Afgelopen zaterdagmorgen speelden de jongens van de JO8-1 tegen de JO8-2 van v.v. Dieren. We gingen vroeg op pad, want de uitwedstrijd in Dieren begon al om 08.30 uur! Dat zijn de jongens normaal gesproken wel gewend, maar na 2 weken vakantie te hebben gehad, was dat voor sommigen wel weer even wennen. Niet alleen voor de jongens trouwens, want ook een van de leiders zette de wekker onopgemerkt uit en sliep nog even verder ? Eenmaal in Dieren aangekomen, kwamen we erachter dat degene met de tenues nog helemaal niet aanwezig was. Toen het echt al tijd begon te worden voor de warming up, stelde ik voor dat ze dan toch maar in hun ondergoed moesten gaan voetballen. Nou, dat was eigenlijk helemaal geen probleem, aldus de jongens, want voetballen in je ondergoed dat is eigenlijk best cool. Helaas kwam op dat moment net de tas met tenues eraan, dat was jammer zeg!

Eerste helft

Na wat verwarring over wie er ging keepen zaterdag, werd toch Tom onze keeper. Hayley die namelijk eigenlijk weer mee zou doen, was helaas weer opnieuw door haar enkel gegaan en moest wederom toekijken vanaf de zijlijn ☹. Maar, Tom die al de hele vakantie als keeper had getraind, had er zeker wel zin in! Zoveel zin dat hij was vergeten om voor die tijd even te plassen, zodat we bijna zonder keeper de wedstrijd moesten beginnen. Doordat Hayley nog geblesseerd was, was er wederom maar 1 wisselspeler. Dat was Jisse. De wedstrijd begon gelijk spannend, in het positieve van VIOD. Dinzer had de bal afgepakt van de tegenstander, en gaf deze aan Thomas, die gelijk het eerste schot op het doel een feit maakte. Helaas ging de bal er net niet in. Ook daarna was het vooral VIOD die aan de bal was. Vanuit een intrap genomen door Thijmen, schoot de bal langs Finn, die helaas de bal net niet kon raken. Er volgde nog een corner van Thijmen, maar die kwam bij de tegenstander terecht. In plaats van de bal weg te werken schoot de tegenstander de bal voor het doel. Een mooie kans voor VIOD, die in eerste instantie niet benut leek te worden, maar uiteindelijk toch mooi door Finn in het doel werd geschoten, de 0-1 voor VIOD is een feit!

Wat opviel is dat deze jongens echt een stuk groter waren, dat is wel vaker zo, maar in dit team waren ze echt allemaal groot. Na de 0-1 volgde dan ook gelijk veel dreiging vanuit de kant van Dieren, maar Tom stond zijn mannetje en liet de bal niet zomaar in het doel gaan. Thijmen nam een mooie intrap vanuit eigen helft en schoot de bal in de voeten van Dinzer, die de bal zonder aanname hard op het doel schoot, helaas net over. Na deze mooie kans volgde weer veel dreiging vanuit de kant van Dieren. Gelukkig werd er goed verdedigd door Quinn en Dinzer. Jisse kwam weer in het veld en Thomas ging de wissel in. Er volgde een corner vanuit de andere kant. Thijmen onderschepte de bal en schoot hem door naar Dinzer, die de bal in de voeten gaf van Finn. Finn zijn eerste schot raakte de keeper, maar hij kreeg een herkansing en schoot de bal er keurig in. 0-2 voor VIOD!

Time-out

VIOD had de smaak te pakken en liet mooi samenspel zien. De jongens beginnen echt hun eigen posities te creëren. Dinzer en Thijmen stonden goed te verdedigen, Jisse en Quinn speelden goed samen op het middenveld en Finn en Thomas zorgden voor echt spitswerk. Thomas nam een intrap vanuit de zijlijn en maakte bijna een rechtstreeks doelpunt. Vlak daarna volgde een corner vanuit de kant van Dieren. De bal ging er niet in, maar bleef wel in het bezit van Dieren. Er volgde een schot van afstand, onhoudbaar van Tom, en dus 1-2. Dieren werd hierna ineens een stuk beter en kregen meer balbezit. Dinzer en Jisse pakten de bal een paar keer goed af. Er kwam nog een schot van afstand door Dieren, maar die werd keurig in de handen gevangen door Tom. Daarna was er nog een schot van Dieren die net naast ging en nog een keurige redding van Tom. Waardoor de stand in de rust 1-2 voor VIOD bleef.

