ROZENDAAL (VELP)- VIOD liet zich vanmiddag op Sportpark De Pinkenberg in de openingsfase verrassen door VVO uit Velp. Na zeven speelminuten stond de club uit Doetinchem door twee doelpunten van VVO-spits Joost Baarslag met 2-0 achter. In de 2e helft wist VIOD alsnog een puntje uit dit duel te slepen, door doelpunten van Jorn Eijkelkamp en Marten van Delden. VIOD was vooral in de beginfase van deze wedstrijd niet bij de les en gaf de tegenstander vrije doortocht, waardoor binnen 120 seconden twee keer gescoord kon worden. Nog drie speelrondes zijn te gaan. Door het gelijke spel van DCS staat VIOD nog steeds op de derde plaats van de ranglijst met drie punten achterstand op de twee koplopers DCS en MASV. Het blijft spannend in 3C.

De wedstrijd

Trainer Jan Lorsé kon vandaag geen beroep doen op Lukas de Graaf (blessure) en Stijn Tomessen. De centrale verdediger heeft afgelopen week niet kunnen trainen en moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De meegereisde supporters konden hun ogen niet geloven toen na zeven minuten al een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord stond. De VIOD-verdediging staat erom bekend als een solide verdediging met een doelman die zich niet gemakkelijk laat passeren. Toch had VVO slechts een handvol minuten nodig om de eerste treffer aan te laten tekenen. VVO-spits Joost Baarslag genoot van de ruimte en schoot behendig de bal binnen(1-0). Even later nog een treffer, ook op naam van Joost Baarslag. De VIOD-verdedigers keken elkaar aan. Twee tegentreffers binnen 120 seconden, dit was hen dit seizoen niet eerder overkomen. Iedereen was in ieder geval wel wakker geschud. Na ’n kwartier krijgt VIOD de eerste scoringsmogelijkheid. Een pass van Lex Overbeek komt bij Huub Oosterink aan en zijn inzet wordt door keeper Mark te Witt tot corner verwerkt. Ook weet deze keeper, die in de heenwedstrijd in Doetinchem een cruciale fout maakte waardoor VIOD toen op voorsprong kwam, een afstandsschot van Lex Overbeek uit de linkerhoek weg te boksen en behoedt zijn club voor een tegentreffer.

 

Er zit niet veel gang in de wedstrijd. Regelmatig moet scheidsrechter Teun van der Velden uit Boekelo zijn stopwatch stil zetten voor alweer een blessure behandeling. Vooral de thuisclub weet het spel hierdoor te ontregelen en krijgt van de leidsman, tot ergernis van trainer Jan Lorsé, hiervoor alle tijd. VIOD op zoek naar een aansluitingstreffer, maar heeft geen geluk bij de afronding. Uit een vrije trap van Lex Overbeek lijkt die treffer er toch aan te komen, maar Julian Bril en Vincent Bosch lopen al koppend elkaar in de weg. Jos Klein Bleumink probeert het diverse malen van afstand, maar zijn schoten op doel stichten geen gevaar. Nog net voor rust een dubbele kans voor VIOD om de tussenstand iets dragelijker te maken. Vincent Bosch ziet zijn kopbal tegen de lat belanden. In de rebound schiet Bosch de bal in de verre hoek, die door de VVO keeper wordt onderschept. Ook een schot van Julian Bril treft geen doel en zo gaan de teams rusten met een 2-0 score.

De 2e helft

Nadat Jos Klein Bleumink zijn schot op doel net over de lat ziet verdwijnen, valt dan eindelijk de verdiende treffer voor VIOD. Bij de achterlijn in de zestien wordt de bal teruggelegd door vleugelverdediger Thomas Jansen, waar Vincent Bosch klaar staat om de bal vanaf tien meter binnen te schieten. Zijn eerste doelpoging wordt geblokt en met een halve omhaal probeert Bosch andermaal de bal richting doel te krijgen. De bal valt voor de voeten van Jorn Eijkelkamp, die in tweede instantie de bal langs VVO doelman Mark te Witt en verdediger Ted Bronkhorst schiet, die zijn keeper op de doellijn was komen assisteren. Echter de bal verdwijnt in de andere hoek van het doel en VIOD heeft zijn doelpunt te pakken (2-1). Tien minuten later nog een scoringskans voor Jorn Eijkelkamp, maar zijn inzet op een paar meter van het doel verdwijnt simpel in de handen van de VVO-doelman. Twee minuten later houdt VIOD-doelman Willem Thijssen zijn team in de wedstrijd, door de bal uit de linkerhoek te tikken. Na de drinkpauze een dubbele wissel bij VVO. Vermoeid laten Dennis de Ridder en Ramon Steenbergen zich gewillig wisselen. Een kwartier voor tijd wil Thomas Jansen de VVO-doelman, die ver voor zijn doel staat, verrassen. Of was het toch een voorzet op Jorn Eijkelkamp? De bal zeilt over de doelman en de lat heen. Direct hierna de gelijkmaker, waar je op kon wachten. VIOD komt steeds meer opzetten en zet direct druk bij balverlies. Op rechts komt de bal bij Thomas Jansen, die ook bij de eerste treffer aan de basis stond. Geheel ongehinderd kan hij opkomen om de bal met een bananenflanke voor te zetten.  VIOD-aanvoerder Marten van Delden loopt de zestien binnen en kopt de bal tegen de touwen, langs doelman Mark te Witt, die verrast lijkt en te laat naar de bal gaat (2-2).

Zit er voor VIOD nog meer in het vat? Opgelucht haalt men adem als een schot op doel van VVO-spits Joost Baarslag via de paal weer in het veld springt. Dan gaat de extra tijd in. De inhaalrace heeft voor VIOD toch veel kracht gekost en men koestert het puntje na de 2-0 achterstand. Jos Klein Bleumink mag van scheidsrechter Teun van der Velden eerder gaan douchen, na zijn tweede gele kaart. Na slechts vier extra speelminuten, er is een drinkpauze geweest, diverse wissels en vele blessure behandelingen, volgt het laatste fluitsignaal.

VIOD was vanmiddag in het begin van de wedstrijd niet bij de les en dit heeft achteraf gezien twee wedstrijdpunten gekost. Deze twee punten kunnen weleens cruciale punten zijn, daar koploper DCS vandaag ook punten liet liggen. Aankomende zondag krijgt het team van Jan Lorsé de mogelijkheid om zich te revancheren. Dan volgt de uitwedstrijd tegen sc Rheden. Nog drie wedstrijden te gaan. Wie wordt er kampioen en wie mag nacompetitie spelen? Op 27 mei, omstreeks 16 uur, krijgen we antwoord hierop.

door John van der Kamp

foto’s en video Erik Eikelkamp

 

Binnen zeven minuten wordt VIOD doelman Willem Thijssen tweemaal gepasseerd

Vincent Bosch in duel om de bal met VVO aanvaller Joost Baarslag

Jos Klein Bleumink speelde vandaag een ongelukkige wedstrijd

Jorn Eijkelkamp schiet in tweede instantie de bal tegen de touwen

De VVO speler is iets eerder bij de bal dan VIOD aanvoerder Marten van Delden

VVO keeper Mark te Witt feliciteert Marten van Delden met zijn doelpunt. Toch een sportief gebaar van de VVO doelman.