JO9-1 van VIOD heeft afgelopen zaterdag de District/Zwaluwen Jeugdbeker gewonnen. Alle finalewedstrijden van District Oost werden gespeeld op het terrein van VIOS Beltrum. VIOD JO9-1 moest de finale spelen tegen Bon Boys JO9-1.

In de 1e competitie wedstrijd van het seizoen hadden ze hier van verloren dus dit was een mooi moment om revanche te nemen. In een wedstrijd die vol spanning en strijdlust zat trokken de mannen van Philip Steverink aan het langste eind. Nadat de teams in het begin nog wat afwachtend waren werd het al snel een echte Cup-final. VIOD leek gedurende de tijd die vorderde de overhand te krijgen, Door een paar mooie en vooral slimme doelpunten liepen de mannen uit naar een 4-1 voorsprong. Een discutabele strafschop bracht Bon Boys weer in het zadel en uiteindelijk stond er na 2 x 20 minuten voetbal 4-4 op het scorebord. Penalty’s moesten de winnaar aanwijzen. Hierin maakten de jongens geen fouten en toen de winnende “pingel” van Stef er uiteindelijk inging was de bekerwinst een feit.

Een hele mooie prestatie waarin de jongens hebben laten zien een echt team te zijn.

door Ewald Hilferink

VIOD JO9-1 winnaar van de District Beker 2018