Tweede helft

De tweede helft begon Finn in de wissel en Thomas mocht weer in het veld. Quinn zorgde voor een mooie intrap in de voeten van Thijmen, die de bal helaas net naast schoot. De bal ging heen en weer, want ook Dieren nam een goede corner, die net gemist werd door een van de spelers. Daarna schoot Tom de bal naar Thomas, die de bal gaf aan Quinn. Het schot van Quinn ging helaas net mis. De bal ging weer naar de andere kant en Dinzer maakte een klein verdedigend foutje, waardoor het bijna 2-2 werd, maar de bal ging gelukkig net langs het doel. Ook Thomas kreeg nog een goede kans. Hij nam de bal helemaal alleen mee naar voren, maar wist de bal helaas net niet in het doel te schieten. Dinzer en Thijmen moesten hard aan de bak en werkten heel wat ballen weg achterin. Ook Jisse liet op het middenveld goed verdedigend werk zien. Er volgde een wissel van Finn met Dinzer, oh nee, iets te vroeg gewisseld misschien… 2-2 was ineens de stand. Steeds meer dreiging achterin volgt. De verdediging was even in de war, Thijmen moest geholpen worden achterin anders zou dat niet goed gaan. Tom kreeg ineens heel veel ballen, maar die was gelukkig in topvorm. Er kwam nog een aanval van Thijmen, hij nam de bal van achter mee naar voor, maar speelde de bal helaas iets te ver naar de zijkant, waardoor de bal uit ging. Dinzer mocht weer in het veld en Jisse ging in de wissel.

Time out

De bal ging ook na de time out weer beide kanten op. Eerst was daar een aanval van Dieren. Met drie man kwamen ze op Tom af. Tom moest uitkomen en deed dat ook. Hij stopte de bal met zijn hele lichaam! Daarna schot hij de bal naar Finn, Quinn staat helemaal vrij voor het doel, maar helaas wordt de bal voor die tijd al afgepakt door Dieren. Nog een aanval van Finn, maar ook deze bal wou maar niet in het doel.

Jisse kwam weer in het veld en Thomas ging in de wissel. De scheidsrechter begon helaas steeds iets meer in het voordeel van Dieren te fluiten, wat toch jammer was bij zo’n spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Er volgde een stuiterbal na een blessure van Dieren. De bal werd van afstand geschoten richting het doel. Tom ving de bal, maar helaas in het doel in plaats van ervoor. 3-2 voor Dieren. Kort daarna was het Dieren die een schot van afstand nam. De bal kwam wederom in het doel, waardoor de stand op 4-2 kwam. Met nog 5 minuten te gaan was er nog heel wat werk aan de winkel voor VIOD! Maar, ze deden hun uiterste best. Bij een uittrap van de keeper van Dieren werd de bal onderschept door Finn, Finn schoot de bal naar Thijmen die hem voor het doel gaf aan Quinn, en ja hoor Quinn scoort de 4-3! Er was nog een kans voor VIOD, met nog 1 minuut te gaan mocht Thijmen een corner nemen, maar helaas werd er geen afstand gehouden door Dieren waardoor Thijmen de bal direct tegen een van de tegenspelers schoot….. einde van de wedstrijd.

De jongens hebben goed gevochten en Tom was een topkeeper. De eerste helft was VIOD beduidend beter, de tweede helft kreeg Dieren wat meer kansen. Of het een terecht verloren wedstrijd was of niet, dat blijft de vraag. Ze hebben in ieder geval een hele mooie wedstrijd gevoetbald!

door Jissel