WEHL – VIOD heeft vanmiddag de finale tegen Concordia na strafschoppen gewonnen en promoveert hierdoor naar de 2e klasse. In de eerste helft bracht Dominic Bolmeijer VIOD geheel verdiend op voorsprong. Eerder had Lex Overbeek de lat geraakt en was Jorn Eijkelkamp dichtbij de openingstreffer. Enige wapenfeit in de 1e helft van gastheer Concordia was de gemiste kans van Tom Berendsen die overschoot. In de 2e helft kwam Concordia sterk terug en het was invaller Tim Steenbreker die de gelijkmaker scoorde. Keeper Willem Thijssen hield VIOD in de wedstrijd door een scoringskans van Niels Meijer te keren. In de verlenging waren beide teams aan het einde van hun krachten en tot aan de laatste minuut bleef het spannend. Concordia was dichtbij de overwinning, maar ook in de verlenging redde keeper Thijssen bekwaam door de bal uit de hoek te slaan. Strafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing. En nu was het weer Jos Klein Bleumink, die de beslissende strafschop binnenschoot. VIOD promoveert naar de 2e klasse. Een kroon op een fantastisch seizoen.

De wedstrijd

VIOD-trainer Jan Lorsé kon door hulp van ‘De Vrienden van VIOD 1’ ook vandaag een beroep doen op aanvaller Joppe Derksen. Deze supportersgroep hadden een vliegticket gekocht om Joppe eerder van zijn vakantiebestemming Fuerteventura naar Nederland over te laten komen. De wedstrijd begon voortvarend voor VIOD en leek al snel op voorsprong te komen. Lex Overbeek speelde als vanouds en strooide met sublieme passes en was dicht bij de openingstreffer. Net buiten de zestien wist hij de bal voor zijn goede voet te leggen en zijn schot op doel belandde vol tegen de lat, buiten bereik van Concordia-doelman Stijn Spikker. Het publiek veerde op en zag dat Concordia ontsnapte aan een achterstand. Ook Jorn Eijkelkamp had voor VIOD het eerste doelpunt op het scorebord kunnen zetten. Krachtig kopte de beweeglijke middenvelder van de Doetinchemmers de bal vanuit een voorzet richting doel. Even leek het erop dat keeper Spikker te ver voor zijn doel stond en de bal achter hem onder de lat zou binnenvallen. Ternauwernood wist hij de bal nog net voor de lijn te vangen en de stand bleef op 0-0 staan.

Ook Concordia kreeg een goede scoringskans. Aanvaller Brian Smit zette zijn aanvoerder Tom Berendsen vrij voor het doel, die de bal in een keer op de pantoffel nam. Tot teleurstelling van het thuispubliek verdwijnt de bal een meter over het doel. Nadat het spel even had stilgelegen voor een hoofdblessure van Concordia-verdediger Yorun Woltering, bleef VIOD het spel dicteren. Vooral over de rechterzijde was het Dominic Bolmeijer, die steeds vogelvrij de ruimte kon opzoeken. Vanaf links stichten Jorn Eijkelkamp en Mike Severs het nodige gevaar, die telkens door Lex Overbeek in stelling werden gebracht. De druk nam aan en de openingstreffer kon niet uitblijven. Eerst probeert VIOD-spelmaker Lex Overbeek zich door de Wehlse verdediging te wurmen, maar zijn schot wordt gekraakt. Dan breekt de 38e minuut aan. Dominic Bolmeijer wordt op de rand van zestien aangespeeld. Behendig speelt hij de bal door de benen van een Concordia verdediger heen en heeft de hoek voor het uitzoeken. Keeper Spikker duikt nog wel naar de rechterhoek, maar de bal is zo goed geplaatst met de juiste snelheid, dat hij leder onhoudbaar binnenvalt (0-1). VIOD op voorsprong en laat hierna nog een goede mogelijkheid liggen om met een ruimere marge de kleedkamer in te gaan.

De 2e helft

In de 2e helft lijken de rollen omgedraaid. VIOD zakt in en loert op de counter om Concordia al snel een genadeklap te geven. Concordia-verdediger Yorun Woltering knalt de bal van een metertje of 25 hard op doel. Keeper Thijssen steekt zijn hand uit, maar behoeft niet in actie te komen, als hij ziet dat de bal over het doel verdwijnt. Na ruim een uur spelen ontsnapt VIOD voor de eerste keer aan de gelijkmaker. De druk neemt aan en VIOD laat zich steeds verder inzakken. Uit een scrimmage in het strafschopgebied krijgt Concordia tot vier keer toe de mogelijkheid om de bal achter de doellijn te schieten. Even zoveel keren weet de verdediging van VIOD de bal te blokkeren en wordt de minimale voorsprong intact gehouden. Dan de actie van Concordia-spits Niels Meijer, ’n kwartier voor tijd. Gaat hij zijn team dan eindelijk naast VIOD brengen? Na een goed combinatie, kan hij vrij met bal het strafschopgebied binnen gaan en staat oog in oog met de VIOD-doelman. Met een reflex duikt keeper Willem Thijssen op de bal en voorkomt een zekere treffer, tot ergernis van het thuispubliek, die ook zien dat de tijd dringt. Toch komt de verdiende gelijkmaker voor de thuisclub. De klok staat op minuut 78 als Concordia een fantastische aanval opzet. Brian Smit staat aan de basis en het is invaller Tim Steenbreker die de aanval uitstekend  afrondt (1-1). De laatste tien minuten staan bol van de spanning. Concordia wil een beslissing forceren en bij VIOD zijn de krachten op. Na wat extra tijd fluit scheidsrechter Roy Janssen uit Molenhoek voor het eindsignaal en gaan de teams zich opmaken voor de verlenging.

