NEDERHORST den BERG – Afgelopen zaterdag mochten de mannen van VIOD JO11-2 zich meten met totaal 24 Onder de 10 teams uit het gehele land. Al deze teams hadden zich geplaatst afgelopen jaar tijdens de Districtskampioenschappen net zoals onze boys. De locatie was dit keer bij vv Nederhorst te Nederhorst den Berg in Noord Holland.

Rond 8:45 u. verzamelden wij ons op het sportcomplex om rond 9:30 uur deel te nemen aan de teampresentatie. Met de VIOD vlag paraat zongen we samen het Wilhelmus en zochten langzaam het speelveld op. We waren ingedeeld in een poule met Joure, DOVO Veenendaal en Kolping boys uit Alkmaar. De wedstrijden gingen over 2 x 11 minuten.  Met respectievelijk een 3-0, 5-0 en 2-1 overwinning plaatsten onze boys zich voor de laatste acht van het NK.

Na de lunchpauze waar elke ouder weer genoeg lekkers mee had genomen startten wij de kwartfinale tegen VVIJ uit IJsselstein. Hier leek het al snel klaar te zijn. Met de rust 2-0 achter en VIOD kreeg niet echt grip op de sterke tegenstander. De spaarzame kansen werden niet op waarde geschat en er resteerden 11 minuten om hier iets aan te doen. En zoals wel vaker deden onze mannen dit. De 2-1 en 2-2 volgden snel en de kans om te beslissen was er ook zeker. Helaas was de tijd te kort om het af te maken en penalty’s volgden. Helaas werden deze met 3-2 verloren en plek 5 was nu nog het hoogst haalbare. Wel even een domper maar bij de beste 8 van Nederland te zijn was een prestatie an zich. *VVIJ werd later 2e na opnieuw penalty’s.

Het was nu zaak om de koppies weer de goede richting op te krijgen. De volgende wedstrijd ging bepalen wie er voor 5/6 of 7/8 ging spelen. Ditmaal was de tegenstander Jong Holland uit Alkmaar. Een team met behendige en technische spelers. Het was een pot die over en weer ging en VIOD zeker niet zijn beste spel liet zien. 1-0 achter, 1-1, 2-1 achter, 2-2… en niet veel later toch de 2-3 in ons voordeel. We mochten gaan strijden om plek 5/6. Nog 1 x opladen voor de laatste wedstrijd, nu tegen 1890 uit Sneek. In deze wedstrijd waren we niet het bovenliggende team. We kwamen na achterstand wel weer op gelijke hoogte maar gaven in de slotseconde het uit handen door een onfortuinlijke eigen goal. De mannen baalden zichtbaar. Ook mede doordat de scheidsrechter een aanval/doorbraak van VIOD afblies doordat er 2 spelers van de tegenpartij tegen elkaar botsten, dit tot ontsteltenis van de technische staf en supporters. Maar ook dat is voetbal.

Onze mannen konden met opgeheven hoofd naar de prijsuitreiking en ontvingen een mooie schaal.Een 6e plek op een Nederlands Kampioenschap voor voetballers onder de 10 jaar, dat is toch echt geweldig! Volgende week reizen we af naar Westervoort om daar het volgende toernooi te gaan spelen en opnieuw de jacht te open op de bokalen!