JO11-1 goed voor 2 bokalen bij Strijthagen Cup

Afgelopen weekend was het Strijthagen Cup toernooi te Landgraaf voor teams met JO11 spelers. De JO11-1 spelers van VIOD maakten, onder begeleiding van ouders en fans, de lange reis naar Limburg. Het was een mooi opgezet toernooi in een schitterend heuvelachtig landschap. Er deden teams mee uit het hele land, maar ook veel teams uit Duitsland en België. In de zaterdag poule wisten de spelers maar liefst drie van de vier wedstrijden te winnen en daarmee plaatsten zij zich direct voor de finale poule op zondag. In colonne reden we vervolgens naar Aachen, om daar onze intrek te nemen in het prachtige Novotel. Tijd voor een frisse douche, een telefoontje met het thuisfront en een biertje op het zonnige terras van het hotel. Daarna konden we genieten van een heerlijke pizza  en sloten we de avond gezellig af bij het hotel. De volgende dag hadden we eerst nog tijd voor een stukje cultuur bij het drielandenpunt in Vaals, waar een aantal waaghalzen de hoogste toren beklommen.

Na een zware competitie in het voorjaar, waarbij de spelers dapper gestreden hebben, maar toch veel teleurstellingen te verduren kregen, begonnen onze spelers vandaag vol goede moed aan de eerste wedstrijd. Wat zij vervolgens lieten zien was een zeer fraai stukje teamwork! Een ge-oliede machine die de tegenstanders bijna moeiteloos aan de kant schoof. Waar kwam deze plotselinge impuls vandaan? Was het een geheim ingrediënt die Mario op de pizza’s had gedaan? Of kwam het door de spraakmakende beslissing van de technische staf, om een team gelegenheids-coaches naar voren te schuiven? Enthousiaste moeders die (al-dan-niet nuttige) tips en aanmoedigingen het veld op gooiden? Of was het een logisch gevolg van een gezellig weekend, waardoor de spelers weer plezier met, en respect voor elkaar hadden gekregen?  Wat de reden ook geweest is, de spelers hielden stand, zelfs wanneer het hen door de scheidsrechter wel erg moeilijk gemaakt werd. Ze hielden het hoofd koel en wisten iedere wedstrijd de drie punten binnen te slepen.

Eind van de dag mochten zij dan ook een prachtige beker in ontvangst nemen, als winnaars van de poule. Maar het feest was helemaal compleet, toen bleek dat onze spelers ook nog eens het hoogste doelsaldo van de dag hadden behaald, hetgeen beloond werd met een schitterende bokaal.  Wat  een heerlijke einde van het weekend en een fijne  afsluiting van het seizoen!

door Jantine Verheij