DOETINCHEM – VIOD heeft vanmiddag ook Gendringen aan de zegekar weten te binden. Na een 1-0 ruststand door een doelpunt van Jorn Eijkelkamp, kwam Gendringen in de 2e helft door Sander Kuiperij op gelijke hoogte.  Vijf minuten op tijd trok de thuisclub toch de zege naar zich toe. Het was aanvaller Mike Severs die een mooie steepass van Marten van Delden wist af te ronden. Door deze zege blijft VIOD aan kop van de 3e periode en staat op plaats drie van de ranglijst. Zondag uit bij Grol valt de beslissing of dit seizoen een vervolg krijgt.

Eerste helft

Het begin van de wedstrijd was het aftasten van de beide teams. VIOD leek meer aanspraak te maken op de openingstreffer. Een goede voorzet van Mike Severs werd met veel risico door Huub Oosterink op de pantoffel genomen. De bal gaat een paar meter naast. Dan lijkt VIOD toch op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Raymond Foget uit Elst keurt de treffer van Huub Oosterink af op advies van de assistent van Gendringen. Nadat Jos Klein Bleumink de bal uit vrije positie, randje zestien, net over de lat knalt, valt de verdiende openingstreffer voor de thuisclub. Julian Bril staat aan de basis, die Jorn Eijkelkamp rechts van het doel vindt. Eijkelkamp schiet de bal met een halve omhaal binnen  Ook nu vlagt de assistent van Gendringen voor buitenspel, maar de leidsman, die op één lijn stond, blijft bij zijn beslissing en wijst naar het midden (1-0). Gendringen is op een paar vrije trappen na, niet echt gevaarlijk voor het doel van VIOD geweest in het eerste deel van de wedstrijd. Tim Stubbe kreeg de beste kans om te scoren, net voor rust. Stubbe, staand op de doellijn, mist de bal op een haar en de rust gaat in met een 1-0 voorsprong voor VIOD.

Tweede helft

In het eerste kwartier van het tweede deel gebeurd er weinig. Wel dringt Gendringen steeds meer aan, maar VIOD is op haar hoede. Trainer Jan Lorsé brengt een wijziging aan in zijn team. Hij haalt middenvelder Dominic Bolmeijer naar de kant en brengt Stijn Tomesen in het veld, die centraal achterin gaat spelen. Julian Bril schuift een linie op. Nadat Thomas Jansen namens VIOD de bal vanaf zestien meter net naast schiet, krijgt Huub Oosterink de kans om zijn doelpuntje mee te pikken. Gendringen-keeper Michiel Kok komt snel uit zijn doel, om de doelpoging van Oosterink te onderscheppen. Gendringen zet de verdediging van VIOD steeds vaker onder druk en niet geheel onverwachts valt de verdiende gelijkmaker. Paul Stubbe staat aan de basis van deze treffer en routinier Sander Kuiperij rondt de goede aanval bekwaam af (1-1). Lang kan het team van trainer Frank Lukassen de gelijke stand niet vast houden. De waarschuwing komt al een paar minuten later via Mike Severs, die de bal in vrije positie in de handen van de Gendringen doelman schiet. Drie minuten voor tijd valt dan toch het winnende doelpunt voor VIOD. Net over de middenlijn geeft VIOD-aanvoerder Marten van Delden een steekpass op Mike Severs, die met bal richting doel sprint. Hij omspeelt de uitlopende doelman en kan, nadat hij de bal weer onder controle heeft gekregen,  de bal in het verlaten doel schieten (2-1). Hierna krijgt dezelfde Mike Severs tot twee keer toe de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar laat de mooiste kansen onbenut. Na zes minuten extra tijd fluit de leidsman voor de allerlaatste maal en wint VIOD ook van Gendringen.

Zondag wacht de laatste wedstrijd, uit tegen sv Grol. Misschien is ’n gelijkspel voldoende om de periodetitel binnen te halen. Mocht OBW van koploper DCS winnen, dan is winst gewenst. Zondag weten we meer.

door John van der Kamp

foto’s en VIDEO: Erik Eijkelkamp

VIDEO van het beslissende doelpunt van Mike Severs. De video start op het moment dat de pass van Marten van Delden is gegeven.

Thomas Jansen onderschept de bal, voordat Kelvin Meijer gevaarlijk kan worden

Lukas de Graaf maakte een goede inval beurt.

Inleiding van het winnende doelpunt. Mike Severs omspeelt de doelman en scoort even later de 2-1

Ook Marten van Delden lukt het niet om de verdediging van Gendringen te omspelen

Marten van Delden werd verkozen tot de Man of The Match. Hij gaf de beslissende assist op het winnende doelpunt

meer foto’s van deze wedstrijd: klik HIER

Stijn Tomesen (l) neemt afscheid van VIOD 1 na 284 wedstrijden. Bedankt Stijn !

Stijn Tomesen: Na de wedstrijd werd Stijn Tomesen bedankt voor zijn trouwe dienst in VIOD 1. Hij gaf eerder te kennen om aan het eind van dit seizoen te gaan stoppen. Stijn debuteerde in het seizoen 2005-2006  in VIOD 1, o.l.v. trainer Wilbert Nakken. Vanaf 2007 speelde hij bijna iedere wedstrijd in VIOD 1, waarin hij totaal 284 wedstrijden voor uitkwam. Vorig seizoen, in het kampioensjaar, scoorde de 30-jarige Stijn Tomesen zes maal. Dit jaar werd hij in het duel tegen VDZ  uitverkozen tot ‘Man of The Match’, nadat hij kort voor tijd de winnende treffer binnenschoot. Uit handen van René Zents ontving Stijn een mooi aandenken. Stijn bedankt!