoek schoot, 1-4 voor VIOD! Jisse was inmiddels omgekleed en mocht gelijk het veld in, want Tom was bij een duel een beetje geblesseerd geraakt. Er volgde een aanval van MvR, maar gelukkig was daar Quinn, die net voor de time out een hele mooie redding liet zien.

Time-out

Nadat de jongens wat goede tips hadden gekregen van de leiders, werd de wedstrijd weer hervat. MvR mocht de aftrap nemen, maar Finn was gelijk goed fanatiek. Hij pakte de bal af, nam de bal mee naar voren en ja hoor, hij scoorde de 1-5 voor VIOD! Finn mocht gelijk de volgende corner nemen, hij schoot naar Thijmen, Thijmen naar Dinzer, nee, helaas ging de bal net naast het doel. Ook Thomas maakte nog bijna een doelpunt, hij kreeg een mooie voorzet van Thijmen, maar nummer 6 wou er voorlopig nog niet in. Thijmen en Dinzer waren samen goed aan het verdedigen, maar het was tijd voor Thijmen om even in de wissel te gaan. Dat zorgde voor wat verwarring achterin waardoor al snel niet alleen de 2-5, maar ook de 3-5 een feit was. Tom kreeg nog een kans vanuit een corner, maar het was de keeper van MvR die de bal in de handen ving. 3-5 was dan ook de stand in de rust.

Tweede helft
Thomas startte de tweede helft in de wissel. De tweede helft begon met diverse aanvallen van beide kanten. Jisse zorgde een paar keer voor mooi voetenwerk en doelpunt nummer 6 kwam uiteindelijk voort uit mooi samenspel tussen Tom en Thijmen. Tom die Thijmen keurig in de voeten wist te spelen vlak voor het doel en Thijmen de bal er vervolgens netjes in schoot, 3-6 voor VIOD! Finn liet nog weer zien een echte spits te zijn en pakte voorin zo zijn momenten. Helaas werd de bal telkens net weggewerkt door de keeper van MvR. Er volgden weer een paar aanvallen van MvR. Het was Dinzer die dit keer in de wissel stond, waardoor de verdediging weer wat onrustig werd. MvR maakte hier gebruik van en scoorde de 4-6 en de 5-6 redelijk makkelijk. Zo werd het in de tweede helft nog een hele spannende wedstrijd. Net voor de time out was er nog een kans voor Tom, een schot van afstand ging helaas net over het doel van MvR.

Time out

Een goede peptalk van de leiders was nodig, want nu nog verliezen zou echt zonde zijn. MvR nam wederom de aftrap en daar was weer Finn, die als spits direct de bal bij de aftrap al wist te bemachtigen. Maar MvR pakte de bal weer terug en er volgde een schot op het doel. Quinn tikte de bal gelukkig keurig uit het doel. Thomas nam de volgende corner, maar de bal werd onderschept door MvR, dankzij goed verdedigend werk van Thijmen kreeg de tegenstander geen kans om te scoren. Maar, wat gebeurde er toen? De bal werd vlak voor het doel afgepakt door MvR, waardoor de 6-6 toch een feit was. Dinzer kwam weer in het veld en Jisse ging in de wissel. VIOD moest nu echt alles gaan geven om nog te winnen. Dat deden ze ook, de bal werd keurig rond getikt, Tom gaf uiteindelijk een prachtige voorzet, welke door Dinzer in het doel werd geschoten, en de voorsprong was gelukkig weer een feit, 6-7 voor VIOD. Tom ging echter nog voor iets meer zekerheid en schoot vlak daarna ook nummer 8 in het doel, 6-8 voor VIOD! Kort voor het eind werd Tom gewisseld, waardoor er nog even dreiging volgde vanuit de kant van MvR, met de 7-8 tot gevolg. VIOD zou deze wedstrijd toch wel gaan winnen? Jazeker, want daar was al het fluitsignaal, einde wedstrijd!! Eindstand 7-8 voor VIOD!

Zoals na elke gewonnen wedstrijd werd er ook dit keer een slinger gevormd door de jongens. In plaats van naar het eigen publiek te rennen, deden ze dat dit keer richting de ouders van de tegenpartij, die hier overigens erg hard om konden lachen ?.

door de razende reporter van VIOD JO8-1