Kampioen:

De JO13-04, onder aanvoering van Kaan en Djurre, hebben het gefikst! Kampioen in het voor- en naseizoen (en de helft ook in de zaal). En dan ook nog uitgeroepen tot het team met het hoogste winstpercentage! Met recht een prachtseizoen voor onze jongens en hun uitgebreide crew: Djurre (assistent trainer, scheidsrechter en coach), Kaan (assistent trainer en coach), Marc (leider), Paul (trainer), Carst (leider en grensrechter) en Joost (leider en grensrechter). Na de nederlaag tegen Wolversveen, moesten we de twee laatste wedstrijden winnen om kampioen te worden. FC Zutphen werd vrij makkelijk verslagen waardoor DZC overbleef. Eigenlijk zou deze wedstrijd op Sportpark Zuid gespeeld worden, maar op verzoek van DZC werd het duel verplaatst naar de VIOD-velden. Onnodig om te melden dat we dit stiekem toch wel lekker vonden. De meeste jongens waren namelijk behoorlijk zenuwachtig en vonden het prima om in hun comfortzone, genaamd Dichteren, te blijven.

Om de spanning niet nog meer op te laten lopen, hielden de ouders het spandoek nog maar even in de tas. Dat zenuwen kunnen verlammen zagen we al bij De Graafschap – Almere City. Dat dit ook de supporters jaren ouder maakt, wisten we ook uit ervaring. Het bleek echter reuze mee te vallen. DZC had, heel sportief, haar eigen team opgesteld en het niveauverschil werd vrij snel duidelijk. Zeker nadat Kenzo al vroeg in de wedstrijd de 0-1 (lekker verwarrend) gescoord had, gevolgd door de 0-2 van Danko en de 0-3 van Kenzo. Er werd mooi gevoetbald, strak overgespeeld, goed verdedigd en sterk gekeept. De zenuwen werden al voetballend weggespeeld en toen de jongens de kleedkamer ingingen voor de rust keken de ouders al met een scheef oog naar het spandoek. Deze bleef nog tien minuten in de tas waarna we voldoende vertrouwen in de goede afloop hadden om hem toch maar op te hangen. En terecht, want nog voordat hij hing lag de 0-4 van Danko en de 0-5 van Rocco al achter de lijn van de DZC keeper. De jongens roken de kampioensfriet al en trakteerden de opa’s, oma’s, ouders, broers, zussen, ooms, tantes en vrienden op een mooi slot:  0-6 (Danko), 0-7 (Nick), 0-8 (Dominique) en de 0-9 (Batuhan). Wat een mooie kampioenswedstrijd en wat een ontlading na het eindsignaal! Tussen het feesten en de uitreiking van de beker door was er nog een bedank- en peptalk van Djurre waarin hij de jongens opriep om te gaan feesten! En het was voor het eerst dat ze unaniem en zonder tegenstribbelen zijn ‘orders’ opvolgden! En als dank volgde een (gelukkig letterlijke) koude douche voor Kaan en Djurre.  Tja…. beschouw het maar als een compliment jongens.

Met de beker in de hand, als bewijs dat ze het verdiend hadden, stoven de jongens de kantine in voor  de gratis friet, frikandellen en ranja (dank VIOD). Met als toetje een ijsje. Er werd gezongen, gelachen en gedold. Een perfecte weergave van de sfeer die het hele seizoen de overhand had. Aankomende zaterdag spelen we nog een toernooi als afscheid. We zijn ‘in the winning mood’ dus die beker pikken we graag nog even mee.

Gefeliciteerd jongens! Jammer dat jullie team uit elkaar valt. Als supporters hadden we graag gezien hoe jullie gepresteerd zouden hebben in de 3e klasse. Misschien in het seizoen 2019-2020?

Groeten,

Angélica Mollenhof