Na de knappe overwinning thuis tegen Dierense Boys JO11-3G werd er reikhalzend uitgekeken naar de volgende competitieronde tegen v.v. Dieren JO11-5G. Voorzichtig hadden we al even gekeken naar de andere uitslagen van v.v. Dieren JO11-5G om een inschatting te maken van onze kansen. De spelers werden om 8.00 uur verwacht in Dieren en dat was voor sommigen best vroeg. Tijdens de warming-up kwamen we erachter dat door afzeggingen van tegenpartij geen 7 maar 6 veldspelers konden inzetten.

Nadat een scheidsrechter door de tegenpartij was geritseld, was de aftrap om 8.36 uur een feit. Er is gelijk actie. Iedereen is gedreven om goed hun best te gaan doen. 1e doelpunt viel al snel, na 3 minuten schoot Jayden VIOD naar 0-1. Niet veel later een eigen doelpunt van v.v. Dieren, 0-2. Dat ging lekker, jongens konden elkaar goed vinden, het spel was goed. In de 10e minuut, Kaan legt de bal breed naar Jesse en bam, 0-3. Nu was Dieren aan de buurt, na een fraaie hoekschop draaide de bal rechtstreek het doel in, 1-3. De tegenpartij was op dreef, zij hadden in de gaten dat de verdediging van VIOD niet op orde was en scoorde de 2-3. Niet veel later wist Kaan de bal in het netje te schieten, 2-4. In de 28e minuut, werd de bal vanuit de verdediging hoog voor het doel van de tegenpartij geschoten, spits Lyam de Jong aarzelde niet en schoot de zwevende bal rechtstreeks het doel in en de 2-5 was geboren. Omdat de verdedigers van VIOD ook een doelpuntje wilde mee pikken, was de verdediging zo lek als een mandje en de tegenpartij scoorde al snel de 3-5 en tevens ruststand.

Na wat drinken hebben trainer/coach opnieuw de tactiek besproken. Verdedigen moet beter en middenvelder/spits meehelpen met verdedigen. 9.05 uur start tweede helft. Via aftrap werd de bal al snel richting doel tegenpartij geschoten, de tegenpartij wist geen raad met de bal en werd al snel met de hand weggeslagen, strafschop. Lyam de Jong achter de bal, 3-6. Niet veel later, door een mooie actie wist Lyam de Jong opnieuw de bal in het netje te schieten, 3-7. Door een mooi samenspel van Nick, Liam Notten kwam de bal diverse malen gevaarlijk dicht bij het doel tegenstander, maar net geen doelpunt. In de 37e minuut wist Jayden door mooi samenspel van medespelers de bal tussen de palen te schieten, 3-8. Tegenstander was gebroken, als snel viel de 3-9 door Kaan, in de 48e minuut de 3-10 door Lyam de Jong, door een mooi afstand schot door Jesse 3-11 en in de 49e minuut de 3-12 door opnieuw Lyam de Jong. Tijn goed gekeept, Gijs en Julius hard gewerkt! Was een mooi voorbeeld van het doorzettingsvermogen dat het team deze ochtend lieten zien.

Al met al een hele solide wedstrijd van alle 9 spelers en weer 3 punten meegenomen uit Dieren. Dat telt! Klaar voor as maandag thuis de stadsderby tegen DZC’68 JO11-12.

 

Door Heico