De verlenging

Uitgebreid krijgen de trainers Henry Golstein en Jan Lorsé de mogelijkheid om hun teams van tactische informatie te voorzien. De verzorgers van beide clubs maken overuren om de spelers zo fit mogelijk weer in het veld te krijgen. In de verlenging houdt VIOD-keeper Thijssen zijn team in de wedstrijd, als hij een inzet van Concordia-aanvaller Niel Meijer weet te pareren en tot corner kan verwerken. VIOD kan de klok wel vooruitkijken en hoopt op een beslissing met strafschoppen, daar hun doelman eerder heeft bewezen in dit onderdeel haar mannetje weet te staan. Zover is het nog niet. Dan het tweede deel van de verlenging. Ruimte ligt er voor beide teams, maar ook de VIOD-invaller Joppe Derksen weet geen schade aan te richten. Het is nagelbijten en het is wachten op het allerlaatste fluitsignaal van de leidsman. Enige opluchting en gejuich vanuit de dug-out van VIOD is merkbaar als ook de speeltijd van de verlening erop zit en gaan de teams zich opmaken voor de loterij wie volgend seizoen in de 2e klasse mag acteren.

Strafschoppen

De eerste strafschoppen gaan er feilloos in en de beide doelmannen kunnen alleen de gang naar de stip van de penaltynemers verstoren. Als Concordia-aanvoerder Tom Berendsen zijn pingel keihard tegen de reclameborden schiet, kan Julian Bril VIOD de overwinning in deze finale bezorgen. Concordia-doelman Stijn Spikker steekt daar een stokje voor en weet de bal met een voortreffelijke duik uit zijn doel te houden. Concordia leeft nog, maar de volgende strafschop wordt door invaller Yordi Rijkse over het doel geschoten en krijgt VIOD andermaal de kans om een feest te gaan vieren. Uitgerekend Jos Klein Bleumink, die ook al de beslissende strafschop tegen Eldenia binnenschoot, wandelt vanaf de middenlijn naar de stip en legt aan. Doelman Spikker gaat nog wel naar de goede hoek, maar de bal wordt door Klein Bleumink met precisie binnengeschoten en vliegt onhoudbaar tegen de touwen. Hierna stroomt het veld vol. Vanuit de dug-out en de middenlijn rennen spelers en staf, maar ook vele supporters, op de hoofdrolspelers Thijssen en Klein Bleumink af en worden bedolven in de vreugde.

VIOD heeft een kroon gezet op een fantastisch seizoen. Vorig jaar het kampioenschap in 4D. Dit seizoen, na ‘n derde plaats op de ranglijst en het behalen van de periodetitel, heeft het team van trainer Jan Lorsé na drie finales op vreemde bodem de promotie behaald naar de tweede klasse. Deze prestatie had niemand verwacht. Men had er alleen maar van kunnen dromen.

 

Door John van der Kamp     

  • Foto’s Erik Eijkelkamp
  • Video’s John van der Kamp

VIDEO: Jos Klein Bleumink schiet VIOD naar de tweede klasse !

 

 

 

VIDEO: Feestvreugde van het complete team en staf.

 

 

 

Hieronder enkele foto’s van de finale tegen Concordia. Vanaf dinsdag zijn HIER meer foto’s te zien.

Mike Severs wil scoren. Sjoerd Rutjes steekt daar een voet tussen

Jorn Eijkelkamp speelde een zeer goede eerste helft

Lex Overbeek werkt zich voorbij Freek Linnenbank

De altijd hard werkende Huub Oosterink legt aan

De twee aanvoerders in 1 beeld. Links Tom Berendsen, rechts Marten van Delden

Dominic Bolmeijer tussen Jelmer Derksen en Yorun Wolters in

Keeper Willem Thijssen houdt VIOD tijdens de verlenging in de wedstrijd met een sublieme redding

 

HIER meer foto’s te zien.

KLIK Op de foto om door te gaan naar het fotoalbum !

met dank aan Erik Eijkelkamp