VIOD JO19-1 wist de competitie af te sluiten met een overwinning. Tegenstander sv Colmschate’33 JO19-1 kreeg op sportpark Dichteren maar liefst vier tegentreffers te slikken. De 4-0 overwinning was overigens niet eens geflatteerd, want de thuisclub liet tal van mogelijkheden onbenut.

‘Wessel had nog voor de pauze de score kunnen verdriedubbelen’

SV Colmschate’33 speelde met twee spitsen en vier middenvelders en VIOD had in de beginfase de nodige problemen met deze speelwijze. Dax en Tijn kwamen beiden min of meer noodgedwongen in de mandekking te staan, waardoor Dilan de vrije man werd. Roy greep in door Dilan naar het centrum te dirigeren, maar daardoor moest Ryan zo’n beetje de hele rechterkant bestrijken en daar ligt niet zijn kracht. Desalniettemin werd VIOD al snel de bovenliggende partij en kwam het halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. De mee opgekomen Tijn speelde Wessel aan,  die knap wegdraaide van z’n tegenstander en de bal onder de Colmschate-doelman doorschoof; 1-0! Wessel had nog voor de pauze de score kunnen verdriedubbelen, maar eenmaal schoot hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal en even later belandde zijn uithaal in het zijnet. Inmiddels had Dax geblesseerd het strijdtoneel verlaten en hij werd vervangen door Nick die al een wedstrijd van JO17-1 in zijn benen had. Daar had hij blijkbaar geen hinder van, want Nick viel uitstekend in. Ook Rinke haakte geblesseerd af en hij werd vervangen door Thijs.

‘Met een perfecte boog verdween de bal over de uitgelopen keeper’

Toen ook Dilan in de rust aangaf niet meer verder te kunnen moest Roy echt even puzzelen, want per slot van rekening kon hij al niet beschikken over Niek (op welverdiende vakantie in Marokko na de nodige examenstress) en het geblesseerde duo Len en Boy. Ruben (JO19-4) ging Dilan vervangen en ook hij kon terugzien op een geslaagd debuut voor de JO19-1. Ian ging in de tweede helft aan de rechterkant spelen, waardoor aanvoerder Ryan iets makkelijker z’n stempel kon drukken op het aanvalsspel van de thuisploeg. In de 50e stuurde Tijn – met meer geluk dan wijsheid – Laurens de diepte in en de linkerspits rondde stijlvol af. Met een perfecte boog verdween de bal over de uitgelopen keeper; 2-0! De wedstrijd ging nog geen vijf minuten later definitief in het slot toen Wessel op de voor hem karakteristieke wijze vier spelers passeerde alsof ze er niet stonden en de bal zo’n beetje vanaf de achterlijn binnenschoof; 3-0! In het laatste kwart van de wedstrijd ging de hitte zijn tol eisen en lieten beide ploegen de nodige verdedigende steken vallen. De aanvallers van de tegenstander uit het stadsdeel van Deventer kregen de nodige mogelijkheden, maar stuitten steeds weer op de goed keepende Niels. Ook de thuisclub kreeg riante kansen (o.a. Ryan, Thijs, Rick en Wessel), maar alleen de ingevallen Damian (JO17-1) wist nog het net te vinden toen hij vijf minuten voor tijd een breedtepass van Wessel binnentikte; 4-0!

‘Trainer-coach Roy, grensrechter Marcel en elftalleider Bas werden direct na het laatste fluitsignaal van arbiter Mark Prakke nog even in het zonnetje gezet’

Zo kwam er een bevredigend einde van de competitie voor VIOD JO19-1. Dat heeft het team ook verdiend, want ondanks enkele ongelukkige nederlagen was er nooit sprake van een negatieve instelling. Noch bij de spelers noch bij de begeleiders, met als gevolg dat de  trainingsopkomst zo goed als optimaal bleef. Op initiatief van Ryan en al zijn medespelers werden trainer-coach Roy, grensrechter Marcel en elftalleider Bas direct na het laatste fluitsignaal van arbiter Mark Prakke nog even in het zonnetje gezet. Een geste kenmerkend voor de positieve sfeer binnen het team.

‘de spelers kunnen nu uitwaaien naar Sunny Beach, Lloret de Mar, Albufeira’

Er resten nog twee toernooien (in Wehl en in Veenendaal), waarna de spelers uit kunnen waaien naar Sunny Beach, Lloret de Mar, Albufeira en andere al dan niet tropische bestemmingen. De ‘tweedejaars’ Julian, Rick, Wessel, Rinke en Dilan gaan volgend seizoen bij de senioren spelen. Van de tien ‘eerstejaars’ heeft Dax aangegeven het voetbal voor gezien te houden, terwijl Thijs en Niek gaan studeren (indien ze slagen!). Hopelijk is dit duo in staat om te blijven voetballen bij VIOD. De rest gaat zeker door en wordt in ieder geval aangevuld met Milan (terug van een jaartje highschool in Idaho) en verder met spelers uit de huidige JO19-2, JO19-4 en JO17-1. Al met al lijkt er genoeg perspectief te zijn voor een succesvol seizoen 18/19.

opstelling VIOD JO19-1: Niels Mulder; Dilan Ozerdogan (46. Ruben Valkenburg), Tijn Lubbers, Dax Oosterbaan (15. Nick Janssen), Julian Wennekes (70. Damian Weber); Ian Bruijs, Ryan Chevalking, Rick Vorwerk; Rinke Giesen (40. Thijs Lieffering), Wessel Rensen, Laurens van der Luit.

scheidsrechter: dhr. Mark Prakke.

doelpunten: Wessel (2x), Laurens en Damian.

door Bob Lubbers

foto’s Hilde Weenink