Na de (verdiende) 1-0 nederlaag tegen koploper VVG’25 bleef VIOD JO19-1 ook dit keer met lege handen. Op sportpark Pluimerskamp werd met 2-0 verloren van Zelos JO19-1. Een uitslag die overigens net zo goed andersom had kunnen zijn, want beide doelpunten vielen in de slotminuten van de wedstrijd in een fase waar ook VIOD enkele malen dichtbij een doelpunt was geweest.

De bank van VIOD was dit keer weer goed gevuld met jongens ‘in burgerkleding’, want zowel Boy als Len zaten in de dug-out naast trainer-coach Roy en elftalleider Bas. Beiden waren vanwege blessures niet in staat te voetballen. Ook Julian was er niet bij, hij ontbrak in verband met een familieweekend. Na nog geen kwartier spelen haakte ook Dax noodgedwongen af. Hij werd slachtoffer van een forse charge van zijn fysiek sterke tegenstander waardoor er sprake was van het dubbelknappen van zijn enkel.  Olle kwam er aldus al snel in en dat heeft zijn tegenstander geweten! Tot het einde van de wedstrijd gingen beide spelers keihard het duel aan met elkaar, maar gelukkig werd er nooit een sportieve grens overschreden. In de beginfase kregen de gasten uit Doetinchem de nodige mogelijkheden – o.a. vrije trap van Ryan en een kopbal van Laurens – maar beide keren had de Zelos-keeper een afdoende antwoord.

maar ook hij is natuurlijk “geen echte killer”

Na dit vlotte begin van VIOD ontstond er in de eerste helft al snel een status quo en kwamen beide ploegen tot niet veel doelgevaar. Tijn verzorgde steeds de noodzakelijke rugdekking en die ene keer dat hij er niet stond gooide Olle zich – bijna met gevaar voor eigen leven – met succes voor het keiharde schot van z’n tegenstander. Op het middenveld liet Ryan zich nadrukkelijk gelden. Sinds de aanvoerder met het eerste elftal meetraint én meespeelt acteert hij (logischerwijze?) in een veel hoger tempo dan voorheen. Ryan nam aldus zijn collega-middenvelders Ian en Thijs “bij de hand” – zoals het een echte aanvoerder betaamt – die daardoor haast automatisch meegingen “in de strijd.” Voorin manifesteerde met name Laurens zich middels enkele technische hoogstandjes, maar ook hij is natuurlijk “geen echte killer” voor de goal. Ook in de tweede helft kwam VIOD maar moeizaam tot echte kansen, terwijl de tegenstander uit Zelhem nu wél enkele keren gevaarlijk door wist te komen. Tijn wist met een vliegende tackle een zeker gewaand doelpunt te verhinderen en de weer prima keepende (én coachende) Niels leek ook vandaag weer onpasseerbaar.

Een discutabel besluit van de arbiter

Tot de slotminuut. Net nadat Wessel (twee keer) en Rick dichtbij de openingstreffer waren geweest – na prima voorzetten van de ingevallen Kaan – kwamen de gastheren toch nog op een niet meer verwachte voorsprong. Dilan verdedigde zijn tegenstander middels een prima sliding, maar tot ontzetting van alles wat VIOD was wees de scheidsrechter naar de stip. Een discutabel besluit van de arbiter die sowieso niet zijn beste dag leek te hebben, want hij zorgde menig keer voor de nodige verwarring bij beide teams. Een penalty dus voor Zelos en daar wist de spits wel raad mee….. hij schoot de bal keihard via de paal binnen, 1-0! VIOD ging in de resterende (blessure)tijd nog massaal in de aanval en was via Tijn zelfs nog dichtbij een niet onverdiende gelijkmaker. Jammer genoeg stond de keeper van Zelos precies goed opgesteld bij het harde schot “vanaf randje zestien.” En dat zul je altijd zien, in de tegenaanval counterde Zelos heel simpel naar 2-0! In de slotseconde had het zowaar nog 3-0 kunnen worden, maar nu wist Dilan de inzet van zijn tegenstander te blokken.

Al met al een onnodige nederlaag, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Zelos in de tweede helft wel meer balbezit achter z’n naam had staan (verhouding plm. 60-40). Volgende week kan VIOD zich hopelijk revancheren wanneer Colmschate JO19-1 te gast is op sportpark Dichteren. Een tegenstander die te pakken moet zijn, al zal Roy vanwege alle blessureleed  moeten schipperen om überhaupt een representatief elftal op de been te krijgen…..

opstelling VIOD: Niels Mulder; Dilan Ozerdogan, Tijn Lubbers, Dax Oosterbaan (13. Olle Rekers), Niek Monchen; Ryan Chevalking, Thijs Lieffering, Ian Bruijs; Rinke Giesen (75. Kaan Ozerdogan), Wessel Rensen, Laurens van der Luit (60. Rick Vorwerk).

Foto’s van Hilda Weenink.