Maandag 28 mei 2018, 17:45 uur en nog rond de 30 graden. De mannen van VIOD betreden het sportpark de IJsselweide te Gendringen. Deze avond de laatste competitiewedstrijd voor onze mannen. Staat er nog iets op het spel? Jazeker! De winnaar van deze wedstrijd mag zich kampioen noemen. Ondanks dat wij het na de halve misstap van afgelopen zaterdag tegen AD’69 rustig en relax willen houden, lukt dit niet. Voor beide teams is het een bijzondere avond. Kosten nog moeite zijn gespaard en de supporters van beide teams zijn volop aanwezig.

Na een goede warming-up mogen beide teams o.l.v. de scheidsrechter en Doetinchems vuurwerk het veld betreden om de supporters te begroeten. Een officiële toss en dan start de wedstrijd. VIOD dat heel graag wil, start best aardig maar ook wat slordig. Enkele kleine kansjes worden te gehaast uitgespeeld en de Gendringse goalie wordt niet echt op de proef gesteld. De mannen van Gendringen JO11-1 gaan daar veel slimmer mee om. Al snel wordt een slordigheid in de achterlinie afgestraft en de 1-0 staat op het bord. Licht aangeslagen trekken onze mannen weer ten strijde maar helaas na het testen van de deklaat komt Gendringen weer opstomen. Onreglementair wordt de aanval afgestopt en de toegekende vrije trap gaat via de kluts achter de dit seizoen sterk keepende Timme. Onze mannen laten nu toch even de koppies hangen en de meegereisde fans worden iets stiller…

Waar de zon nog steeds aan de hemel staat, pakken zich donkere wolken boven alles wat VIOD is. Er wordt vanalles geprobeerd maar ook de 3-0 valt. Het lijkt een verloren avond te gaan worden. Dan is er de rust en de mannen zoeken chagrijnig de kleedkamer op. De staf bespreekt kort een aanpassing in speelstijl en de mannen worden ingelicht. Na een snel bekertje ranja staan onze mannen dan ook weer klaar voor de aftrap.

Nu 25 minuten vol gas! Dit lijkt aardig te lukken en de 3-1 staat op het bord. Niek ziet zijn vele trek en sleurwerk eindelijk beloond! Klasse actie en VIOD leeft weer op. Er is voldoende strijd maar het levert niets op. Met inmiddels nog 11 minuten op de klok kunnen de koppen nog even bij elkaar voor een ingelaste drinkpauze. De staf geeft aan dat het kampioenschap weg is en dat ze de avond gewoon lekker moeten uit voetballen. Laat maar zien wat we kunnen en geleerd hebben. Of dit dan een soort bevrijding was? De druk was er misschien wel af? VIOD ging nog 1 x vol gas en de 3-2 viel door een goede aanval opgezet door Lloyd die Julian in staat stelde te scoren. Er kwam geloof en VIOD pakte door! Al onze mannen stonden op. Quint die de gehele rechterzijde beliep en ballen veroverde. Jorg die bikkelde als vanouds en de deur samen met Koen achterin dicht hield. Maar ook de de inmiddels ingevallen Timo gooide schroom van zich af en kleunde in de duels met een tegenstander die een kop groter was. Voorin rommelde Silvan lekker tussen de linies en maakte het de verdediging lastig. Wat was het opeens een gevecht!

Julian liet nog maar eens zien dat zijn afstandsschot voor menig keeper onhoudbaar is…3-3!! Iedereen leek gek te worden en met nog een kleine 5 minuten op de klok was het nu alles of niets. De meegereisde supporters schreeuwden als een 12e man onze mannen naar voren. Echter begon de tijd te dringen en het leek steeds lastiger om er door te komen… Gendringen kwam er niet meer uit en VIOD kreeg een corner, de inswinger van Timo werd linea recta weer richting Timo gespeeld en in een impuls denk ik tikte hij hem door naar Julian, die nam hem aan, kapte de verdediger uit en schoot hem beheerst in de de rechterbovenhoek 3-4! Een deels van de supporters rende het veld al in, spelers en staf vielen elkaar in de armen en het gejuich moet vast in Dichteren te horen zijn geweest!! Wat een ontknoping! Maar er stond nog 1,5 minuut op klok… Gendringen zette nog wel aan maar VIOD was feller en Silvan ontfutselde de keeper zelfs nog de bal, echter was de hoek te moeilijk om de bal in de touwen te kunnen schieten. Van diverse kanten werd de scheidsrechter gewezen op de inmiddels verstreken tijd en de best man floot dan ook niet veel later af.

VIOD JO11-2 is kampioen! Wat een topprestatie in deze voor ons zware fysieke competitie. Het feest op en rond het veld barstte los! Ook werd er snel nog de tegenstander bedankt die uiterst sportief haar verlies nam. Toen was het tijd voor feest! Juichen, zingen, knuffels van de ouders en veel zoetigheid.

Zelf vuurwerk en confettiekanonen waren aanwezig! 1 groot feest, met de kleren aan onder de douche en lekker gek doen! Het bleef nog lang onrustig in Gendringen.

Een mooie afsluiting van een leerzaam seizoen.Aankomende week beginnen we aan de eerste van de 4 geplande toernooien op het NK voor teams van onder 10.

Een mooie test om te zien waar we staan in onze eigen leeftijdscategorie.Eerst nog maar een paar dagen genieten van de beelden.

 

 

 

 

Bekijk hier de VIDEO