Na een supergoed eerste voetbalseizoen was er dit weekend een nieuwe mijlpaal. De heren en dame van JO8-1 gingen hun eerste toernooi spelen.  Om 13:15 werd er verzameld bij de velden van Concordia in Wehl. Spelers en familie stonden bij de poort. Samen gingen ze de (hete) kleedkamers in om zich klaar te maken voor deze middag. De eerste wedstrijd begon om 14:00, tegen DCS uit Zevenaar. Al snel na de aftrap werd de eerste goal gemaakt, 1-0. De tweede volgde snel, de wedstrijd werd gewonnen met 2-1.  De tweede wedstrijd, tegen het thuisspelende Concordia verliep bijna gelijk aan de eerste. Opnieuw een 2-1 overwinning.

De derde wedstrijd was een lastige. Tegenstander MVR (‘s-Heerenberg) had de verdediging goed op orde en de keeper hield zijn doel leeg. Gelukkig deed Viod dat ook en eindigde de wedstrijd in 0-0.  De laatste, beslissende wedstrijd tegen Longa (Lichtenvoorde) zou aan het eind van de middag worden gespeeld. De tussentijd werd opgevuld met frietjes eten (altijd goed natuurlijk), voetballen en dollen. Tot de leiders ingrepen. Als de laatste wedstrijd gewonnen moet worden, moet je ook even rust nemen. En dus zaten de spelers, netjes op een rijtje naar de andere poulewedstrijd te kijken. Nog een paar slokken water, een koekje en dan vol energie het veld op. Hayley had het keeperstenue aangetrokken en verdedigde haar doel met verve. Ballen die onhoudbaar leken werden door haar vakkundig weggewerkt. De jongens op het veld deden ook hun best. Al snel werd er gescoord, 1-0, 2-0 en 3-0. De scheids werd verteld dat hij wel kom affluiten 😉, maar zo werkt het natuurlijk niet. De tegenstander deed nog een goede poging om in de wedstrijd te komen en maakte de 3-1. Maar dat werd meteen rechtgetrokken door de 4-1. Direct na het eindsignaal renden ze op elkaar af en in de inmiddels bekende slinger kwamen ze het publiek bedanken…

De teams verzamelden zich op het hoofdveld en toeschouwers namen plaats op de tribune. De uitslagen van de verschillende poules werden omgeroepen… Op de eerste plaats….VIOD JO8-1 !! Samen renden ze over het veld, klommen over de boarding en de trap op. Aanvoerder Thijmen mocht de beker in ontvangst nemen. Wij zijn kampioen- wij zijn kampioen….🏆Het feestje werd op het veld verder gevierd!

Vrijwilligers van Concordia bedankt voor de organisatie van dit toernooi! Maar vooral spelers van dit JO8-1 topteam: Gefeliciteerd met jullie eerste toernooiwinst! Een superprestatie!